یک اقتصاددان معتقد است: باید انگشت صادرات به سمت کالاهای نهایی برود.
مسعود سعادتمهر در گفت و گو با ایسنا، افزود: صادرات کالا برای بخش تولیدی داخلی فواید زیادی دارد زیرا از این طریق، کیفیت محصولات داخلی افزایش خواهد داشت.
وی ادامه داد: هرچه تقاضا برای یک کالا بیشتر باشد، تولید آن محصول افزایش یافته و صادرات پیش روی تولیدکنندگان قرار میگیرد. صادرات باعث حمایت از تولید و گرفتن سهمی از بازار جهان توسط کشور صادرکننده میشود و به همین خاطر توجه دنیا به سمت صادرات است.
این دکترای اقتصاد اضافه کرد: با صادرات محصولات مازاد، اقتصاد یک کشور رشد خواهد کرد و قسمتی از بازار جهانی در دست آن کشور قرار خواهد گرفت. کشور ایران در حال توسعه بوده و لازم است در زمینه صادرات محصولات کشاورزی و صنایعدستی بیشتر فعالیت داشته باشد.
وی یادآور شد: متاسفانه ایران تنها در حوزه صادرات مواداولیه، نفتخام و فولاد فعالیت دارد و بهتر است انگشت صادرات به سمت کالاهای نهایی برود.
این عضو هیات علمی دانشگاه پیامنور لرستان درباره واردات برخی کالاها به کشور ایران خاطرنشان کرد: هرچه واردات بیشتر شود، تولید داخل کمتر شده و تقاضا به سمت کالاهای وارداتی پیش میرود. با واردات محصولات، صنایع و تولیدکنندگان داخلی ورشکسته شده و اقتصاد کشور واردکننده و زمینگیر میشود. البته در برخی موارد، واردات سبب رقابت تولیدکنندگان داخلی و خارجی و در نهایت بالا رفتن کیفیت تولیدات کشور واردکننده میشود.
وی بیان کرد: افزایش واردات کالا سبب کاهش تولید میشود، متاسفانه کشور ایران خیلی از محصولات و حتی لباس و شلوار را از کشورهای خارجی وارد میکند. اگر قرار است که محصولی وارد کشور شود، بهتر است بهصورت کالای نیمساخته و مواد اولیه باشد.