یکشنبه, ۴ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Sun, 24 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

مطالعات نشان داده مسیر تحول وضعیت اجتماعی زنان در کل و مشارکت کاری زنان به‌طور خاص به‌شدت وابسته به تحولات سیاسی- اجتماعی در طول دوره‌های مختلف تاریخی است. در تحولات سیاسی- اجتماعی، میزان و نوع صنعتی‌سازی، نقشی اساسی ایفا می‌کند. صنعتی‌سازی وسیله‌گذار از یک مرحله تحول به مرحله دیگر است و اهمیتی اساسی در مشارکت نیروهای انسانی و به‌ویژه زنان دارد.

 از سال 1949 چین در مسیر صنعتی‌سازی گسترده‌ای قرار گرفت. در حدود نیم قرن چینی‌ها در مدل‌های توسعه‌ای خود دو تحول عمده را به چشم دیدند. این تحولات بر زنان و نقش آنها در جهت‌یابی اقتصادی نیز تاثیرگذار بود. 

تحولات پس از سال 1949 در چین که بیشتر بر صنایع سنگین استوار بود و کشاورزی را پایه و اساس رشد اقتصادی می‌دانست، به تغییرات زیادی در سبک زندگی زنان چشم بادامی منجر شد. این دگرگونی‌ها در زندگی زنان روستایی بسیار بیشتر از همتایان شهری‌شان بود. کار زنان در چین به شکل سنتی بیشتر در خانه و وظیفه‌شان سر و سامان دادن به خانواده بود اما پس از تحولات اقتصادی دوره اول در چین کارکردهای تولیدی زنان خانه‌دار در مقیاس بزرگی گسترده‌تر شد.

در سال 1957، 70درصد زنان در بخش تولیدات کشاورزی مشارکت داشتند که نسبت به هفت سال پیش از آن یعنی سال 1950 بین 20 تا 40درصد افزایش مشارکت نشان می‌داد. این روند کم‌کم به موضوعی عادی تبدیل شد و در سال‌های پایانی دهه 1970 بیش از 80درصد زنان روستایی در کشاورزی مشارکت داشتند.

در این میان دولت نیز با حمایت‌های خود از مشارکت نیروهای کاری زن نقش مهمی در استقلال مالی زنان داشت. این روند آنقدر ادامه داشت تا مشارکت زنان در بازار کار به یک ضرورت در چین تبدیل شد. مرحله بعدی تحولات اقتصادی در چین از سال 1978 آغاز شد. این تحولات به سمت و سوی اقتصاد مبتنی بر بازار استوار بود. یکی از تفاوت‌های اساسی دوره تحول دوم با اول این بود که در این مرحله به زنان، حقوقی برابر با مردان تعلق گرفت. در واقع هنگام تقسیم زمین‌های کشاورزی و دارایی‌ها میان مردم برای زنان، حقوقی برابر با مردان در نظر گرفته شد.

در این مرحله مشارکت زنان در مجموع یک چهارم یا یک‌سوم بود. اما نیروی کار زن در برخی محیط‌ها از جمله نساجی، پوشاک، برق و الکترونیک و تولیدات غذایی بر مردان چربش داشت. حضور زنان در محیط‌های صنعتی در این مرحله از تحول اقتصادی مزیت‌های خاص خود را داشت. یکی از خوبی‌های کار در محیط صنعتی برای زنان چینی پذیرفتن مشاغل صنعتی و داشتن حقوق بیشتر و باثبات‌تر نسبت به مشاغل کشاورزی بود.

آنها با کار در محیط‌های صنعتی به‌ویژه در مناطق روستایی ضمن کسب درآمد بالاتر اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده و حس استقلال را بهتر و کامل‌تر از پیش درک کردند. به این ترتیب زنان چینی در طول چندین دهه گذشته با فراز و نشیب‌های بسیار توانستند وزنه‌ای سنگین در جهت رشد اقتصاد چشم‌بادامی‌های شرق آسیا باشند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/s2DOWBb7
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه