چهارشنبه, ۵ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Wed, 25 Dec(12) 2024 /
           
فرصت امروز

پلیسی برای آب

10 سال پیش ( 1393/6/30 )
پدیدآورنده : رضا عفت دوست  

ماده 21 قانون آب و نحوه ملی شدن آن، مصوب سال 1347 می‌گوید آب و برق (وزارت نیرو) می‌تواند در نواحی و مناطقی که لازم بداند برای استقرار نظم و اجرای این قانون، «سازمان پلیس مسلح آب» ایجاد کند.
پیش‌بینی تشکیل پلیس آب در سال 1347 طرحی مترقی به‌نظر می‌رسد و گویا از سال‌ها پیش کسانی این روزهای خشکسالی را متصور می‌شدند، هر‌چند پیش از آن به نوعی دیگر در کوچه‌ها و محلات توسط میراب‌ها همان کار پلیس آب انجام می‌شد. میراب با تدبیر ذاتی و انصاف درونی خود مدیریت منابع آب را به عهده داشت.
اخیرا گمانه‌زنی‌ها درباره احیای پلیس آب قوت گرفته است. آمارها از مصرف 90 درصدی منابع آبی در بخش کشاورزی حکایت می‌کند، بنابراین هراقدامی اگر بخواهد صورت گیرد تا آثار زیانبار مصرف بی‌رویه آب را کاهش دهد قطعا باید از بزرگان مصرف آغاز کند، به طوری که اگر پلیس آب بخواهد تشکیل شود باید بر سر مزارع برود؛ جایی که آب در جریان است. تصور کنید بر سر هر مزرعه یک کیوسک پلیس مستقر است و با بلندگو، آژیر و اسلحه و دستبند، موتور و شاید هلی‌کوپتر به دنبال حفظ منابع آبی است، اما در حقیقت اینطور نیست، باز دیواری کوتاه‌تر از دیوار کشاورزان پیدا نمی‌شود.
به نظر قاطبه کارشناسان حوزه آب و منابع طبیعی، دست‌اندازی‌های نابخردانه انسان موجب اختلال در روابط اکوسیستمیک منابع آبی شده است. همان رابطه‌ای که با سدسازی بی‌رویه، انحراف غیر‌منطقی جریان‌های آبی، حذف جنگل و مرتع و احداث جاده‌ها قطع شده و در انتهای مسیر خود، سرابی چون دریاچه ارومیه را پدید آورده است.
بنابراین پلیس آب باید امکانات خود را به جایی گسیل کند که برای آب، تصمیم‌گیری می‌شود؛ جایی که آب را بذل و بخشش می‌کنند! زمانی که آب متعلق به یک استان را به استان دیگر هدیه می‌دهند و آب یک رود را قبل از آنکه به مقصد برسد به مسیری دیگر هدایت می‌کنند.
بدیهی است که صرفا مواجهه پلیسی با بحران آب نتیجه مطلوبی را در بر نخواهد داشت، وانگهی نظارت و کنترل و البته نظم بخشیدن مقوله‌ای جداگانه است که ابزار و امکانات موثر آن همانا وجود نیروی نظارتی کارا است.
هر‌چند در موثر بودن چنین برخوردی و وجود پلیس مسلح آب، تردید وجود دارد اما بر فرض احیای چنین سازمانی آن هم به شکل مسلح، بهتر می‌نماید که ابتدا با ایجاد کمیته تحقیق و تفحص به پیگیری و برخورد با مسئولان و تصمیم‌گیرانی بپردازد که با برنامه‌های شتابزده و سطحی خود چنین وضعی را پدید آورده‌اند.
مدیران عجول این حوزه که با تصمیمات شتاب‌زده و اغلب بدون کارشناسی، وضع را به اینجا رسانده‌اند بیش از هر کسی نیاز به پلیس و نگهبانی دارند که در تمام جلسات تصمیم‌گیری حضور به هم رسانده و مانع تصمیماتی از این دست شوند.
 نیاز است در ابتدا رییس پلیس مسلح آب به‌صورت واحدی یکپارچه‌، تصمیمات و برنامه‌های حوزه آب را بررسی کند و موشکافانه آنها را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد تا  تخلف، تعرض یا تمردی در کار اشکال ایجاد نکند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/FtZKDGCy
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیپارتیشنتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه