رئیس کل بیمه مرکزی گفت: ٢١٠ واحد در ساختمان تجاری پلاسکو دارای بیمه آتش سوزی بوده اند و بنا به آخرین اطلاعات، 14 شرکت بیمه به ساکنین ساختمان پلاسکو تعهد بیمه ای داشته اند.
به گزارش «فرصت امروز»، عبدالناصر همتی رئیس کل بیمه مرکزی روز گذشته در نشست خبری با اشاره به اینکه 35 درصد از 600 واحد ساختمان پلاسکو دارای بیمه نامه بوده اند، خسارت وارده را 49 میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: تاکنون ٩ میلیارد تومان از این خسارت پرداخت شده و بقیه نیز به تدریج پرداخت می شود.
همتی در رابطه با اجباری کردن بیمه آتش سوزی گفت: هرچند بیمه آتش سوزی کاملاً اختیاری است، اما درصدد این هستیم که برای سال آینده بیمه آتش سوزی ساختمان های بزرگ را اجباری کنیم.
وی با بیان اینکه ساختمان های دولتی الزام به خرید بیمه حوادث و آتش سوزی دارند و نهادهای ناظر و حسابرس در صورت عدم رعایت این موضوع تذکرات لازم را می دهند، گفت: البته بیمه مرکزی نمی تواند این امر را الزام کند، ما به دولت پیشنهاد داده ایم و می دانیم شورای شهر هم پیگیر این موضوع است.
رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به اینکه متأسفانه مدیریت پیشگیری و ریسک در کشور ما خیلی ضعیف است ادامه داد: در حادثه پلاسکو از طرف هیأت مدیره بیمه نامه ای خریداری نشد و تمام 210واحدی که بیمه نامه آتش سوزی دریافت کردند شخصاً نسبت به خرید این بیمه نامه اقدام کرده بودند.
همتی گفت: آتش نشانان نیز پوشش های لازم بیمه عمر و حادثه را داشته اند. سازمان آتش نشانی نیز بیمه نامه مسئولیت دارد و در صورت احراز مسئولیت براساس قانون این بیمه نامه قابل پرداخت است.
وی تصریح کرد: اگر کسبه ای از ساختمان پلاسکو اکنون به شرکت های بیمه برای خرید بیمه آتش سوزی مراجعه کند شرکت ها خودداری می کنند چرا که ریسک اکنون بسیار بالا است.
افزایش خرید بیمه نامه های آتش سوزی پس از حادثه پلاسکو
رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه مردم پس از حادثه پلاسکو مراجعات زیادی به شرکت های بیمه برای خرید بیمه آتش سوزی داشتند، گفت: البته مردم ایران کاملاً احساسی بوده و پس از مدتی حادثه پلاسکو را فراموش خواهند کرد اما در این مقطع چند روزه خرید بیمه نامه های آتش سوزی با افزایش مواجه شده است.
همتی با بیان اینکه ابعاد حادثه پلاسکو بسیار فراتر از ریزش یک ساختمان تجاری بود، تصریح کرد: به همین دلیل ملاحظاتی در خصوص ابعاد پوشش ریسک بیمه ای آن لحاظ شده است. این در شرایطی است که ریسک بیمه ای این ساختمان قدیمی بسیار بالا بوده و شرکت های بیمه نباید زیربار چنین ریسکی می رفتند.
وی اظهار داشت: اگر ابعاد ملی در این پروژه حاکم نبود حتماً باید شرکت های بیمه را بابت این پوشش ریسک جریمه می کردیم.
اقدمات دولت یازدهم در صنعت بیمه
همتی گفت: از ابتدای دولت یازدهم فعالیت های مهمی در صنعت بیمه انجام شد؛ نخستین موضوع سامانه سنهاب بوده که نتایج مناسبی داشته است. امروز از طریق سنهاب کنترل های نظارتی و نظارت بر ارکان مختلف بیمه در حال انجام است و به زودی با تکمیل آن اختیارات مناسبی برای نظارت و پاسخگویی به سوالات نمایندگان و شکایات مردم ایجاد می شود.
وی افزود: دومین موضوع افزایش ضریب نفوذ بیمه بوده که از ١.٧ درصد در ابتدای دولت، در سال جاری به ٢.١ درصد رسیده است. تصویب قانون بیمه شخص ثالث سومین اقدام مهم بوده و بسیاری از خلأهای قانونی بیمه ثالث را پر کرده ولی اجرای کامل آن بستگی به اجرایی شدن ١٦ آیین نامه دارد و این موضوع در دستور کار دولت است.
به گفته رئیس کل بیمه مرکزی، چهارمین اقدام مهم در صنعت بیمه در زمینه بیمه های اتکایی و ایجاد صندوق و حساب مشترک بوده است.
وزارت اقتصاد در نظارت بر حقوق ها بسیار سخت گیر است
رئیس کل بیمه مرکزی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پرونده حقوق های نجومی از بیمه مرکزی آغاز شد، خاطرنشان کرد: اگرچه حقوق های نجومی از بیمه مرکزی شروع شد، اما بگذارید در حاشیه بماند؛ چراکه حقوق بسیاری از مدیران بسیار کاهش یافته و دولت مقررات جدی در این زمینه لحاظ کرده است.
