شاخص بورس تهران بعد از یک هفته حرکت نزولی، با افزایش نسبی قیمتها مواجه شد و به مسیر صعودی برگشت. در بازار شاخص کل بورس در ابتدا بیش از 100واحد رشد کرد، اما با ادامه روند نزولی قیمت نفت، این افزایش تا سطح 60 واحدی افت کرد به طوری که شاخص کل بورس تنها 62 واحد رشد کرد و به کانال 69 هزار و 608 واحد رسید. در سالیان گذشته تجربه نشان میدهد بورس تهران در زمان بررسی لایحه بودجه تا تصویب قانون، همواره نوسانات منفی را شاهد بوده و با سردرگمی سهامداران مواجه است. کارشناسان معتقدند بورس تهران در صورت کاهش نرخ سود سپرده بانکی، انتشار اخبار مثبت پیرامون مذاکرات هستهای کشور و نیز توقف روند نزولی قیمت نفت مثبت میشود.
کاهش ارزش بازار سهام
ارزش دادوســتــدهـای سهام به کمتر از 65 میلیارد تومان رسید، در حالی که در ماههای گذشته ارزش کل بازار از مرز 200 میلیارد تومان هم به راحتی عبور میکرد...
اما این روند کاهشی ناشی از جو ایجاد شده مبنی بر انتظار در میان سهامداران است و نشان میدهد که سرمایهگذاران پس از رفع ابهامات رخدادهای بینالمللی و مباحث بودجه سالانه اقدام به تصمیمگیری خواهند کرد.
در فرابورس هم شاخص کل با افزایش هفت واحدی به رقم 794 واحد رسیدکه گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان، پتروشیمی جم، بانک ایرانزمین، بانک گردشگری و بانک دی بیشترین تاثیر مثبت را داشتند. در این بازار بیش از 113 میلیون برگه سهم به ارزش 34 میلیارد و 445 میلیون تومان دادوستد شد و ارزش بازار اول و دوم هم به 65 هزار میلیارد تومان رسید. در این بازار نرخ انواع سررسیدهای اوراق امتیاز تسهیلات خرید مسکن با کاهش متوسط یک درصدی قیمت به محدوده 84 هزار تومان رسید.
خودروییها و بانکیها مورد توجه اهالی تالار
در روز گذشته گروههای بانکی و خودرویی مورد توجه اهالی تالار شیشهای قرار گرفتند، زیرا صنعت خودرو و ساخت قطعات از گروههایی هستند که با توجه به انعقاد قرارداد با شرکتهای خارجی میتوانند در مسیر رشد سودآوری حرکت کنند و بانکها نیز در صورت رفع تحریمها وضعیت مطلوبی پیدا میکنند. از جمله نمادهای تاثیرگذار در این روند میتوان به بانک ملت، ایران خودرو، بانک صادرات، ایران ترانسفو، سایپا، بانک تجارت، گروه مپنا، گروه بهمن، بانک انصار، ماشینسازی اراك و سرمایهگذاری خوارزمی اشاره کرد.
در ادامه با آرامتر شدن فضای معاملات و همچنین کاسته شدن از جو مثبت در برخی از بخشهای پیشرو، ابتدای روز شیب مثبت این نماگر بسیار آرام شد و سپس ثبات نسبی را تجربه کرد. افزایش تاثیرگذاری مثبت از سوی برخی از نمادهای مالی از جمله بانک صادرات نیز در این برهه تحت تاثیر مبهم شدن فضای معاملات در تعداد ملموسی از بخشها خنثی شد و شاخص حتی کمی هم از مواضع پیشین خود عقب نشست. در اواخر زمان معاملات نیز بازگشایی ملی صنایع مس ایران در محدوده منفی قیمتی مزید بر علت شد تا شاخص باز هم بخشی از میزان رشد پیشین خود را از دست دهد اما در نهایت توانست با رشدی مختصر به کار خود پایان دهد.
بررسی گروههای بورسی
در گروه معدنی شش نماد منفی بود. در این گروه باز هم معدنی و صنعتی گل گهر صف فروش داشت. در گروه محصولات شیمیایی 10 نماد رشد کرد. در این بخش صف خرید یا فروش ملموسی به چشم نمیخورد. در بخش فلزات اساسی نیز 10 نماد در درصدهای مثبت به کار خود پایان دادند. در این گروه باز هم سرمایهگذاری توکا فولاد صف فروش را به خود دید. در بخش مخابرات هر دو نماد منفی بودند. در بخش فنی مهندسی گروه مپنا رشد کرد.
در بخش خودرویی 19 نماد رشد کرد. سنگینترین صف فروش این بخش در نماد گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو دیده شد و سایپا بالاترین صف خرید را داشت. در بخش شرکتهای چندرشتهای صنعتی دو نماد مثبت بودند. در بخش بانکی تنها سه نماد افت کردند. در این گروه بانک ایران زمین بالاترین صف خرید را داشت. در گروه سرمایهگذاری هفتنماد منفی بودند. در این بخش ملموسترین صف خرید در نماد لیزینگ رایان سایپا دیده شد. در بخش فرآوردههای نفتی سه نماد مثبت بودند. در این بخش نفت پارس صف فروش محدودی داشت. در گروه دارویی 16 نماد رشد ارزش سهام را پشت سر گذاشتند. در این بخش صف فروش در نماد داروسازی امین به چشم خورد. در گروه غذایی 9 نماد رشد کردند. در این گروه صف خرید در نماد گلوکوزان ملموس بود. در میان قندیها همه نمادها افت کردند.
در معاملات صنعت لاستیک و پلاستیک دو نماد افت کردند. در گروه ساختمانی 12 نماد مثبت بودند. در این گروه سنگینترین صف فروش در نماد نوسازی و ساختمان تهران دیده شد و شهرسازی و خانهسازی باغمیشه بالاترین صف خرید را به خود دیدند. در این میان در گروه سیمانی پنج نماد مثبت بودهاند. در این بخش صف فروش در برخی نمادها مانند سیمان قائن به چشم خورد.