پنجشنبه, ۲۸ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Thu, 18 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

نشریه واشنگتن پست در گزارشى تحلیلى به تازه‌ترین نشست جهانى كارآفرینى پرداخته و آن را بالاتر از حد تصور توصیف كرده است؛ نویسنده این مقاله كه پروژه شش ساله نشست جهانى كارآفرینى را تنها میراث بزرگ دولت باراك اوباما، رئیس‌جمهوری ایالات متحده مى‌داند، مى‌گوید که؛ نشست‌هاى اینچنینى معمولا چیزى بیشتر از ابزارى تبلیغاتى براى دولت نیست اما به‌ظاهر نشست جهانى كارآفرینى امسال با سال‌هاى دیگر فرقى اساسى داشته است.

نویسنده مقاله تحت تاثیر انرژى و پویایى موجود در جلسه قرار گرفته و مى‌گوید: موج انرژى حاكم بر فضا، تمام كارآفرینانى را كه از آمریكا و سراسر جهان به این نشست آمده بودند، به وجد آورده بود.

این هفتمین نشست سالانه كارآفرینى بود؛ نخستین دور نشست در سال ٢٠١٠ در كاخ سفید، یك سال پس از اعلام خبر آن از سوى اوباما در قاهره برگزار شد.

اوباما در قاهره گفت كه روابط میان سران تجارى دنیا، موسسات و كارآفرینان اجتماعى در ایالات متحده و جوامع مسلمان در سرتاسر دنیا محكم‌تر شود؛ از آن زمان تاكنون تلاش‌هاى زیادى در این زمینه صورت گرفته است. دست‌كم در جوامع در حال توسعه الگوهاى كارآفرینى آمریكایى، صرف‌نظر از محتوایى كه به جهان سوم تزریق مى‌كند، باعث پیشرفت‌هاى زیادى شده و فرصت‌هاى شغلى به وجود آورده است.

اما از نگاه نویسنده واشنگتن پست، تلاش‌هاى دولت اوباما در راستاى ترویج كارآفرینى همیشه با شكست مواجه بوده و این اصلا با چشم‌اندازهاى بلندپروازانه آمریكا همخوانى ندارد؛ دلیل شكست چیست؟ تمركز روى ساخت چیزهایى مثل پارك‌هاى علمى سیاست‌گذاران بر این باورند كه با ساخت ساختمان‌هاى شیك و تخصیص سوبسید براى انتخاب صنایع و تحریك سرمایه‌داران مى‌توانند شبكه هاى نوآورى به وجود آورند.

نویسنده واشنگتن پست این رویكرد را غلط می‌داند و معتقد است باید موانع موجود از سر راه كارآفرینى برداشته و فرهنگ عوض شود تا شكست پذیرفته و تجربه‌گرایى تشویق شود.

در مرحله بعد كارآفرینان باید آموزش ببینند، درست راهنمایى شوند، به آنها انگیزه داده شود و بودجه مناسب در اختیارشان قرار گیرد. این دقیقا همان كارى است كه نشست جهانى كارآفرینى یا با برنامه‌ریزى درست یا به‌صورت تصادفى، دارد انجام مى‌دهد.

مهم‌ترین بخش نشست اخیر كارآفرینى كه در دانشگاه استنفورد برگزار شد، گفت‌وگوى اوباما با مارك زاكربرگ، پایه‌گذار فیس‌بوك و كارآفرینان دیگرى از مصر، روآندا و پرو بود. اوباما از اهمیت ایجاد شبكه‌ها، تغییر فرهنگ‌ها و از میان برداشتن موانع از سوى دولت‌ها گفت؛ او حتى از اینكه كارآفرینان چطور مى‌توانند سرمایه‌گذاران را به خود جذب كنند، حرف زد.

نویسنده واشنگتن پست مى‌گوید: ما در ایالات متحده رویاى آمریكایى داریم اما سر راه كارآفرین‌های‌مان سنگ مى‌اندازیم؛ این براى بقیه مردم دنیا غیرقابل تصور است؛ شوك فرهنگى است.

پارشانت گولاتى، سرمایه‌گذار مستقر در امارات متحده عربى اما از تغییر سریع سیاست‌ها پس از نشست جهانى كارآفرینى در سال ٢٠١٢ كه در دوبى برگزار شد، مى‌گوید. پیش از آن موانع حقوقى براى تجارت مجازى و استارتاپ‌هاى اینترنتى وجود داشت كه كسى راه حلى برایش پیدا نمى‌كرد؛ در حاشیه نشست سال ٢٠١٢، شیخ محمد بن رشید مكتوم، امیر دوبى نشستى را با حضور تمام سهامداران برگزار كرد تا آن موانع حقوقى از میان برداشته و به كارآفرینى اولویت داده شود.

چهار سال از آن نشست مى گذرد و حالا دوبى یكى از پویاترین جوامع كارآفرینى را در خاورمیانه دارد و استارتاپى به نامSouq. com كه حالا به سرمایه میلیاردى رسیده است.

نشست سال ٢٠١٣ در كوالالامپور هم منجر به ایجاد مركز جهانى خلاقیت و نوآورى مالزى شد؛ مدیر این برنامه مى‌گوید نشست جهانى كارآفرینى نخست‌وزیر مالزى را واداشت كه تغییراتى در فرهنگ این كشور ایجاد كند و تمامى موانع حقوقى مقابل استارتاپ‌ها را از میان بردارد.

این دولت همچنین برنامه‌هاى آموزشى و حمایتى برگزار كرد كه تا به حال ١٥هزار كارآفرین را تربیت كرده و ١٥٠ شركت را راه‌اندازى كرده است.

تاثیر حمایت‌هاى یك رئیس‌جمهوری آمریكایى از كارآفرینى حتى در هند هم به چشم مى‌خورد؛ نارندرا مودى، نخست‌وزیر این كشور برنامه‌اى را تحت عنوان استارتاپ هند راه انداخته تا موانع حقوقى و هزینه‌هاى ایجاد شبكه‌هاى كارآفرینى را كاهش دهد و براى این كار نیرو تربیت كند، زیرساخت ایجاد و بودجه تامین كند؛ تمركزش را هم روى جوامع محروم و زنان گذاشته است. مودى در سفر اخیر خود به ایالات متحده حتى از اوباما خواست كه نشست جهانى كارآفرینى سال آینده را در هند برگزار كند.

مگان اسمیت، مدیر ارشد فناورى ایالات متحده مى‌گوید: که در بررسى كنیا، اوگاندا، سنگال و نیجریه شاهد پتانسیل ایجاد كارآفرینى در این كشورها بوده است. او معتقد است این بهترین راه براى تقویت اقتصاد این كشورهاست.

او مى‌گوید كارآفرینى در بخش غیرشهرى آمریكا هم قابلیت‌هاى زیادى براى پیشرفت دارد و به همین دلیل است كه او به دنبال جهانى كردن برنامه‌هاى برتر سیلیكون ولى است تا منابع و شبكه‌هاى لازم براى تامین بودجه، استعداد و شراكت را در اختیارشان بگذارد تا آنها بتوانند دیدگاه‌ها و ابعاد خود را گسترش دهند. نویسنده واشنگتن پست برنامه جهانى كارآفرینى اوباما را بجا و مهم مى‌داند؛ او معتقد است جهش جغرافیایى سیاسى دنیا در عصر مدرن از طریق فناورى به تعادل مى‌رسد.

برچسب ها : قاب اقتصاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/JRnUNpD1
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتین
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه