سه شنبه, ۱۲ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Tue, 2 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

استان سمنان از نظر موقعیت جغرافیایی از طرف شمال به استان مازندران، گلستان و خراسان شمالی، شرق به استان خراسان رضوی و خراسان جنوبی، جنوب به استان یزد و اصفهان و غرب به استان قم و تهران محدود شده است.

استان سمنان دارای پنج شهرستان و 13 بخش با وسعتی معادل 97491كیلومتر مربع و حدود 194000 هكتار اراضی كشاورزی، حدود 15درصد از مساحت استان را به خود اختصاص داده است.

با توجه به گستردگی استان سمنان از تنوع آب و هوایی ییلاقی و قشلاقی برخوردار و محصولات متنوع زراعی و باغی آن حاصل آب و هوای گوناگون است.

مساحت اراضی استان بسیار متنوع است که این تنوع و پراکندگی در سطح استان سمنان به چشم می خورد. کل اراضی زیر کشت باغی و زراعی حدود 194000 هکتار است که بیش از 157 هزار هکتار به کشت زراعی و حدود 38 هزار هکتار هم به محصولات باغی اختصاص پیدا کرده است. ضمن اینکه در این استان بیش از 35 هزار هکتار پوشش جنگلی وجود دارد.

سیدحسن میرعماد در مورد بخش کشاورزی استان می گوید: ارتقای راندمان آبیاری از طریق توسعه سامانه های نوین آبیاری، توسعه باغ ها در اراضی شیب دار و تبدیل اراضی کم بازده زراعی به باغ، توسعه کشت های متراکم، توسعه سرمایه گذاری در زنجیره های تولیدبخش کشاورزی و توجه جدی به صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی از اولویت های این سازمان است.

وی، رسیدن به پوشش حداکثری بیمه محصولات کشاورزی، توجه به بحث مکانیزاسیون و نوسازی ماشین آلات و ادوات کشاورزی با استفاده از خط اعتباری ویژه مکانیزاسیون، ساماندهی و توسعه صادرات محصولات کشاورزی، اصلاح نظام های بهره برداری، توسعه و تقویت تشکل های بخش کشاورزی، افزایش تولید در واحد سطح، تغییر الگوی کشت و جایگزینی محصولات با ارزش افزوده بیشتر به جای محصولات با مصرف آب بالا را از مهم ترین این سیاست های استان سمنان برشمرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با یادآوری اینکه در استان 194 هزار هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد، تصریح کرد: قریب به یک میلیون و۴۰۰ هزار تن محصول در مزارع، باغ ها و واحدهای دام، طیور و شیلات استان تولید شد.

ممنوعیت توسعه اراضی کشاورزی در استان سمنان

سرعت پیشروی بیابان و کویر در شهرستان سمنان افزایش یافته است و با گسترش بیابان، نگران ورود ریزگردها به این شهرستان هستیم. افزایش برداشت از آب های زیرزمینی و خشکسالی های اخیر باعث افت و نشست زمین در نوار جنوبی شهر سمنان شده است.

میرعماد با بیان اینکه برنامه های متعددی برای تعادل بخشی به منابع آبی زیرزمینی در استان و شهرستان سمنان از سال گذشته تاکنون آغاز شده و این روند ادامه خواهد داشت؛ از آبخیزداری و آبخوان داری به عنوان دو برنامه مهم مدیریت استان به این منظور یاد کرد.

وی با اشاره به اینکه باید توسعه کشاورزی در استان و شهرستان سمنان متوقف شود، «به زراعی» را بهترین راهکار برای افزایش بهره وری کشاورزی این استان دانست و گفت: کشت جایگزین می تواند ما را به ارزش افزوده بیشتر برساند.

وی با غیرمفید دانستن افزایش کشاورزی در استان با توجه به وضعیت منابع آبی بیان کرد: زمانی که می توانیم از یک هزار متر گلخانه و صرف آب و انرژی کمتر، همان محصولی را برداشت کنیم که از یک هکتار برداشت می کنیم، چرا باید به افزایش اراضی کشاورزی بیندیشیم.

وکیلی با اشاره به اینکه فرهنگ تبدیلی کشاورزی به معنای استفاده از روش های نوین کشاورزی است، عنوان کرد: امروز ناگزیر به جایگزینی این روش های کشاورزی هستیم.

وی با اشاره به مشکل کمبود آب در استان گفت: با توجه به اینکه بیش از 87درصد از مصارف آب در استان سمنان در حوزه کشاورزی است؛ اگر تنها 10درصد صرفه جویی در این بخش انجام شود، می توان کمبود آب در بخش های شرب و صنعت این استان را جبران کرد.

پسته دامغان

سطح زیر کشت پسته در شهرستان دامغان، 15 هزار و 800 هکتار است که از این میزان 12 هزار و 500هکتار آن بارده است. میانگین برداشت پسته از هر هکتار باغ را سه تن و 500 کیلوگرم عنوان و پیش بینی کرد: امسال 16 هزار تن پسته از باغ های شهرستان دامغان برداشت شود. با توجه به کمبود آب، تغییر الگوی کشت و توسعه باغ پسته در دستور کار جهاد کشاورزی قرار دارد و در همین راستا سالانه 350تا 400هکتار به باغ پسته اضافه می شود. ارقام پسته دامغان شامل شاه پسند، خنجری، فندقی، کله قوچی، عباسعلی، احمدآقایی و اکبری است. برداشت پسته از مرداد شروع شد و تا آبان ماه ادامه دارد.

وضعیت تولید انار در استان سمنان

سالانه بیش از 600 هزار اصله نهال در دو واحد نهالستان استاندارد مجوزدار به صورت گلدانی و ریشه لخت تولید می شود. در این نهالستان ها علاوه برتولید ارقام بومی انار شامل ارقام گلوباریک ایوانکی، پوست سفید و پوست قرمز درجزین، ارقام برتر کشور مانند ملس ساوه، رباب فارس و یوسف خانی نیز تکثیر و در اختیار باغداران قرار می گیرد.

بالغ بر 4 هزار و 700 هکتار از باغات استان زیر کشت انار قرار دارند که سالانه حدود 60 هزار تن محصول تولید می کنند و با توجه به اهمیت اقتصادی این محصول و لزوم توسعه آن سالانه بیش از 200 هکتار به سطح زیر کشت انار در استان سمنان افزوده می شود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/mlDxRnq1
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه