پس از گذشته هفت روز، نفت خام در بازارهای جهانی مجددا روند صعودی به خود گرفت و قیمت این محصول در روز جمعه گذشته افزایش یافت. روند صعودی بازارهای جهانی نفت در شرایطی اتفاق میافتد که حجم معاملات در فاصله کمتر از یک هفته به آغاز رأیگیری درباره خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، بسیار کم بوده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بهای شاخص نفتی برنت برای معاملات آتی با 69 سنت افزایش به 47 دلار و 88 سنت در هر بشکه رسیدکه این افزایش پس از آن اتفاق میافتد که قیمت این شاخص بینالمللی در قیمتگذاری پیشین خود کاهشی 3/6 درصدی را تجربه کرده بود. در این راستا دیگر شاخص مطرح بینالمللی یعنی شاخص آمریکایی وست تگزاس اینترمدیت نیز از روند رو به رشد بازار بینصیب نماند و با 46 سنت افزایش به قیمت 46 دلار و 67 سنت در هر بشکه معامله شد. گفتنی است شاخص وست تگزاس اینترمدیت نیز پیش از افزایش 46 سنتی اخیر خود، در قیمتگذاری قبلی با کاهش قیمت 8/3 درصدی مواجه شده بود.
با این حال و با درنظر گرفتن روند رو به رشد بازارهای جهانی نفت خام، براساس برآوردهای صورت گرفته و پیشبینی کارشناسان، هر دو شاخص نفتی مذکور در هفته جاری با کاهش ارزشی به میزان 5 درصد مواجه خواهند شد.
در این رابطه «هانس پیتر فن کلیف» از تحلیلگران ارشد بانک هلندی ABN Amro معتقد است: «عمدهترین دلیل نوسان اخیر قیمت نفت در بازار مسئله برگزاری همه پرسی در رابطه با خروج احتمالی بریتانیا از اتحادیه اروپا است و به همین دلیل معاملهگران و فعالان بازارهای انرژی منتظر ایفای نقش محرکها و عناصر اصلی در بازار انرژی هستند.»
پس از نوسانات اخیر بازار نفت، تحلیلگران اعلام کردند که معاملهگران بازار استراتژی کوتاهمدت خود را متوقف کردهاند که این موضوع به رشد مجدد قیمت نفت در بازار کمک کرده است. در همین چارچوب «بن لابران» از تحلیلگران بازارهای انرژی در موسسه مالی و تحقیقاتی OptionsXpress در سیدنی معتقد است: «ما در حال حاضر شاهد بازیابی قیمت نفت در بازار هستیم که دلیل اصلی این موضوع توقف استراتژیهای کوتاهمدت معاملهگران در بازار بوده است.»
موضوع جنجالی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در شرایطی این روزها بر بازارهای انرژی و مالی جهان تاثیرگذار بوده که ارزش پوند پس از دو ماه روند نزولی و پس از به تعویق افتادن کمپین تبلیغاتی برگزاری همهپرسی برای خروج یا باقی ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا به دلیل قتل یکی از نمایندگان مجلس عوام بریتانیا که از هواداران باقی ماندن لندن در اتحادیه اروپا بود، روند صعودی به خود گرفت.
نوسانات بازار نفت در ماههای اخیر سبب شده است تا شرکتهای بزرگ انرژی نظیر «Chevron» و «Royal Dutch Shell » اعلام کردهاند که پالایشگاههای کوچک خود را به منظور سامان بخشیدن به داراییهای کوچک خود به مزایده خواهند گذاشت.
در این راستا یک سخنگوی شرکت نفت « Chevron » دومین شرکت انرژی در آمریکا به خبرگزاری رویترز گفته است که این شرکت پالایشگاههای خود در شهرهای «بارنبی» و « بریتیش کلمبیا» را به فروش خواهد رساند. از سوی دیگر شرکت شل نیز قصد دارد پالایشگاههای خود در «مارتینز» و «کالیفرنیا» را به مزایده بگذارد.