علی ربیعی، وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع تعدادی از بازنشستگان از کارت اعتباری ایرانیان (کاراکارت) رونمایی کرد. به گزارش ایرنا، ربیعی در حاشیه مراسم رونمایی از کارت اعتباری ایرانیان در جمع خبرنگاران گفت: کاراکارت با همت دستگاههای مختلف نظیر وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی، سازمانهای بازنشستگی نظیر تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری طراحی شد. وی ادامه داد: در آینده نزدیک سایر صندوقها نیز به این مجموعه خواهند پیوست تا بازنشستگان بتوانند چهار برابر مستمری دریافتی خود کارت خرید دریافت کنند.
ربیعی افزود: بازنشستگان به مرور میتوانند چهار برابر حقوق بازنشستگی کارت خرید بگیرند و حتی پس از پرداخت قسط میتوانند دوباره کارت خود را شارژ کنند. وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: این کارت دائمی خرید این افراد خواهد بود و ارائه کاراکارت را با 2میلیون و 500هزار نفر آغاز کردیم و خوشبختانه در استانها بهویژه استانهای پرجمعیت این روند قابل توجه و رو به رشد است.
وی گفت: درخواست برای دریافت این کارت آرامآرام انجام و رفتهرفته توجه به این کارتها بیشتر میشود. ربیعی خاطرنشان کرد: پس از توزیع کاراکارتها تولیدکنندگان با ما تماس گرفتند و مایل بودند با این کارت تخفیفهایی به خریداران بدهند و این تخفیفها درفروشگاهها اعلام میشود. روند به این شکل است که اگر از این کالاها خرید شود شامل تخفیف خواهد شد. وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی این امر را موجب برقراری یک رقابت سالم در رابطه تولیدکننده و مصرفکننده دانست و گفت: این تجربه خوبی است و اگر در مراحل بعدی برای مستمری بگیران چه در صندوق بازنشستگی و چه در سازمان تامین اجتماعی و سایر صندوقها کار رو به جلو برود، سایر اقشار اجتماعی را نیز در بر خواهد گرفت.
ربیعی بازپرداخت وجوه کاراکارت را دوازدهماهه و دو ماه بدون سود اعلام و اضافه کرد: اگر زمان بازپرداخت دوازدهماهه باشد فعلا حداکثر 12درصد سود به آن تعلق خواهد گرفت اما ما فکر میکنیم با تمایلی که تولیدکنندگان داشتند این 12درصد نیز به طور کامل کم خواهد شد، به طوری که ممکن است در برخی از کالاهایی که تولیدکنندگان معرفی میکنند سود پایینتر بیاید و به نوعی اگر زمان را بیشتر کنیم سود بیشتری به آن تعلق میگیرد.
وی تصریح کرد: به نظر میرسد برای یک سال سود 12درصد برای این کارت منطقی باشد. ممکن است با پیشرفت کار تغییراتی ایجاد شود و در حال حاضر برای کارگران و کارفرمایان و اتحادیههای مصرف کارگری نیز صحبت شده است ضمانتهای پرداخت را برقرار کنند و این مشمول جامعه کارگری نیز خواهد بود و هرگروه یا تشکلی که بتواند تضمین پرداخت کند مشمول این طرح خواهد بود.
ایجاد سالانه 800هزار شغل، سرمایهگذاری 8هزارمیلیارد ریالی نیاز دارد
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امروز برای ایجاد 800هزار شغل سالانه، نیاز به سرمایهگذاری 8هزارمیلیارد ریالی نیروی کار باید مورد توجه قرار گیرد. به گزارش ایرنا، علی ربیعی روز شنبه در مراسم جشنواره ملی امتنان از کارآفرینان برتر کشور که در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، افزود: دولت تدبیر و امید با سختکوشی تلاش میکند تا شرایط مطلوبی را برای مردم فراهم سازد و نباید یک دلار را هم هدر داد.
به گفته وی، اکنون دولت یازدهم فارغ از ریختوپاش دلارها مانند سالهای گذشته است و چنانچه ارزی به دست آید، اتلاف نمیشود. ربیعی خاطرنشان کرد: دولت یازدهم کارآفرین است و باید به این مهم به شکل ریشهای توجه شود و ایجاد اشتغال به توسعه فناوری و تولید ثروت نیاز دارد و تحقق آنها در سایه همکاری دولت با کارآفرینان حاصل میشود. وی گفت: امروز در شرایط پساتحریم باید به پسامنابع توجه شود که بخشی از آن منابع نیروی انسانی است و بخش عمده این منابع از کارآفرینی حاصل میشود. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: اعتماد دولت به بخش خصوصی در حال افزایش است، بنابراین خلاقیت منابع انسانی باید بیشتر از گذشته در اختیار توسعه قرار گیرد.
وی یــــادآور شـــــد: کارآفرینان افرادی دلسوز و ریسکپذیرند، درعین حال هرگونه سیاستگذاری بدون توجه به کارآفرینی، موجب هدر رفتن منابع میشود. ربیعی افزود: دولت تدبیر و امید به امور یادشده واقف است و تجربهای که از دولت گذشته بهدست آمد، پول توزیع شده، نه رشدی حاصل شد، فقر از بین نرفت و جامعه هم توانمندتر نشد. وی تصریح کرد: چنانچه بخواهیم از شرایط سخت کنونی گذر کنیم، دولت باید در کنار کارآفرینان قرار بگیرد و همپوشانی امکان پشت سرگذاردن موانع را امکانپذیر میسازد.
در پایان این مراسم، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور از کارآفرینان برتر کشور تقدیر کردند.