همتی افزود: دولت یازدهم مقررات سفت و سختی برای پرداخت حقوق به مدیران لحاظ کرده و هر سه ماه یکبار در این زمینه گزارش می گیرد.
وی اظهار داشت: وزارت اقتصاد به صورت کاملاً جدی حقوق های مدیران را کنترل می کند تا تخلفی صورت نگیرد.
رئیس کل بیمه مرکزی در ادامه از مذاکرات برخی بیمه های خارجی برای خرید سهام شرکت های بیمه ایرانی خبر داد و گفت: جزییات آن را به صورت کامل می دانم و حتی شرکت بیمه خارجی و شرکت بیمه ایرانی را هم می شناسم اما چون مذاکرات هنوز نهایی نشده نمی توان جزییات آن را اعلام کرد.
همتی خاطرنشان کرد: من جزو افرادی هستم که موافق رقابت آزاد میان شرکت های بیمه ای بوده و اعتقاد به گسترش نمایندگی ها و کارگزاران صنعت بیمه دارم، اما باید به این نکته هم توجه داشت که برخی شرکت های بیمه متناسب با ظرفیت خود نماینده نمی پذیرند و همین امر مشکلاتی را ایجاد می کند.
رئیس شورای عالی بیمه اظهار داشت: هر شرکت بیمه باید متناسب با میزان توانایی و ریسک خود نمایندگی داشته باشد تا مشکلی که در شرکت بیمه توسعه بروز کرد، دیگر تکرار نشود.
بیمه ها راجع به زلزله تهران آمادگی ندارند
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: راجع به وقوع زلزله تهران هیچ مجموعه ای آمادگی کامل ندارد و بیمه ها هم از آن مستثنی نیستند، البته خوشبختانه قانون صندوق حوادث طبیعی به تصویب رسیده که یک انقلاب در صنعت بیمه به شمار می رود اما شورای نگهبان چند مورد اشکال روی این قانون داشته که در حال برطرف شدن است.
وی ادامه داد: به نظر می رسد تصویب نهایی این قانون پس از رفع مشکلات در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت و به نظر می رسد بعد از بودجه نوبت به این موضوع باشد.
همتی افزود: زلزله اکنون یکی از متعلقات بیمه آتش سوزی است و راجع به آن پوشش بیمه ای کافی وجود ندارد.
وی تصریح کرد: دولت به شرکت های بیمه تکلیف نکرده است که از روز اول خسارت های پلاسکو را پرداخت کنند زیرا پرداخت خسارت ها براساس سیاست های داخلی و تبلیغاتی شرکت های بیمه بوده است.
رئیس شورای عالی بیمه درباره واقع گرایانه بودن تحقق ضریب نفوذ ۷درصدی در صنعت بیمه و رشد سهم بیمه های زندگی به ۵۰ درصد، اظهار داشت: این وظایف واقع گرایانه است و حتماً رخ خواهد داد؛ در حال حاضر سهم بیمه های زندگی ۱۳.۵ درصد است و امیدوار هستیم با آغاز فعالیت شرکت های بیمه تخصصی این سهم افزایش یابد.
رتبه توانگری بیمه ایران در حال ترمیم است
وی در پاسخ به سوالی درباره اعلام توانگری مالی بیمه ایران گفت: بیمه ایران به دلیل زیان انباشته سال های اخیر دچار تنزل رتبه توانگری مالی شد که در حال ترمیم است.
همتی افزود: بیمه مرکزی نیز نظارت های لازم را دارد اما با توجه به دولتی بودن این شرکت، برای بیمه گذاران جای نگرانی نیست؛ در عین حال ما در تلاش هستیم تا با اقدامات مناسب سطح توانگری مالی این شرکت را ارتقا دهیم.
رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه آیین نامه بیمه مسئولیت کیفیت ساختمان در شورای عالی بیمه دائمی می شود، تصریح کرد: ضعف مدیریت ریسک و ایمنی در کشور مشهود است و باید رابطه جدی بین نرخ بیمه و ریسک بیمه وجود داشته باشد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره حذف مالیات بر ارزش افزوده از بیمه ها، گفت: در پیش نویس لایحه مالیاتی، مالیات بر ارزش افزوده بر صنعت بیمه حذف شده است.
رئیس شورای عالی بیمه در خصوص گزارش وزارت بهداشت و نیروی انتظامی به بیمه مرکزی درباره هزینه کرد مبالغ دریافتی از بابت بیمه شخص ثالث، تأکید کرد: براساس قانون بیمه مرکزی موظف به نظارت است ولی گزارش های ارسالی متأسفانه کامل نیست؛ وزارت بهداشت به طور متوسط ۳۰۰ تا ۳۳۰ هزار مجروح حوادث رانندگی را به بیمارستان ها منتقل می کند که ۸۰درصد آنها به بیمارستان های دولتی فرستاده می شوند.
همتی با بیان اینکه در صورتی که وزارت بهداشت از انتقال این مجروحان به بیمارستان ها خودداری کند، هزینه آن بر دوش شرکت های بیمه است، افزود: نیروی انتظامی تاکنون گزارشی به بیمه مرکزی درباره هزینه کرد مبالغ دریافتی از بابت بیمه شخص ثالث نداده است.
ارتباط با نویسنده: elh.asgari@gmail.com