ابوالقاسم شفیعی، رئیس انجمن سنگ ایران معتقد است که تصمیم گیری های غلط و فقر اطلاعاتی وزیر صنعت، معدن و تجارت مهم ترین عامل بروز مشکلات برای حوزه معدن در کشور است.
به گزارش «فرصت امروز» شفیعی با اشاره به فقر اطلاعات وزیر صنعت گفت: ایشان در زمینه های مربوط به صنایع معدنی از نظر اطلاعاتی فقیر است و این موضوع باعث شده برخی اطلاعات غلط اعلام شود که در برخی شرایط این اطلاعات و آمار غلط در این صنعت تاثیرگذار بوده است.»
او در دوازدهمین جلسه کمیسیون معدن و صنایع معدنی ادامه داد: به عنوان مثال تعیین عوارض بالا برای سنگ های تزیینی نتیجه ای جز از دست دادن بازارهای صادراتی نداشت به شکلی که در پایان سال 89 صادرات سنگ خام ایران 940 هزار تن بود در حالی که الان به 470 هزارتن رسید و رونق بازار صادراتی ترکیه را درپی داشت پس این گونه تنش ها تنها باعث تخریب بازار خواهدشد. متاسفانه در شرایطی قرار داریم که حتی تولیدکنندگان داخلی هم سنگ مورد نیاز خود را از داخل تامین نمی کنند و به دلیل قیمت های بالای محصولات ایرانی، سنگ را از ترکیه وارد می کنند. طی روزهای اخیر این صحبت های وزیر باعث تاثیر منفی در بازار شده است.
شفیعی با تاکید بر استفاده از نظر کارشناسان توضیح داد: من تقاضا دارم وزارتخانه در تصمیم گیری های خود از نظر کارشناسان استفاده کند. زیرا ما از نظر فروش محصول خود در سایر کشورها به حدکافی با مشکل مواجه هستیم که این اظهارنظرهای غیرکارشناسی هم به افزایش مشکلات دامن خواهد زد.
در ادامه این جلسه محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران در این باره گفت: متاسفانه این صحبت ها در مراسم افتتاحیه نمایشگاه معدن و صنایع معدنی عنوان شد، فضایی که علاوه بر کارشناسان و فعالان داخلی، سرمایه گذاران و نمایندگانی از سایر کشورها حضور داشتند و این گونه اظهارنظرها به هیچ عنوان به صلاح بخش معدن در کشور نبود. او ادامه داد: این تصمیم به حدی یکباره اعلام شد که فضایی کاملا ناامن برای سرمایه گذاران خارجی ایجاد شد که این به هیچ عنوان به نفع حوزه معدن و صنایع معدنی کشور نیست.
بهرامن ادامه داد: دولت برای ایجاد یک شغل در کشور حدود 200 تا 300 میلیون تومان هزینه می کند در حالی که با یک اشتباه اینچنینی در بهترین شرایط باعث تعطیل شدن یک کارگاه و بیکاری حداقل 20 نفر خواهند شد.
او معتقد است: این تصمیم گیری به هیچ عنوان کارشناسی نیست و اگر همه تصمیم گیری ها در پشت درهای بسته و بدون استفاده از فعالان این بخش باشد، تصمیم گیری ها نتیجه ای جز ضرر برای اقتصاد و صنعت کشور نخواهد داشت.
به گفته بهرامن، رئیس خانه معدن ایران مسئولان باید نگاهی عادلانه به معادن داشته باشند، به عنوات مثال برخی از معادن سنگ تزیینی هیچ گونه مصرف داخلی ندارد و اگر صادرات آن هم قطع شود، به طور حتم این کارگاه ها و معادن تعطیل خواهد شد.
به گزارش «فرصت امروز»، سجاد غرقی، عضو هیات مدیره انجمن سنگ آهن ایران یکی دیگر از اعضای این کمیسیون بود که در این نشست نسبت به اظهارات وزیر صنعت،معدن و تجارت در این باره اعتراض داشت و افزود: متاسفانه لحن صحبت های وزیر صنعت، معدن و تجارت و خطاب فعالیت های معدنی باعنوان فساد به هیچ عنوان درست نیست.
او ادامه داد: مهم ترین مشکل فعلی ما علاوه بر سازمان منابع طبیعی، محیط زیست و تامین مالی، عملکرد و سیاست گذاری وزارتخانه مربوطه است. مسئولان ما باید فضایی را ایجاد کنند تا حامی معدنداران باشد. غرقی افزود: ما باید گروه فشاری متشکل از کارآفرینان و فعالان این بخش داشته باشیم تا مطالبات خود را از وزارتخانه دریافت کنیم.
به گزارش «فرصت امروز»، در ادامه این نشست، مباحثی درباره تشکیل کمیته های تخصصی در این کمیسیون مطرح شد که نتوانست موافقت اعضا را جلب کند. همچنین درباره مشکلات حمل و نقل به خصوص حمل و نقل ریلی و نقش آن در آینده معدن کشور بحث شد.
ارتباط با نویسنده : sanazkolahdooz@yahoo.com