سال 95 با شعار «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نوید سالی نو برای نوفناوران جامعه است؛ سالی پرکار و پربار برای تمام افراد خلاق و نوگرا که در تلاش هستند تا با بهرهگیری از دانش و فنون روز دنیا تولیدات داخلی را به سمت هرچه بهتر شدن سوق دهند. یکی از سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی با هدف بهبود شاخصهای مقاومت اقتصادی و دستیابی به اهداف سند چشمانداز 20 ساله همین پیشتازی اقتصاد دانشبنیان، افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانشبنیان و دستیابی به رتبه اول اقتصاد دانشبنیان در منطقه است که این امر بدون حمایتهای همهجانبه از شرکتهای دانش بنیان محقق نمیشود. از طرفی لغو تحریمهای بینالمللی که در ماههای پایانی سال گذشته اتفاق افتاد شاید مهمترین اتفاق سال 94 برای شرکتهای دانشبنیانی بود که برای ادامه مسیر خود نیاز به تعاملات بینالمللی با دانش روز دنیا دارند.
نقش اقتصاد مبتنی بر علم و دانش در اقتصاد مقاومتی برکسی پوشیده نیست بهگونهای که این بخش در چندسال اخیر توجه خوبی را هم از سوی حکومت و هم دولت به خود جلب کرده است و موجب شده دولت تلاشهایی برای توسعه این بخش به عمل آورد، از جمله این تلاشها میتوان به حمایتهای معنوی، تسهیل قوانین و مقررات، معافیتهای مالیاتی و گمرکی و هموار کردن مسیر برای حضور در بخش دانشی کشور اشاره کرد اما یکی دیگر از مهمترین بخشهایی که باید توسط دولت برای این حوزه پررنگتر شود بحث تخصیص بودجه و ارائه راهکارهای عملی برای توسعه هرچه بیشتر پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان است.
در واقع با بررسی میزان بودجه تخصیص داده شده برای شرکتهای دانشبنیان و همچنین نظرسنجی از شرکتهای دانشبنیان در سال گذشته به این مهم دست مییابیم که پیشرفت کافی و مدنظر این شرکتها اتفاق نیفتاده و بهرغم اینکه اقتصاد دانشبنیان یک اقتصاد درونزا معرفی میشود و یکی از مهمترین بخشها برای تبدیل دستاوردهای علمی به ثروت ملی و تولید با ارزش افزوده بالاست، همچنان مورد بیمهری و بیتوجهیهای بسیاری قرار گرفته است. امید است در سال جدید دولت با تخصیص بودجههای بالاتر و توجه بیش از پیش به این حوزه به ارتقای درجه اقتصاد دانشبنیان و تولید هرچه بیشتر محصولات نوآورانه کمک کند.