به گزارش خبرگزاری رویترز قیمت شاخص نفتی برنت روز سهشنبه نیز روند نزولی خود را که از روز دوشنبه هفته جاری آغاز کرده بود ادامه داد و با کاهش دو درصدی ارزش آن به قیمت 58 دلار در هر بشکه معامله شد. نگرانی از افزایش نفت مازاد موجود در بازار اصلیترین دلیل کاهش قیمت این شاخص نفتی عنوان شده است. نگرانی که تمامی خوشبینیها در مورد وضعیت بازارهای جهانی و رشد اقتصادی را تحتالشعاع خود قرار داده است. گفتنی است در ساعات اولیه بازگشایی بازارهای نفتی شاخص برنت با قیمتی بالاتر از 59 دلار در هر بشکه معامله شد اما پس از آن با حاکم شدن جو بدبینی و نگرانی نسبت به وجود نفت مازاد در بازار مجددا سقوط قیمت خود را آغاز کرد.
در همین راستا درحالیکه نفت برنت با 41 سنت کاهش به قیمت 58 دلار و 49 سنت در هر بشکه معامله شد، نفتخام تولید شده در آمریکا نیز از کاهش ارزش بینصیب نماند و با 51 سنت کاهش به قیمت 48 دلار و 94 سنت در هر بشکه معامله شد. گفتنی است نظرسنجیها و تحقیقات خبرگزاری رویترز حاکی از آن است که موجودی نفتخام ایالات متحده چهار میلیون بشکه افزایش یافته است که این حجم قابل توجهی از موجودی نفتخام در این کشور است. در همین ارتباط وقایعی نظیر اعتصاب کارکنان 12 پالایشگاه در آمریکا که بزرگترین اعتصاب کارکنان این بخش در 35 سال گذشته به شمار میرود وارد چهارمین هفته خود شده و مذاکرات برای اتمام این اعتصاب همچنان ادامه دارد. لازم به ذکر است که این 12 پالایشگاه چیزی در حدود یکپنجم ظرفیت پالایش نفت در این کشور بهشمار میروند و دست از کار کشیدن کارکنان آنها روی قیمت نفت در بازار تاثیرگذار بوده است.
در این میان کارشناسان موسسه فیلیپ فیوچرز نیز در یادداشتی عنوان کردند که وضعیت پالایشگاهها در آمریکا و اعتصاب کارکنان آن تاثیر بسیار شدیدی روی وضعیت نفتخام در بازارهای جهانی داشته است. توقف فعالیت 12 پالایشگاه در آمریکا سبب شده تا شاخص برنت در مقایسه با شاخص وستتگزاس اینترمدیت کاهش بیشتری را تجربه کند. با این همه کارشناسان و تحلیلگران به بهتر شدن وضعیت اقتصاد جهانی و بازیابی آن به واسطه ضرردهی کمتر همچنان امیدوار و خوشبین هستند. در این بین سرمایهگذاران نیز منتظر ارائه گزارش اقتصادی اروپا و آمریکا در روز سهشنبه هستند. اطلاعاتی نظیر نرخ رشد تولید ناخالص داخلی آلمان و اطلاعات مربوط به اعتماد و قصد مشتریان آمریکایی برای تجارت و خرید ازجمله گزارشهایی هستند که بسیاری از سرمایهگذاران در انتظار انتشار آن به سر میبرند.
به نقل از واحد اطلاعات مجله اکونومیست اقتصاد ایالات متحده در وضعیت خوبی بوده و بسیار قدرتمند به نظر میرسد، اقتصاد منطقه یورو نیز نخستین نشانههای بازیابی را نشان میدهد و قیمت پایین نفتخام در بازارهای جهانی موجب افزایش تقاضا برای این محصول شده است. اعتماد به اقتصاد آلمان نیز به بالاترین میزان خود در هفت ماه اخیر رسیده است. جاناتان بارت از کارشناسان بازار سرمایه در این رابطه معتقد است: مردم احساس میکنند که بازیابی اقتصادی آغاز شده و این نوعی حس اعتماد به بازار و اقتصاد را تولید میکند که میتواند موجب تقویت وضعیت اقتصادی در جهان و خصوصا حوزه یورو شود.
نکته حائز اهمیت اما افزایش مختصر قیمت نفتخام در روز دوشنبه بود. پس از آنکه نشریه فایننشیالتایمز در روز دوشنبه به نقل از وزیر نفت نیجریه اعلام کرد که در صورت ادامه روند نزولی قیمت نفت در بازار این کشور درخواست برگزاری اجلاس فوقالعاده اوپک را مطرح خواهد کرد، قیمت نفتخام اندکی در بازارهای جهانی افزایش اما پس از آن مجددا کاهش یافت تا روند نزولی خود را ادامه داده باشد. در این میان شک و تردید طولانیمدت کشورهای تولیدکننده نفت در خلیجفارس در مورد کاهش تولید و اعتقاد اعضای موثر اوپک نظیر عربستانسعودی مبنی بر مقاومت در مقابل نفت مازاد در بازار و حفظ سهم کشورهای تولیدکننده از بازار هرگونه اقدام از سوی اوپک را منتفی میکند.