اتاقهای تهران و لاهور برای تأمین انرژی مورد نیاز پاکستان توسط بخشخصوصی دو کشور مذاکره کردند. روز گذشته هیاتی پاکستانی به همراه معاون اتاق بازرگانی لاهور در اتاق تهران حضور یافت درحالیکه بانکها و شرکتهای بیمهای بیشترین اعضای این هیات را تشکیل میدادند؛ مسئلهای که نایب رئیس اتاق تهران در همایش توسعه همکاریهای تجاری ایران و پاکستان به آن اشاره کرد و آن را از دغدغههای اتاق در دعوت از هیأتهای خارجی عنوان کرد و گفت: هیأت تجاری پاکستانی نخستین هیأتی است که به ضرورت حضور بانکها و بیمهها توجه کرده و این نشان میدهد بخشخصوصی پاکستان برنامهای جدی برای همکاری با بخشخصوصی کشورمان دارد.
مهدی جهانگیری حوزههای فنی - مهندسی و تجاری را زمینه مناسب برای همکاریهای دو جانبه دانست و با انتقاد از حجم 930 میلیون دلاری روابط تجاری میان دو کشورگفت: در کمیسیون اقتصادی میان دو کشور پیشنهاد شده است که حجم روابط هر ساله 20درصد افزایش یابد و بخشخصوصی دو کشور میتوانند سهم قابل توجهی از این رشد را داشته باشند. جهانگیری گفت: برای رسیدن به این هدف کاهش تعرفهای میان دو کشور ضرورت دارد و این اقدام به کاهش قاچاق میان ایران و پاکستان و سوق آن به سوی مبادی مرزی کمک مؤثری خواهد کرد.
نایب رئیس اتاق تهران به نیازبیش از 5هزار مگاواتی پاکستان به انرژی اشاره کرد و گفت: اتاق تهران برای حضور در بازار انرژی کشور شما و سرمایهگذاری مشترک فعالان بخشخصوصی دو کشور اعلام آمادگی میکند و حضور بانکها و بیمهها در این هیات تجاری میتواند این هدف را هر چه زودتر فراهم کند. مهدی جهانگیری عدم شناخت فعالان بخشخصوصی دو کشور را از کشور دیگر و کمبود اطلاعات تجاری و سرمایهگذاری را از مشکلات در روابط موجود میان دو کشور برشمرد.
الماس حیدر، معاون اتاق بازرگانی لاهور مهمان این نشست ضمن برشمردن مزیتهای تجاری و سرمایهگذاری درکشورش به بندر گواتر و اهمیتش در پاکستان اشاره کرد و گفت: این بندر میتواند کریدور تجاری ایران، پاکستان و چین باشد و ما از تجارت ایران با چین و کشورهای آسیای شرقی از این کریدور استقبال میکنیم. الماس حیدر به نیازهای داخلی کشورش اشاره کرد و گفت: ما به برق، گاز و انرژی، شرکتهای داروسازی و الکترونیک نیاز داریم و شما توانمندی قابل توجهی در این زمینهها دارید و ما میتوانیم سرمایهگذاریهای مشترکی در این زمینهها داشته باشیم.
نورمحمدجادمانی، سفیر پاکستان در ایران در این نشست به اهمیت روابط دو کشور و مشترک بودن اهداف دو دولت مبنی بر اولویت داشتن همسایگان در روابط تجاری و اقتصادی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در مرز مشترک 900 کیلومتری میان دو کشور تنها دو معبر رسمی باز است و ما انتظار داریم در برنامههای میان دولتها دو مرز دیگر به مرزهای رسمی ما افزوده شود، این اقدام میتواند در کاهش قاچاق تأثیر قابل توجهی داشته باشد.
جادمانی به حجم تجاری میان دو کشور اشاره کرد و گفت: ما رقمی 1/2 میلیارد دلاری را در روابط تجاری خود داشتیم درحالیکه در حال حاضر به کمتر از 300 میلیون دلار میرسد و این رقم در اندازه جمعیت 270 میلیون نفری پاکستان و 80 میلیون نفری ایران نیست و باید افزایش یاید.
به گزارش «فرصت امروز» الماس حیدر، رئیس اتاق بازرگانی لاهور پاکستان، به همراه جمعی از فعالان اقتصادی این ایالت در این هیأت حضور دارند. هدف از این سفر بررسی فرصتهای تجارت و سرمایهگذاری و همچنین اجرای پروژههای مشترک بین دو کشور اعلام شده است. به گزارش اتاق تهران این هیأت تجاری از منطقه آزاد تجاری قم، اتاق بازرگانی شیراز، اتاق بازرگانی مشهد، گروه شرکتهای مقصد و نمایشگاه دائمی ایران دیدار خواهند کرد.
این هیأت قصد دارد نهتنها بازرگانان پاکستانی و ایرانی را به یکدیگر نزدیک کند، بلکه فرصتهای جدیدی را نیز در همکاری دو کشور ایجاد کند. پیش از این در دی ماه گذشته نخستوزیر این کشور در رأس هیأتی با رئیسجمهور کشورمان دیدار و در خصوص افزایش روابط میان دو کشور مذاکره کردند.