دوشنبه, ۵ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Mon, 25 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

به گزارش رویترز وزیر اقتصاد عربستان سعودی، در دیدار با مقامات بانک مرکزی این کشور گزینه‌های موجود برای تامین مالی کسری بودجه قابل توجه این کشور را که انتظار می‌رود در سال آینده اتفاق بیفتد، بررسی خواهند کرد. به نقل از ابراهیم العساف وزیر اقتصاد عربستان، ریاض ممکن است برای جبران قسمتی از این کسری بودجه ناچار به استقراض شود. 

در همین رابطه و در واکنش به کاهش شدید قیمت‌نفت در بازارهای جهانی، وزارت اقتصاد عربستان برنامه بودجه سال 2015 میلادی خود را اعلام کرد که براساس این برنامه این کشور انتظار دارد تا کسری بودجه‌ای به میزان 145 میلیارد ریال سعودی معادل 37 میلیارد و هفتصد میلیون دلار را تجربه کند. 

گفتنی است پس از انتشار این گزارش وزارت اقتصاد سعودی اعلام کرد برای جبران این کسری بودجه این کشور می‌تواند از ذخایر عظیم مالی خود استفاده کند، اما العساف وزیر اقتصاد عربستان بعدا در گفت‌وگو با تلویزیون العربیه اعلام کرد استقراض به منظور جبران بخشی از این کسری بودجه نیز می‌تواند در دستور کار قرار گیرد. العساف در گفت‌وگو با العربیه اعلام کرد: برای جبران این کسری بودجه شانس خوبی برای استقراض پول با نرخ بهره مناسب وجود دارد. هرچند تصمیم‌گیری در این مورد منوط به گفت‌وگو با همکاران من در آژانس پول عربستان سعودی است و پس از مذاکره و تبادل‌نظر در این زمینه تصمیم مناسب اتخاذ و اعلام خواهد شد. 

اگرچه العساف جزییات بیشتری در مورد نحوه و چگونگی استقراض پول برای جبران بخشی از کسری بودجه ریاض در سال آینده ارائه نداد، اما آژانس‌ها و شرکت‌های دولتی عربستان گاهی اوقات اوراق قرضه ارزی محلی و خارجی را در سال‌های اخیر منتشر کرده‌اند، هرچند دولت عربستان به منظور کاهش و پرداخت بدهی‌های خود از انتشار اوراق قرضه خود‌داری می‌کند. 

وزیر اقتصاد عربستان در ادامه اشاره کرد که بدهی کشورش در حال حاضر به 44 میلیارد ریال سعودی کاهش یافته که این میزان معادل 6/1 درصد از تولید ناخالص داخلی عربستان بوده و همین موضوع سبب سهولت استقراض پول برای ریاض شده است. به گفته العساف، موسسات دولتی و خصوصی در عربستان در حال حاضر منابع بسیار خوب و مناسبی برای استقراض پول توسط دولت به شمار می‌روند و دولت می‌تواند برای جبران بخشی از کسری بودجه خود از منابع این موسسات استفاده کند. 

العساف افزود: کسری بودجه ریاض در سال آینده میلادی اندکی بیش از چهاردرصد از تولید ناخالص داخلی عربستان خواهد بود که به عقیده وی این میزان با توجه به وضعیت اقتصاد جهانی در حال حاضر رقم بالایی نیست. گفتنی است، اگرچه عربستان سعودی عموما قیمت در نظر گرفته شده را برای هر بشکه نفت صادراتی این کشور در برنامه بودجه سالانه‌اش به‌طور رسمی اعلام نمی‌کند، اما کارشناسان قیمت درنظر گرفته شده از سوی ریاض را 55 دلار یا اندکی بیش از آن در هر بشکه تخمین زده‌اند. این در شرایطی است که شاخص نفتی برنت در حال حاضر به قیمت 60‌دلار در هر بشکه در بازارهای نفتی معامله می‌شود. 

