تمام کاربران بهزودی دارای هویت میشوند و هیچ کاربری وجود نخواهد داشت که بتواند بدون احراز هویت از اینترنت استفاده کند. به گزارش «فرصت امروز» محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در نشستی با عنوان ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد گفت: هر کسی با هر ابزار الکترونیکی که به اینترنت وصل میشود باید دارای هویت باشد و این کار توسط دستگاه مورد استفاده شناسایی و معرفی میشود که این امر از انجام کارهای غیرمجاز مثل کلاهبرداری جلوگیری میکند.
وی در باره نقض حریم خصوصی در مسئله هویتبخشی به کاربران اینترنتی گفت: هویت بخشی به کاربران فقط برای این است که مشخص باشد چه کاربری در اینترنت فعالیت میکند و به معنی دخالت در حریم خصوصی افراد نخواهد بود.
واعظی افزود: ایجاد زیرساختها برای هویت بخشی به کاربران در حال اجرا است که امیدواریم در سال 94 زیرساختهای آنکه امضای دیجیتال بخشی از آن است تکمیل شود و نهادها و سازمانهایی که قصد استفاده از آن را دارند بتوانند در این زمینه فعالیت کنند.
وزیر ارتباطات در باره هویت نا مشخص بعضی از سیمکارتهای موجود گفت: همه سیمکارتها باید دارای هویت باشند، اما متاسفانه در گذشته همه اپراتورها در مقطعی مبادرت به فروش فلهای سیم کارت کردند که این امر در حال حاضر بسیار کمتر شده و در آینده بازهم کاهش مییابد و امیدواریم به صفر برسد.
وی درباره پیامکهای تبلیغاتی که مناسب سن افراد کم سن و سال نیست، گفت: فروش سیم کارت به افرادی که کمتر از 18 سال سن دارند به طور کلی ممنوع است و مشترکانی که سیم کارتهای خود را در اختیار کودکان و نوجوانان خود میگذارند باید بر نحوه استفاده از آنها نظارت کنند، اما پیشنهاد ما این است که اپراتورها موبایلی ویژه نوجوانان طراحی کنند تا پیامکها و مسائل مناسب آنها در این زمینه فعال باشد.
واعظی گفت: قانون «دسترسی آزاد به اطلاعات» در سال 88تصویب شد که متاسفانه هیچ اقدامی در این زمینه نشده بود تا اینکه در دولت جدید به دستور رییسجمهور آیین نامه این قانون نوشته و ماه گذشته در دولت تصویب شد و امیدواریم این قانون بتواند ارتباط شفافی بین مردم و دولت برقرار کند.
وی افزود: یکی از تکالیفی که این آیین نامه بر دوش مسئولان گذاشته این است که همه دستگاههای اجرایی خدماتی را که به مردم میدهند ابتدا باید علنی کنند و مردم تا آنجایی که امکان دارد بدون مراجعه حضوری به سازمانها و نهادها کارهای اداری خود را انجام دهند و این میتواند به تحقق دولت الکترونیک کمک کند. وزیر ارتباطات درباره قاچاق ترافیک برخی شرکتهای اینترنتی گفت: بیش از 700 شرکت ارائهدهنده اینترنت وجود دارد که بیشتر آنها فعالیت سالمی دارند، اما متاسفانه تعدادی از آنها قاچاق ترافیک میکنند که شناسایی شده و تذکر گرفتهاند و اگر رویه خود را تغییر ندهند مجوزشان باطل خواهد شد. وی ادامه داد: تا سه ماه گذشته میزان قاچاق و ترافیک رسمی مکالمه به یک اندازه بود، اما از سه ماهه گذشته تاکنون این نسبت به 65 به 35 درصد تغییر کرده و حجم ترافیک رسمی 15 درصد افزایش یافته است.
وزیر ارتباطات درباره راهاندازی سامانه 195 که وظیفه ثبت شکایات کاربران در زمینه اینترنت و خدمات اپراتورها و سایر بخشهای مربوط به ICT را برعهده دارد، گفت: در همین حال بازرسیهای وزارت ارتباطات که در بخشهای مختلف فعال شده و نیز لینک مبارزه با ارتشاع و فساد که در سایت رسمی این وزارتخانه وجود دارد، باعث میشود بسیاری از مشترکان بتوانند شکایات خود را در خصوص شرکتهای این وزارتخانه و اپراتورهای ارائهدهنده خدمات اعلام کنند.
وی افزود: روزانه بهصورت میانگین حدود هزار تا 1200 مورد تماس تلفنی با سامانه 195 اعلام میشود که صرفا اغلب این موارد با اطلاعرسانی به مخاطب برطرف شده واز این میزان حدود 300 تا 400 مورد شکایت روزانه ثبت میشود.
واعظی در بخشی دیگر از سخنان خود درباره افزایش قبوض بعضی مشترکان اظهار کرد: با فعال شدن نسل سه و چهار برای همه اپراتورها و به علت وجود بسیاری از اپلیکیشنها که بهصورت خودکار آپدیت میشوند و مصرف دیتا دارند قبوض مشترکانی که از تعرفه آزاد استفاده میکنند افزایش داشته و هیچ اپراتوری افزایش تعرفه در هیچ بخشی نداشته است.