مدیر دفتر محیط زیست سازمان بهرهوری انرژی ایران (سابا) از پایش زیستمحیطی نیروگاههای کشور بهصورت آنلاین خبر داد.
«رضا صمدی» در گفتوگو با پاون، اظهار کرد: عمده برق کشور از طریق نیروگاههای حرارتی و مابقی ازطریق نیروگاههای آبی، انرژیهای نو و نیروگاه اتمی تامین میشود.
وی افزود: از مجموع ظرفیت نامی نیروگاههای نصبشده در کشور 22 درصد به واحدهای بخاری، 35 درصد به واحدهای گازی، 25 درصد به واحدهای سیکل ترکیبی، 15 درصد برقآبی و مابقی به واحدهای دیزلی، اتمی و انرژیهای نو اختصاص دارد.
وی ادامه داد: گاز طبیعی، مازوت و گازوییل سوختهای فسیلی هستند که در نیروگاههای ما مورد استفاده قرار میگیرند اما بخش عمده سوخت نیروگاهها به گاز طبیعی تعلق دارد.
وی با بیان اینکه سازمان بهرهوری انرژی ایران از ابتدا بهدنبال راهکارهای جلوگیری از آلودگی زیستمحیطی بوده است، گفت: جلوگیری از تولید آلودگی بهمراتب نسبت به دفع آلودگی هزینههای کمتری دارد و یکی از اقدامهای سازمان بهرهوری انرژی ایران برای به حداقل رساندن اثر نیروگاهها بر محیط زیست، توجه به مکانیابی آنها است که کار کم هزینهتری درمقایسه با سایر طرحها است.
وی اظهار کرد: براساس این طرح، تمام مکانهایی که از نظر اقتصادی، فنی و زیستمحیطی قابلیت احداث نیروگاه داشته است، شناسایی و نقاط بهینه انتخاب شد.
وی تصریح کرد: معمولا نیروگاهها با استفاده از گاز طبیعی استانداردهای زیست محیطی را دریافت میکنند اما طبیعی است که در زمستان با در اولویت قرار گرفتن تامین گاز شهری، مصرف سوختهای مایع در نیروگاهها افزایش و بهدنبال آن میزان آلایندگی نیروگاهها افزایش مییابد.
وی با تاکید بر اینکه رویکرد وزارت نیرو و تاکید وزیر نیرو بر استفاده از گاز طبیعی در نیروگاههای حرارتی است، افزود: بیش از 90 درصد نیروگاههای کشور امکان استفاده از سوخت گاز طبیعی را دارند و تعداد بسیار محدودی نیروگاه که از شبکه گاز دور هستند، امکان استفاده از این نوع سوخت را ندارند.
وی از پـایـش و مـانـیـتـورینگ زیستمحیطی نیروگاههای کشور بهصورت آنلاین خبر داد و گفت: اگر اطلاعات درستی از نیروگاهها در اختیار نباشد، امکان برنامهریزی برای کنترل آلودگی آنها امکانپذیر نیست.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه برخی نیروگاهها تجهیزات پایش آنلاین و لحظهای را نصب کرده و تعدادی دیگر از نیروگاهها در حال نصب هستند تا پایش بهصورت لحظهای صورت بگیرد.