جنوب کشور ما به دلیل وجود منابع طبیعی به علاوه مرزهای مناسب جغرافیایی، پتانسیلهای بسیاری برای انواع سرمایهگذاریها دارد، البته کارشناسان معتقدند مثلا در خوزستان حجم عظیمی از سرمایهگذاری شکل گرفته است اما وجود صنایع بالادستی مانند نفت و گاز و میاندستی مانند فولاد و نیشکر باعث شده که در صنایع پاییندستی سرمایه گذاری بزرگ و اتفاق جدی رخ ندهد.
در این کلاف به بازتاب سخنان رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان خوزستان میپردازیم که وی اظهار داشته: سه هزار واحد صنعتی در استان خوزستان وجود داشت که در هشت سال گذشته بهطور قابل توجهی کاهش یافته، بنابراین لازم است مدیران بخش صنعتی دولت به این امر بپردازند که بنگاهها و صنایع پاییندستی مورد نیاز صنایع بالادستی را رونق دهند.
سلیمانی با اشاره به ظرفیتهای منطقه آزاد اظهارکرد: استفاده از ظرفیتهای خوب منطقه آزاد اروند و منطقه ویژه پتروشیمی بندر امام(ره) از مزیتهای جدی خوزستان است که میتواند برای خروج از رکود و تورم تاثیر جدی داشته باشد. از هر هکتار زمین در منطقه آزاد فرصتهای شغلی بسیاری به دست میآید.
وی با تاکید بر استفاده از بازار گردشگری خوزستان گفت: موانع صادرات محصولات خوزستان باید برطرف شود. بازار عراق ظرفیت بسیار خوبی برای صادرات محصولات خوزستان و همچنین خدمات فنی و مهندسی است، درحالیکه خدمات فنی و مهندسی خوزستان کمترین نقش را در اقتصاد عراق دارد.
در این کلاف ما هم پیشنهاد میدهیم از ظرفیت بندری در خوزستان غافل نشوید که حدود 45 درصد از تجارت بینالمللی کشور از طریق بنادر این استان انجام میشود و اگر با ظرفیتهای منطقه آزاد اروند پیوند بخورد میتواند در خروج از تورم و رونق کسبوکار هم تاثیرگذار باشد.