به گفته العساف در برنامه‌های بودجه سال‌های گذشته قیمت نفت بسیار بالاتر از آنچه در بازار به فروش می‌رسید، تعیین می‌شد که این موضوع در نهایت، موجب محقق نشدن درآمدهای نفتی پیش‌بینی شده در برنامه بودجه این کشور می‌شد اما این اتفاق در بودجه سال آینده نخواهد افتاد و ارقام در نظر گرفته شده برای هر بشکه نفت خام صادراتی عربستان نزدیک به قیمت نفت در بازارهای جهانی خواهد‌بود. 

العساف، در مورد پیش‌بینی قیمت نفت در بودجه سال آینده ریاض گفت: در بودجه سال آینده سعی کردیم، واقع بینانه‌تر عمل کرده و درآمد‌های نفتی خود را با توجه به وضعیت بازارهای جهانی نفت و در پرتو بهبود بازار در حال حاضر و در‌ آینده پیش‌بینی کنیم. در سال‌های گذشته ممکن است کمی محافظه‌کارانه در زمینه قیمت نفت و پیش‌بینی درآمد‌های حاصل از آن عمل کرده‌ باشیم و من در این مورد با شما موافقم، اما این موضوع در سال آینده وجود نخواهد داشت و در برنامه‌ریزی برای بودجه سال جدید میلادی واقع‌بینانه‌تر عمل شده است. 

لازم به ذکر است که وزارت اقتصاد عربستان روز پنجشنبه اعلام کرد رشد تولید ناخالص داخلی عربستان سعودی در سال 2014 میلادی 6/3 درصد تخمین زده می‌شود که این میزان بیشتر از 7/2 درصدی تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 2013 است. وزیر اقتصاد سعودی در این مورد می‌گوید محاسبات صورت گرفته برای اعلام نرخ رشد تولید ناخالص داخلی کشورش براساس قرار گرفتن سال 2010 به‌عنوان پایه این محاسبات بوده است؛ سالی که درآمد‌های نفتی تاثیر قابل توجه و بی‌سابقه‌ای در اقتصاد عربستان داشته‌است. چنانچه سال 1999 میلادی به‌عنوان پایه محاسبه نرخ رشد تولید ناخالص داخلی عربستان قرار می‌گرفت، نرخ رشد آن به 1/4 درصد می‌رسید. 

العساف، نرخ تولید ناخالص داخلی عربستان را بسیار مناسب دانسته و انتظار دارد این میزان برای سال آینده نیز به همین مقدار باقی مانده و کاهش نیابد. به گفته وی، نرخ رشد بخش خصوصی در عربستان 7/5 درصد تخمین زده می‌شود که این موضوع نشان‌دهنده عزم دولت برای ایجاد تنوع در اقتصاد و فاصله گرفتن از اقتصاد تک‌محصولی و متکی به نفت است. 

***

 کسری بودجه هنگفت عربستان سعودی در سال 2015

روزنامه انگلیسی زبان اکونومیک تایمز هند نوشت، عربستان سعودی، بزرگ‌ترین صادرکننده نفت در جهان، به دلیل کاهش قیمت‌نفت، پنجشنبه، بودجه سال 2015 را با یک کسری هنگفت 38/ 6 میلیارد دلاری اعلام کرد. 

به گزارش ایرنا، به نقل از روزنامه انگلیسی زبان اکونومیک تایمز هند، براساس بیانیه‌ای که در تلویزیون دولتی عربستان سعودی قرائت شد، پیش‌بینی می‌شود هزینه‌های این کشور در سال 2015 بالغ بر 860 میلیارد ریال سعودی (229 میلیارد دلار امریکا) و درآمدهای آن بالغ بر 715 میلیارد ریال سعودی (190/ 7 میلیارد دلار امریکا) باشد. 

منبع : رویترز
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/lbG34UPI
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه