مهدی تقوی درباره احتمال بازگشت تورم با پرداخت تسهیلات از سوی بانکها، اظهار داشت: اگر این تسهیلات به مردم داده شود هرچند حجم پول را افزایش میدهد اما وقتی با همین پول کالایی خریداری شود، اقتصاد شروع به حرکت میکند، بنابراین پرداخت حجم زیاد تسهیلات در تورم نقش چندانی ندارد. وی ادامه داد: بهعنوان مثال اگر رشد نقدینگی با این تسهیلات 2 درصد اضافه شود، موجب ورود کالای جدید به بازار میشود که با خرید این کالاها، رشد اقتصادی هم حاصل میشود چرا که این تسهیلات برابر با ورود کالای جدید به بازار و افزایش خرید قدرت خواهد بود.
وی با بیان آنکه تسهیلات بانکی تاثیر زیادی بر نرخ تورم ندارد، تصریح کرد: دولت حجتالاسلام والمسلمین روحانی تورم را از 40درصد به زیر20 درصد رسانده که این نشان میدهد سیاستگذاران اقتصادی در دولت یازدهم بهتر از سیاستگذاران اقتصادی دولت دهم بودهاند.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به سخنان یکی از مسئولان بانک مرکزی درباره خطر بازگشت تورم، خاطرنشان کرد: وقتی تولیدیها تسهیلات را میگیرند اقدام به خرید مواد اولیه میکنند از این طریق موتور تولید حرکت میکند، بنابراین نباید خیلی نگران تورم بود. تقوی گفت: به خاطر رکود حاکم بر کشور بانکها نمیتوانستند تسهیلات زیادی داده و سود ایجاد کنند اما الان وضع بانکها در حال بهتر شدن است و بهتر تسهیلات پرداخت میکنند.
این کارشناس اقتصادی افزود: مثلا اگر پیشبینی نرخ رشد فعالیتهای تولیدی 3درصد است و بانکها 5درصد تسهیلات خود را اضافه کردند و این 2درصد وارد بخش خدمات شد، اشتغال ایجاد کرده و رشد اقتصادی را هم افزایش میدهد.تقوی اظهار داشت: بالا رفتن میزان تسهیلاتدهی بانکها نشانه این است که اقتصاد در حال رشد و خروج از رکود است و پیشبینی میشود با سیاستهای دولت روحانی رشد اقتصادی باز هم بالاتر رفته و بهزودی از رکود خارج میشویم.