هماکنون 363 آزمایشگاه در شرکتهای آب و فاضلاب روستایی و 429 آزمایشگاه در بخش شهری فعالیت دارند که اطلاعات ایجادشده در این آزمایشگاهها بهصورت مستقیم وارد این سامانه میشود، به طوری که در هر لحظه امکان دسترسی به آخرین و بهروزترین اطلاعات کیفیت آب در هر نقطه کشور در دسترس خواهد بود.
«سیدكوشیار اعظمواقفی» در گفتوگو با پاون، با تاکید بر اهمیت کنترل لحظهبهلحظه کیفیت آب توزیعی در مخازن و شبکههای آبرسانی، گفت: شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از سال 78 در زمینه راهاندازی بانک اطلاعاتی کنترل کیفیت آب در سطح کشور فعالیت خود را آغاز کرد که البته این بانکهای اطلاعاتی اولیه قدرت پردازش و ارائه تمامی اطلاعات آب کشور را نداشتند.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر با فراهم شدن زیرساختهای لازم همچون اینترنت و اینترانت داخلی شرکتها، زمینه گسترش و روزآمدکردن این سامانه میسر شد و از سال 89 بحث ایجاد سامانه جامع کنترل کیفیت آب کشور با هدف ثبت اطلاعات کیفیت آب از نقطه تولید اطلاعات، یعنی آزمایشگاههای کنترل کیفیت سراسر کشور مطرح شد.
اعظمواقفی درباره وضعیت آزمایشگاههای سراسر کشور، گفت: هماکنون 363 آزمایشگاه در شرکتهای آب و فاضلاب روستایی و 429 آزمایشگاه در بخش شهری فعالیت دارند که اطلاعات ایجادشده در این آزمایشگاهها بهصورت مستقیم وارد این سامانه میشود؛ بهطوری که در هر لحظه امکان دسترسی به آخرین و بهروزترین اطلاعات کیفیت آب در هر نقطه کشور در دسترس خواهد بود.
وی با بیان اینکه هماکنون 96 درصد شرکتهای آب و فاضلاب به این سامانه متصل شدهاند، یادآور شد: در گذشته اطلاعات شرکتها پس از تهیه نمونه و گزارش آزمایشگاه، با تاخیر بیش از یکماه در بانکهای اطلاعاتی ثبت میشد؛ اما هماکنون نتیجه آزمونهای انجامشده ازجمله اطلاعات میکروبی و کلر باقیمانده در آب، شیمیایی، فلزهای سنگین وارد سامانه شده و در دسترس است.
اعظمواقفی، از تهیه اطلس جامع کیفیت آب در شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور خبر داد و گفت: در این اطلس جامع تمامی اطلاعات به تفکیک هر شهر یا شهرستان از وضعیت منابع آب تا شاخصهای کیفیت منطقه موجود است.