سه شنبه, ۲ مرداد(۵) ۱۴۰۳ / Tue, 23 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز
مذاکرات جلب سرمایه‌گذار خارجی پتروشیمی بی‌نتیجه ماند

هدف شرکت‌های آمریکایی سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی نبود

8 سال پیش ( 1394/12/13 )
 

معاون وزیر نفت در صنعت پتروشیمی از بی‌نتیجه بودن تمامی رایزنی‌های صورت گرفته برای جلب سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی خبر داد و گفت: تاکنون مذاکرات صورت گرفته با سرمایه‌گذاران خارجی منجر به عقد تفاهم‌نامه و قراردادی نشده است و شرکت‌های آمریکایی نیز فروشنده تولیدات‌شان بودند نه سرمایه‌گذار. برگزاری جشنواره جایزه تعالی صنعت پتروشیمی بهانه‌ای شد تا مرضیه شاهدایی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنعت پتروشیمی به جمع خبرنگاران بیاید تا از روند فعالیت‌های در حال انجام این شرکت گزارشی ارائه دهد.

7343473473473446434747458659569659569

وی درباره مذاکره با شرکت‌های خارجی با اشاره به اینکه شرکت‌های متعدد اروپایی و آسیایی برای سرمایه‌گذاری در ایران اعلام آمادگی کردند، افزود: نشست‌هایی در این زمینه برگزار شد اما تاکنون نتیجه‌بخش نبوده است. شاهدایی ادامه داد: در یک ماه گذشته دو شرکت سازنده تجهیزات پتروشیمی از آمریکا به ایران مراجعه کردند که قصد سرمایه‌گذاری نداشتند، بلکه به دنبال فروش تولیدات خود بودند و مذاکراتی با شرکت باسف آلمان انجام شده که در حال ارزیابی شرایط برای حضور در ایران است اگرچه تاکنون تفاهمنامه یا قراردادی امضا نشده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنعت پتروشیمی درباره پذیرش شرکای ایرانی به‌عنوان یکی از شروط اصلی سرمایه‌گذاری توسط شرکت‌های خارجی در این صنعت نیز تاکید کرد: در ابتدا مقاومت‌هایی وجود داشت اما به درخواست ما بازدیدهایی از توانمندی‌های داخلی در این صنعت صورت گرفت. خوشبختانه سرمایه‌گذاران خارجی از این توانمندی استقبال کرده‌اند.
شاهدایی بر این بارو است که افزایش توان داخلی در صنعت پتروشیمی موجب شده تا شرایط ایده‌آلی برای سرمایه‌گذاری فراهم شود.

وی با بیان اینکه قرار است چند قطب جدید پتروشیمی در کشور ایجاد شود، تاکید کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی زیرساخت‌های این قطب‌ها را فراهم خواهد کرد. در همین راستا قطب جدید پتروشیمی در منطقه ویژه ماهشهر ایجاد خواهد شد تا به‌عنوان یکی از مراکز جدید معرفی شود. شاهدایی با بیان اینکه انتقال فناوری به داخل کشور از برنامه‌های دیگر این بخش در دوران پساتحریم است، گفت: در دوران تحریم گام‌های بزرگی برای توسعه صنعت پتروشیمی برداشته شد، اما موضوع فناوری‌های جدید به طور کامل حل نشد.

التزام برای طرح‌های نیمه کاره پتروشیمی

شاهدایی درباره پیشرفت ضعیف برخی واحد‌های پتروشیمی نیز اعلام کرد: به طرح‌هایی که کمتر از 5درصد پیشرفت دارند، محرک‌هایی وارد کرده‌ایم تا فعال شوند. همچنین از شرکت‌های صاحبان طرح تعهد اخذ شده تا طبق توافق صورت گرفته، طرح‌ها را آغاز کنند. تاکید داریم این طرح‌ها توسعه یابد و در صورت ناتوانی، در مجوزهای صادر شده بازنگری صورت خواهد گرفت. برای نمونه مجوزهای خوراک و زمین آنها لغو خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه طرح‌های اولویت‌دار در صنعت پتروشیمی با جدیت در حال پیگیری است، ‌افزود: شرکت ملی پتروشیمی در دوران پساتحریم به دنبال اتمام تکمیل طرح‌های نیمه کاره است برای این منظور نیز به دنبال جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید است. همچنین ایجاد زیرساخت‌های لازم برای توسعه صنعت پتروشیمی در دستور کار قرار گرفته است.

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه در تلاش هستیم در بخش فناوری میان و پایین دستی صنعت پتروشیمی عقب‌ماندگی‌های موجود جبران شود، در پاسخ به این پرسش که اولویت کشور برای جبران این عقب‌ماندگی با کدام کشورها است، گفت: برای دستیابی به فناوری‌های جدید، شرکت یا کشوری خاص مورد نظر نیست. به دنبال انتقال تکنولوژی در صنعت پتروشیمی هستیم زیرا در دوران تحریم موفق به انتقال تکنولوژی نشدیم. شاهدایی تاکید کرد: تکنولوژی در بخش میان دستی پتروشیمی در اختیار چند شرکت خاص است و باید برای تکمیل زنجیره پتروشیمی، این تکنولوژی‌ها وارد کشور شوند. 

وی درباره نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی نیز گفت: نرخ جدید مجتمع‌های پتروشیمی از ابتدای سال 95 اجرایی خواهد شد. هرگز نمی‌توان رضایت تمامی فعالان این صنعت را جذب کرد. ممکن است شماری از واحد‌های پتروشیمی از نرخ جدید رضایت نداشته باشند، اما تثبیت این نرخ برای 10 سال آینده می‌تواند به توسعه این صنعت کمک کند. تثبیت نرخ جدید خوراک باعث افزایش حاشیه سود واحدهای پتروشیمی از سال آینده شده و شرایط درآمدی آنها را بهبود خواهد بخشید. وی درباره نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی مایع نیز گفت: ‌در این باره وزارت نفت تصمیم‌گیر است اما ما نظر سرمایه‌گذاران خارجی را برای سرمایه‌گذاری در واحدهای پتروشیمی مایع نیز جلب می‌کنیم.

بیش از 60 درصد محصولات تولیدی پتروشیمی کشور صادر می‌شود

در این همایش علی محمد بساق‌زاده مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز با اعلام اینکه بیش از 60درصد محصولات تولیدی پتروشیمی کشور صادر می‌شود، افزود: رفع تحریم‌ها و ارزان شدن خوراک واحدهای پتروشیمی پیامد رشد صدور به خارج را به دنبال دارد. وی از آمادگی هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی برای ورود به پساتحریم و همکاری با شرکت‌های خارجی خبر داد و درباره لزوم نوسازی واحد‌های پتروشیمی گفت: بیشتر این واحدها افزون بر هفت سال عمر دارند که باید آنها را نوسازی کرده و طرح‌های افزایش ظرفیت تولید را به مورد اجرا گذاشت، تا هزینه تولید در آنها کاهش پیدا کند. 

وی با اشاره به اینکه شرکت‌های پتروشیمی با یکدیگر رقابت دارند و این موضوع لازم است تداوم یابد تا ضمن دستیابی به فناوری‌های جدید، تولید محصولات متنوع‌تری را به دنبال داشته باشد، گفت: معتقدیم تعامل و همکاری میان شرکت‌های پتروشیمی باید افزایش یافته و موازی‌کاری در این صنعت متوقف شود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/jCP72nJy
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه