دولت بانکها، موسسات عمومی غیردولتی و صندوقهای بازنشستگی را مکلف کرد که واحدهای تملک شده راکد و نیمه فعالشان را به سرعت فعال کنند.
علی یزدانی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از مکلف شدن بنیادها، موسسات عمومی، غیردولتی شرکتهای سرمایهگذاری بانکها و صندوقهای بازنشستگی به حل مشکلات واحدهای متوقف و زیر ظرفیت تحت پوشش درچارچوب سیاستهای ابلاغی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خبرداد.
به گزارش روابط عمومی و بینالملل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی، یزدانی در نشست بسته رونق صنایع کوچک استان قم با حضور استاندار و جمعی از مدیران استان با اشاره به واحدهای در تملک بانکها و موسسات مختلف توضیح داد: براساس دستورالعمل صادره بنیادها، موسسات غیردولتی، صندوقهای تامین اجتماعی، بانکها و هلدینگها مکلف هستند از منابع داخلی خود برای راهاندازی واحدهای نیمهتعطیل و راکد تملک شده بدون نگاه به کمکهای دولتی اقدام کنند.
وی افزود: در اقتصاد مقاومتی یکی از موضوعات مورد توجه ما بهرهوری است که میتواند در توسعه صنعتی کشور نقش بسزایی داشته باشد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان اینکه خواست رهبرمعظم انقلاب عدم واردات کالاهای خارجی مشابه کالای ایرانی است، گفت: برای تحقق این خواسته رهبر انقلاب مصوبات و برنامههای خوبی در وزارت صنعت، معدن و تجارت دیده شده است که با فعال کردن واحدهای راکد و نیمه فعال و طرحهای صنعتی تحقق خواهد یافت.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچـــک و شــــهرکهای صنعتی ایران در ادامه با اشاره به تشکیل ستادهای اقتصاد مقاومتی در استانها خاطرنشان ساخت: بانکها موظف هستند تسهیلات لازم را در اختیار بنگاههایی که از سوی این ستاد معرفی میشوند قرار دهند.
مهندس یزدانی همچنین به تامین اعتبار مناسب از سوی دولت برای تامین زیرساختهای شهرکهای صنعتی خبر داد و گفت: در بودجه سال جاری دولت 75 میلیارد تومان برای شهرکهای صنعتی اختصاص داده که این مقدار علاوه بر سایر منابع دیده شده است.
وی با توجه به نامگذاری سال جدید توسط رهبر معظم انقلاب به «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» تاکید کرد: همانگونه که رهبر انقلاب تاکید دارند و نظرات رئیسجمهور و ابلاغیه وزارت صنعت، معدن و تجارت وظیفهای سنگین بر دوش ما گذاشته شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت راهاندازی واحدهای راکد صنایع کوچک و بالا بردن ظرفیت تولید واحدهای نیمه فعال را در اولویت کاری شرکتهای استانی برشمرد و تصریح کرد: در سال 95 یک وظیفه و کار مضاعف برعهده ما گذاشته شده است که باید افزون بر برنامههای جاری اجرایی شود.
وی همچنین به توسعه خوشههای کسب وکار اشاره و خاطرنشان کرد: از برنامههای مهم و اولویتدار سازمان توسعه خوشهها و شناسایی فرصتهای جدید در استان هاست تا در سایه این خوشههای کسبوکار حمایتهای لازم از فعالان صنعتی انجام شود.
مهندس یزدانی صندوق ضمانت صنایع کوچک را نیز از عوامل حمایتی این سازمان از فعالان صنایع کوچک و متوسط برشمرد و یادآور شد: توجه به شناسایی واحدهای صلاحیتدار در استفاده از حمایتهای صندوق ضمانت یکی از عوامل مهمی است که میتواند ضمن تقویت این صندوق سبب هدایت حمایتهای دولتی به واحدهای صنعتی نیازمند واقعی و مستعد شود.
وی ادامه داد: واحدهای صنعتی که بهدنبال تولید کالای مناسب بازار و باکیفیت نیستند و حمایتهای دولتی هم نمیتواند نسبت به فعالسازی یا بهبود وضعیت موجود آنها تاثیری داشته باشد و خود آنها نیز اعتباری ندارند نباید از این فرصتها استفاده کنند.
معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت در ادامه به عمران و تامین زیرساختهای شهرکهای صنعتی اشاره کرد و گفت: بیشترین حجم اعتباری شرکتهای استانی در این بخش هزینه میشود، بنابراین میطلبد به همین میزان نیز نظارت و مدیریت پروژهها تقویت شود.
وی اضافه کرد: توجه در انتخاب پیمانکاران توانمند و افزایش کیفیت اجرای زیرساختهای شهرکهای صنعتی و هزینه در پروژههای اولویت دار میتواند در ارائه خدمترسانی بهتر به واحدهای صنعتی راه گشا و موثر باشد.
مهندس یزدانی یکی از دغدغههای مهم سازمان صنایع کوچک را شرکتهای خدماتی شهرکهای صنعتی دانست که براساس خصوصی سازی، مدیریت شهرکها به آنها واگذار شده است و گفت: متاسفانه باوجود هزینه بالای دولت در شهرکهای صنعتی و ایجاد زیرساختهای فراوان توجه و نگهداری و راهبری مناسب توسط شرکتهای خدماتی صورت نمیگیرد.
وی در پایان تعامل با رسانهها را نیز مورد تاکید قرار داد و خواستار توجه بیشتر به بیان عملکرد مجموعه خدمات دولت در بخش صنعت و تولید در رسانه ملی و بهخصوص رسانههای تخصصی تولید، صنعت و بازار شد.