گروه خودروسازی میتسوبیشی ژاپن با صدور بیانیهای اعلام کرد که این شرکت پرداخت خسارت 480 میلیونی دلاری به آن دسته از خریدارانی را که میزان مصرف سوخت خودروی آنها به صورت غیرواقعی اعلام شده است در سال مالی جاری پرداخت خواهد کرد. گفتنی است پرداخت خسارت به مشتریان شرکت میتسوبیشی در پی آن صورت میگیرد که این شرکت پیش از این اعلام کرده بود درباره میزان واقعی مصرف سوخت 20 مدل از خودروهای تولیدی این شرکت در یک دهه گذشته تقلب کرده و اطلاعات غیرواقعی به مشتریان ارائه داده است.
در بیانیه صادر شده شرکت میتسوبیشی آمده است: «میتسوبیشی با استفاده از شیوه تحلیل و محاسبه میزان مصرف سوخت خودروهای خود از سال 2006 میلادی تاکنون اطلاعات ناصحیح و غیرواقعی در اختیار مشتریان خود قرار داده است.» این خودروساز ژاپنی در بیانیه رسمی خود بار دیگر اعتراف کرده است که با دستکاری عمدی خوانش مقاومت در فرآیند آزمایش خودروهای تولیدی خود سبب شده است تا میزان مصرف سوخت آنها کمتر از میزان واقعی به نظر برسد.
افشاگریهای اخیر در رابطه با تقلب شرکت میتسوبیشی ابعاد بحران موجود در این شرکت ژاپنی را گستردهتر از قبل کرده و مشخص شد تبلیغات این شرکت بر مصرف سوخت اقتصادی خودروهای کوچک و سایر مدلهای آن صرفا بر پایه دستکاری در فرآیند آزمایش فنی خودروهای آن به دست آمده است. به گفته دو تن از مدیران برجسته شرکت میتسوبیشی، جنجال اخیر ضربه شدیدی به وجهه برند این شرکت خودروسازی وارد آورده و درآمدهای آن را کاهش داده است.
این موضوع سبب شد تا مدیران میتسوبیشی به منظور جبران خسارتهای وارده به این شرکت، بخش قابل توجهی از سهام خود را به ارزش 2 میلیارد و 200 میلیون دلار به گروه خودروسازی نیسان واگذار و از کمکهای این شرکت برای عبور از این مرحله بحرانی استفاده کنند.
در همین چارچوب «کارلوس گوسان» مدیر اجرایی شرکت نیسان اعلام کرد که میتسوبیشی از ظرفیت لازم جهت کنترل شرایط موجود و بازگشت مجدد به بازارهای جهانی و خصوصا بازارهای جنوب شرقی آسیا نظیر تایلند و اندونزی برخوردار بوده و بهزودی با عبور از بحران ایجاد شده در این شرکت، جایگاه سابق خود در بازار را بازخواهد یافت. این اظهارات در شرایطی مطرح میشود که مدیران نیسان اعلام کردند پس از انجام بررسیهای مورد نظر خود، قرارداد خرید سهام میتسوبیشی را در ماه اکتبر سال جاری میلادی نهایی خواهند کرد.
لازم به ذکر است که در حال حاضر گروه سه نفرهای از کارشناسان خبره صنعت خودرو در حال بررسی نحوه دستکاری در فرآیند آزمایش خودروهای میتسوبیشی هستند و براساس برنامهریزی صورت گرفته توسط مقامات ژاپنی، قرار است در انتهای ماه جولای سال جاری گزارش نهایی خود را به مقامات مسئول ارائه دهند.
گفتنی است پیش از اعلام رسمی تقلب رخ داده در شرکت میتسوبیشی توسط این خودروساز ژاپنی، سهام آن در بازار بورس توکیو رشدی 4/6 درصدی را تجربه کرده که این موضوع بیانگر میزان اهمیت و تأثیرگذاری جنجال تقلب در این خودروساز مشهور ژاپنی در میزان درآمد آن بوده است.