شاپور محمدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، صبح دیروز در نخستین نشست خبری خود در جمع خبرنگاران گفت: سامانه زمان سنجی بازار سرمایه راه اندازی شده و همه بخش هایی که تحت تاثیر بورس هستند مانند بورس اوراق بهادار تهران، فرابورس ایران، بورس کالا و بورس انرژی به این سامانه متصل می شوند و گزارش ها به شورای عالی بورس ارایه می شود. به گزارش «فرصت امروز» وی در این نشست به تقویت فرآیند اطلاع رسانی و افشا اشاره کرد که از این پس اجباری خواهد شد و هر شرکت ماهانه باید آمار فروش و تولید خود را اعلام کند.
به گزارش «فرصت امروز» سخنگوی سازمان بورس به بحث اطلاع رسانی بین المللی (IFRS) و شفافیت شرکت ها اشاره کرد و ادامه داد: حدود 20شرکت از جمله بانک ها و شرکت ها ملزم می شوند که در سال 96 گزارش های خود را به «IFRS » ارائه دهند. محمدی در خصوص گزارش های مالی منظم فصلی شرکت ها گفت: این گزارش ها هر سه ماه یک بار از تولید و فروش ارائه می شود و شفاف سازی و اطلاع رسانی همه شرکت ها و افشای برخی از آیتم های آنها موضوعی است که باید اتفاق بیفتد. رئیس سازمان بورس تصریح کرد: یکی از سیاست های اقتصادی مقاومتی این است که مردم عادی وارد بورس شوند و در این راستا راه اندازی صندوق ها پیش بینی شده است. وی در مورد افزایش سرمایه گذاری های خارجی نیز گفت: میزان سرمایه گذاری ها تا 140درصد رشد داشته و هزار و 170میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفته که این رقم به دلار و یورو متفاوت خواهد بود.
وی گفت: کدهایی که سرمایه گذاران خارجی گرفتند آمارهای متغیری دارد اما عموما از آلمان بوده و میزان آن رو به رشد است. وی در ادامه خاطرنشان کرد: براساس توافقات صورت گرفته با مقامات کشور آلمان، مقرر شده شرکت های ایران در بورس های آلمان و شرکت های آلمان در بورس های ایران حضور پیدا کنند. به گفته محمدی، جاذبه بورس ایران برای سرمایه گذاران خارجی زیاد است و تحلیل اقتصاددانان خارجی این است که کانون سرمایه گذاری از اروپا و آمریکا در حال انتقال به آسیا است.
محمدی در ادامه با بیان اینکه سود سهام برخی سهامداران از سوی شرکت ها پرداخت نمی شود، گفت: معاونت حقوقی سازمان بورس، سامانه ای را طراحی کرده که رسیدگی به شکایات و حمایت از سهامداران خرد را در دستور کار قرار دارد. وی سپس از راه اندازی سامانه پیامکی خبر داد و گفت: توسط این سامانه تمام کدهایی که قصد خریدوفروش دارند، اعلام می شود تا سوء استفاده از کد معاملاتی کاهش یابد. وی با اشاره به اینکه سود سهام برخی سهامداران سال هاست که توسط شرکت ها به آنها پرداخت نشده است، تاکید کرد: وظیفه سازمان این است که این موضوع را پیگیری کند که بر این اساس امیدواریم بتوانیم با وضع قوانین و پیگیری های لازم، در گام نخست پرداخت سودهایی که بیش از دو سال است انجام نشده را عملی کنیم. محمدی با اشاره به اینکه در خصوص پرداخت سود، پیگیری مطالبات سهامداران خرد در اولویت سازمان بورس قرار دارد، گفت: برای ما پیگیری مطالبات همه سهامداران حقوقی و حقیقی در یک اولویت است اما چون سهامداران خرد امکاناتی چون گرفتن وکیل برای احقاق حقوق خود را ندارند از آنها حمایت بیشتری خواهیم کرد.
محمدی همچنین در خصوص شاخص سازی در بازار اذعان داشت: عملکرد شرکت ها باید در قیمت سهام آنها منعکس شود و ملاک خریدوفروش سهام توسط معامله گران قرار گیرد. وی گفت: آنچه ملاک تصمیم گیری و سود و زیان سهامداران است افزایش و کاهش قیمت سهام است نه بالا و پایین رفتن شاخص بورس. رئیس سازمان بورس ادامه داد: بازار سهام فرصت های خوبی را پیش روی ســرمایه گذاران قرار می دهد و بر این اساس باید بدون توجه به شایعات در بورس سرمایه گذاری کرد و در این راستا تحلیل های بنیادی می تواند راهنمای خوبی برای معامله گران باشد.
محمدی با اشاره به معاملات بلوکی و اینکه این معاملات دستورالعملی دارد و موضوع غیر عادی ای نیست، گفت: اگر معاملات بلوکی در ضوابط خود انجام شود، اشکالی ندارد، در غیر این صورت و اینکه خارج از ضابطه صورت گیرد با آنها برخورد خواهد شد که قبلا هم در این مورد پرونده تشکیل شده است. محمدی در خصوص پرسش دیگری مبنی بر تاثیر شبکه های اجتماعی بر معاملات بورس گفت: به عقیده بنده هر چند همه رسانه های اجتماعی مفید هستند اما نحوه استفاده از آنها قابل بحث است.
بر این اساس اگر شایعه ای در شبکه های اجتماعی مطرح می شود وظیفه رسانه هاست که اطلاعات و خبر صحیح را اعلام کنند تا با این اقدام اثر یکدیگر را تعدیل کنند. رییس سازمان بورس همچنین در خصوص بازگشایی نماد بانکی ها در بورس تصریح کرد: با توجه به اختلاف نظر بانک مرکزی و سازمان حسابرسی، پیگیر حل این مشکل هستیم تا در نخستین فرصت نماد بانکی ها در بورس بازگشایی شود.