خسرو ابراهیمینیا، رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی و تجهیز مجالس، «تهاجم فرهنگی در میان جوانان» را مهمترین دلیل برای ایجاد تغییر در شیوه برگزاری مجالس دانسته و میگوید همین موضوع سبب کسادی بازار کار هم صنفانش شده است. با او درباره مشکلات شغلیاش گفتوگویی داشتهایم که در ادامه میخوانید.
***
اهم مشکلاتی صنف شما چیست؟
با توجه به اینکه شکل کاری تالارهای پذیرایی بهگونهای است که با آرزوهای مردم ارتباط دارد، مشکلات آن هم بیشتر خواهد بود که در اغلب مواقع با مشکلات سایر صنوف تفاوت بسیاری دارد، زیرا هنگامی که خانوادهای به یک تالار پذیرایی مراجعه میکنند، به دنبال برگزاری یک شب به یاد ماندنی هستند که باید تمام سعی خود را داشته باشیم تا بهترین شرایط برای آنها ایجاد شود.
یکی از مشکلات جدی که تالارها دارند این است که کالایی برای فروش ندارند که اگر امروز به فروش نرفت هیچ نگرانی نداشته باشند، زیرا اگر یک تالار پذیرایی یک شب مراسمی برگزار نکند به معنی این است که یک شب را از دست داده که امکان جبران آن وجود ندارد و این به این معنی است که ممکن است در یک ماه چندین شب را خالی باشد و از دست بدهد اما این در حالی است که باید هرروز به قول معروف چراغهای تالار روشن و همه پرسنل حاضر باشند تا در صورت مراجعه مشتری به تالار، همه شرایط و امکانات آماده ارائه باشد که این موضوع موجب افزایش هزینهها میشود، درحالیکه شاید در آن ماه درآمد طبق انتظار و متناسب با هزینهها نباشد.
با توجه به شرایط فعلی و تغییر الگوی جوانان برای برگزاری مراسم، صنف شما هم با مشکل جدی مواجه شده است؟
بله. متأسفانه در حال حاضر در ایامی هستیم که همه واحدهای ما انتظار رونق بازار را دارند اما جوانان ما به دلیل تهاجم فرهنگی که از کشورهای دیگر، فضاهای مجازی و... آمده است، مراسم خود را در باغات دور از شهر برگزار میکنند که این عاملی برای ایجاد رکود و کسادی در کار صنف ما است و تمام تلاش صنف هم این است که با همکاری نیروی انتظامی و اماکن از ادامه این موضوع جلوگیری کنیم.
از سوی دیگر یکی از مشکلات صنف ما با وزارت نیرو و سازمان آب است، زیرا ما خواستار این هستیم که نگاه به صنف ما تجاری نباشد و کمی بیشتر مراعات حال واحدهای ما را بکنند زیرا یک تالار پذیرایی امکان تغییر شغل خود را ندارد و مجبور است با هر شرایطی به شغل خود ادامه دهد. از طرفی چاپ آگهیهای واحدهای فاقد مجوز در روزنامهها ضربه جدی به فعالیت صنف ما میزند و اگر روزنامهها جلوی این اقدامات را بگیرند، کمک جدی به ما کردهاند.
در روزهای اخیر اطلاعیهای از اتاق اصناف برای اتحادیه صنوف درباره عدم چاپ آگهی از واحدهای فاقد مجوز در روزنامهها ارسال شد، نظر شما در این باره چیست؟
از نظر من اقدام بجا و درستی است اما اجرای آن مدت زمان زیادی زمان میبرد و اجرای آن به سرعت انجام نخواهد شد، در صورتی که اگر این اقدام به سرعت انجام شود و سر و سامانی به این بخش بدهند، موجب ایجاد آرامش در جامعه خواهد شد.