دوشنبه, ۱۱ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Mon, 1 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز
استان سیستان و بلوچستان در تامین گوشت کشور سهیم می‌شود؟

واردات گوشت، واردات دام را هوا کرد

8 سال پیش ( 1394/9/8 )
پدیدآورنده : مینو گله  

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در سفر اخیرش به استان سیستان و بلوچستان استفاده از ظرفیت‌های بخش‌خصوصی این استان را برای تأمین گوشت کشور از برنامه‌های این سازمان عنوان کرد. به اعتقاد مهدی خلج در این استان تلاش‌هایی در این راستا انجام شده و باید از این زیرساخت‌ها استفاده کرد. زیرساخت‌هایی که به گفته یکی از واردکنندگان دام در این استان، به دلیل واردات گوشت از برزیل از80 درصد آنها استفاده نمی‌شود.  ناصرعلی بون واردکننده‌دام معتقد است، در برخی از بخش‌های استان امکانات برای واردات، قرنطینه، پرواربندی دام و تولید گوشت وجود دارد اما وجود معضلاتی این امکانات را بدون استفاده نگه داشته است.

342523235236236135252513623636234

این فعال دام، واردات گوشت از برزیل را از بزرگ‌ترین موانع بالفعل کردن این امکانات می‌داند و به «فرصت امروز» می‌گوید: اگر تولید گوشت در کشور مدیریت شود، خوشبختانه، بحرانی برای تأمین گوشت وجود ندارد. به گفته بون نیاز سالانه کشور به واردات بین 250 تا 300 هزار تن است و عمده این مقدار از کشور برزیل و اندکی هم از برخی کشورها مانند هند وارد می‌شود و امسال هم این مجوز صادر شده، درحالی‌که سیستان و بلوچستان می‌تواند بخش قابل توجهی از این نیاز سالانه را تأمین کند.

این وارد‌کننده دام در جنوب شرق کشور به مسائل مطرح شده از سوی استاندار در نشست با رئیس سازمان دامپزشکی کشور اشاره کرده و توضیح می‌دهد: براساس صحبت‌هایی که عنوان شد، تولید گوشت در استان ما بر دو محور واردات دام و پرواربندی آن و از سوی دیگر تقویت دام بومی انجام خواهد شد و این برای ما به‌عنوان واردکنندگان و همچنین دامداران بومی می‌تواند کارگشا باشد، چرا که در سال‌های اخیر از واردات گوشت بسیار متضرر شده‌ایم.

بون می‌گوید: تولید ما در حال حاضر بسیار کم و در حدود 20 هزارتن است و ما نمی‌توانیم بیشتر از این تولید کنیم چرا که تولید ما هم چنان تحت تأثیر مافیای واردات گوشت است و تولیدکنندگان نمی‌توانند ریسک کنند چون بازاری ندارند. این وارد‌کننده نشست رئیس سازمان دامپزشکی کشور را با استاندار مثبت و اثربخش می‌داند و ادامه می‌دهد: استان ما با امکانات موجود توان تولید تا 100 هزارتن را دارد و با وعده‌ای که پشتیبانی دام مبنی بر خرید 50 هزارتن داده است، دامداران به خود تکانی خواهند دارد و واردات دام تولید گوشت در استان رونق خواهد گرفت و می‌تواند در حد قابل توجهی واردات گوشت را کاهش دهد.

اما خلیل ریگی دیگر فعال این حوزه در زاهدان رونق واردات دام و تولید گوشت را آسان نمی‌داند. دامداری حرفه خانوادگی اوست و این شغل را طی چندین نسل به امروز رسانده‌اند اما زمانه برای خلیل ریگی خوب رقم نخورد. واردات دام متوقف و واردات گوشت با رانت شروع شد و 4 سال می‌گذرد که کارش متوقف شده و کارکنان این واحدها بیکارند. او می‌گوید: سه کشتارگاه صنعتی و 54 شرکت بسته‌بندی و تولید در زاهدان تعطیل هستند. به گفته ریگی واردات دام اندک و از جنوب استان وارد می‌شود.

ریگی در مورد توصیه استاندار در ضرورت پرورش دام بومی می‌گوید: دام بومی در استان ما در حال انقراض و نابودی است و البته احیا و پرورش آنها به تولید لبنیات منجر خواهد شد، چرا که گاو سیستانی گاو شیرده است و واردات دام فقط برای تولید گوشت است.  به گفته ریگی چنانچه بالاخره برای استان تصمیمی گرفته شود، واردات دام آزاد شده و بخواهند از امکانات کشتارگاه‌های صنعتی و واحدهای بسته‌بندی که در استان بدون استفاده مانده بهره ببرند، باید برای واردات دام برنامه‌ریزی شود و نباید هر سازمانی ساز خودش را بزند.

او می‌گوید: سازمان دامپزشکی همیشه می‌خواهد به‌تنهایی برای این مسئله تصمیم بگیرد، در نهایت هم می‌گویند دام‌های وارداتی آلوده است که به نظر من این یک بهانه است، اینجا متخصص و دامپزشک برای تشخیص آلودگی‌های دامی هست. چندین سال است که به بهانه آلودگی بسیاری از ما بیکار شده‌ایم. درصورتی‌که اگر می‌خواهند در این حوزه کاری برای استان انجام دهند، امکانات ما کم نیست. در حال حاضر، واردات اندک و کشتار در حد نیاز داخلی استان انجام می‌شود که به آن کشتار شهر گفته می‌شود. 

به گزارش «فرصت امروز»، استاندار سیستان و بلوچستان در نشست اخیر با رئیس سازمان دامپزشکی کشور و فعالان استانی توصیه کرده است، در نقاطی که محل پروار دام تولیدی قرار دارد از صدور مجوز دام‌های وارداتی خودداری شود تا صنعت دامداری بومی در منطقه توسعه یابد. به نظر می‌رسد تولید گوشت در استان از دغدغه‌های علی اوسط هاشمی باشد، او در سال گذشته نیز در اظهارنظری واردات کشور برزیل را مانع جدی برای تولید گوشت در این استان عنوان کرده، درحالی‌که قرنطینه‌ها و کشتارگاه‌های مجهز در سیستان و بلوچستان به حال خود رها شده‌اند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/GcW0K52h
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه