بررسی بودجه 95 نشان میدهد دولت در سال آتی برنامههای مهمی برای رونق در بازار سهام و بازار بدهی کشور دارد؛ به طوریکه فروش حجم 275 هزار میلیارد ریالی را برای سه نوع اوراق با درآمد ثابت شامل اوراق خزانه اسلامی، صکوک و مشارکت برنامهریزی کرده است. همچنین دولت در بودجه سال آتی، واگذاری حدود 160.5 هزار میلیارد ریالی شرکتهای دولتی را برآورد کرده است. معاون توسعه بورس اوراق بهادار تهران با اعلام این خبر به سنا گفت: بودجه سال 1395 نسبت به بودجه سال 1394 انبساطیتر است و نگاه ویژهای به بازار سهام بهخصوص بازار اوراق بدهی دارد. همچنین هزینههای عمرانی دولت در لایحه بودجه سال آتی افزایش داشته است که میتواند برای صنایع بورسی، خبری مثبت تلقی شود.
کریمی همچنین در خصوص عوامل تاثیرگذار بر بازار در سال جاری گفت: بازار سهام از جنبههای مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی شاهد تحولات بااهمیت بوده است. سال 1394 با خبرهای مذاکرات هستهای ایران و قدرتهای دنیا در لوزان سوییس آغاز شد و تا زمان دستیابی به توافق جامع اتمی در دیماه، مذاکرات هستهای همچنان بهعنوان تاثیرگذارترین رویداد سیاسی، بازار سهام را تحتالشعاع قرار داده بود.
وی افزود: در سالی که گذشت، کاهش قابلتوجه نرخ سود بینبانکی و پس از آن کاهش نرخ سود بانکی و نرخ تسهیلات اعطایی از اخبار مثبتی بود که به بازار سهام مخابره شد.کاهش نرخ سود بانکی میتواند علاوه بر کاهش هزینههای مالی شرکتها، بخشی از منابع مالی را از بازار پول به بازار سهام هدایت کند و با این شرایط میتوان امیدوار بود که دولت در سال آتی توجه ویژهای به بازار سهام و افزایش نقش آن در تامین مالی بلندمدت خواهد داشت.
کریمی همچنین گفت: راهاندازی صندوق تثبیت بازار، شرایط انتشار صکوک و اوراق مشارکت، وصول مطالبات سررسید گذشته بانکها و مواردی از این قبیل در قانون یادشده مورد توجه قرار گرفته بود. وی برنامههای اقتصادی دولت در کاهش نرخ تورم و ایجاد ثبات اقتصادی در بخشهای پولی و مالی، ارائه لوایح بودجه سال 1395 و برنامه ششم توسعه کشور، انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی و تحولات منطقهای را از سایر عوامل مهم و تاثیرگذار بر بازار سهام در سال 1394 دانست.