پنجشنبه, ۲۸ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Thu, 18 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

کنفرانس امنیتی مونیخ روز جمعه گذشته با شرکت 10 رئیس جمهور از کشور های مختلف، معاون رئیس جمهوری آمریکا، 8 نخست وزیر، وزیران امور خارجه 30 کشور، وزیران دفاع حدود 20 کشور و مقامات بین المللی شامل دبیرکل سازمان ملل متحد، دبیرکل ناتو، دبیران کل سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه عرب، سازمان شانگهای، رئیسان پارلمان و شورای اروپا، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، مدیران کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، اینترپل، سازمان بین المللی مهاجرت و کمیسیونر عالی پناهندگان و کمیسیونرهای اتحادیه اروپا در هتل  «بایریشه هوف» مونیخ آغاز شد و تا روز یکشنبه ادامه داشت.

در این اجلاس موضوعات مهم بین المللی ازجمله آینده ناتو، نظم جهانی، امنیت انسانی، تروریسم و افراط گرایی، مسائل منطقه ای شامل آسیای جنوب شرقی و شبه جزیره کره، جهان عرب، سوریه و اوکراین بررسی  شد.

در کنفرانس امنیتی مونیخ که هر ساله در آلمان برگزار می شود، جمعی از کارشناسان و صاحب نظران به ارائه دیدگاه ها و رایزنی  و تبادل نظر می پردازند. در کنفرانس امسال نیز بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت امسال یکی از تأثیر گذارترین سخنرانان این کنفرانس بود که در سخنرانی خود درباره برخی مسائل مهم آینده دنیا صحبت کرد.

بیل گیتس هشدار داد که دنیا باید در 10 تا 15 سال آینده برای مقابله با یک بیماری همه گیر آمادگی داشته باشد. او در سخنرانی خود در این اجلاس بین المللی از شیوع یک بیماری همه گیر و مرگبار در سال های آینده خبر داد. به عقیده او جامعه بین المللی باید لزوم فوریت آمادگی در برابر این بیماری را داشته باشد.

بیل گیتس، روز جمعه در سخنرانی خود عنوان کرد:«۲۰ سال پیش، زمانی که تصمیم گرفتم سلامت و بهداشت جهانی را در صدر فعالیت های بشردوستانه ام قرار دهم، هیچ گاه تصور نمی کردم روزی در سطح سیاست های امنیتی بین المللی سخنرانی کنم، اما امروز اینجا آماده شدم چون معتقدم بخش های گوناگون جهان بیش از حد تصور با یکدیگر ارتباط دارند.از طرفی در مناطق جنگی و دیگر سرزمین های بی ثبات، نمی توان همه گیری بیماری ها را کنترل کرد، از سوی دیگر در چنین مناطقی احتمال گسترش چنین امراضی زیاد است، همانطور که ابولا در سیرالئون و لیبریا و وبا در کنگو و شاخ آفریقا انسان های زیادی را به کام مرگ کشاندند.» بیماری ابولا در غرب آفریقا بین سال های 2014 تا 2015 و آنفلوآنزای اسپانیایی در سال 1918 از جمله فجایعی بود که سلامت جهانی را تهدید کرده اند.

او در سخنان خود گفته است «می دانیم که بیماری همه گیر بعدی می تواند از پشت یک رایانه آغاز شود؛ اهداف تروریستی از طریق دستکاری ژنتیکی ویروس آبله یا تهیه نژادی به شدت مسری و کشنده از آنفلوآنزا شکل می گیرند.

او با اشاره به پیشرفت های حیرت انگیز مهندسی ژنتیک و احتمال دستیابی تروریست ها به این دانش فنی، هشدار داد که یک حمله «بیوتروریسم» می تواند سبب مرگ ده ها میلیون  نفر در جهان طی کمتر یک سال شود. بیل گیتس می گوید بیماری یا بیوتروریسم در سال های آینده می تواند از طریق هوا حتی منتقل شود و با سرعت گسترش زیادی که دارد، می تواند 30میلیون نفر را در کمتر از یک سال از پا درآورد. این پیش بینی می تواند ارتباط میان امنیت سلامت و امنیت بین المللی را که تاکنون نادیده گرفته  شده، به خطر بیندازد.

بیل گیتس گفته است با این حال، پیشرفت های حوزه بیوفناوری، واکسن ها و داروهای جدید می توانند در پیشگیری از چنین فجایعی به ما کمک کنند تا کنترل اوضاع از دست مان خارج نشود و خوشبختانه هر آنچه در مقابله با بیماری های طبیعی به ما کمک کند، در برابر حملات بیولوژیکی تروریستی نیز سودمند خواهد بود.

بیماری های همه گیر، یکی از سه تهدید اصلی جهان

بیل گیتس بیماری های همه گیر و کشنده را پس از جنگ  هسته ای و تغییر اقلیم در رده تهدید های اصلی دنیا قرار می دهد. به عقیده او، نوآوری، همکاری و برنامه ریزی دقیق می تواند خطرات پیش رو در مواجهه با هر کدام از این تهدید ها را تا حد زیادی کاهش دهد. گیتس معتقد است آثار مخرب سلاح هسته ای پس از کشته شدن 100 میلیون نفر متوقف می شود، اما بیماری آبله متوقف نخواهد شد، اگر این بیماری شیوع پیدا کند، تلفات آن بیشتر از تلفات سلاح هسته ای خواهد بود.

او گفته است: «اگر حاضر شویم تنها بخشی از بودجه نظامی و دفاعی خود را صرف توسعه سلاح های جدید برای مقابله با بیماری ها کنیم، طی کمتر از یک دهه به آمادگی فوق العاده ای برای مواجهه با فجایع بیولوژیکی دست خواهیم یافت.» بیل گیتس در صحبت های خود از کشور ها خواست تا در بخش تحقیقات و پژوهش  برای جلوگیری از این فاجعه سرمایه گذاری کنند تا بتوانند واکسن یا راه جلوگیری از شیوع آن را پیدا کنند.

بیل گیتس هزینه کلی مقابله و آمادگی برای این بیماری را سالانه 3.4 میلیارد دلار برآورد می کند، درحالی که به تخمین او این بیماری همه گیر می تواند سالانه ضرری معادل 570 میلیارد دلار برای دنیا داشته باشد. از نظر بنیانگذار یکی از بزرگ ترین شرکت های حوزه  آی تی، مسئله اصلی در این حوزه، منابع مالی است و در حال حاضر نمی توان تمام کشورهای فقیر را در برابر این تهدیدات آماده ساخت.

او در پایان صحبت های خود عنوان کرد: «بنابراین دو اتفاق در انتظار است یا بیماری همه گیر بعدی نقطه سیاهی را در تاریخ بشریت رقم خواهد زد، یا اینکه می توانیم آن را به جشن بزرگ پیروزی اراده انسان بر بلایای طبیعی و غیرطبیعی بدل کنیم؛ نقطه عطفی که به همه ثابت خواهد کرد با یاری یکدیگر، می توان جهانی ایمن، سالم و پایدار را رقم زد.»

منبع : BFMtv
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/aYRL20yt
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتین
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه