با توجه به شرایط و مشکلاتی که اکنون در اقتصاد کشور وجود دارد، وظیفهای که بر عهده مسئولان کشورمان است میتواند این باشد که در زمینه افزایش تولیدات داخلی فرهنگسازی کنند. با این کار هم اقتصاد کشور از تک محصولی بودن و وابستگی به درآمدهای ناشی از نفت خلاص میشود و هم زمینههای اشتغالزایی فراهم میشود و جوانان کشور صاحب شغل میشوند. در نتیجه این اقدامات مسلما آسیبهای اجتماعی به حداقل میرسد، زیرا زمانی که افراد شغل مناسب داشته باشند و هدفمند زندگی کنند، دیگر مجالی به فکر کردن به فسادهای اخلاقی و ناهنجاریهای اجتماعی ندارند. درگیر کردن جوانان به شغل و امرار معاش زندگی آسیبهای اجتماعی را کاهش میدهد.
بنابراین آن چیزی که ما را آسیبپذیر میکند نیاز به واردات از کشورهای دیگر و کاهش تولیدات داخلی است. موضوع دیگری که زندگی اقتصادی مردم را با مشکل مواجه میکند نبودن مهارت در زمینه دخل و خرجشان است. افرادی در جامعه وجود دارند که هنوز با این مهارت آشنا نیستند و درآمدهای خود را بیحساب و بدون برنامهریزی خرج میکنند.
همانطور که ازدواج و بچهداری جزئی از مهارتهای زندگی است مدیریت دخل و خرج هم یک مهارت است که باید افراد به آن توجه کنند. متاسفانه اکنون در این زمینه هیچ نهاد آموزشی وجود ندارد که آنرا به مردم یاد دهد. باید سیستم آموزشی را به سمتی سوق دهیم که نحوه نگهداری از پول بهعنوان یک سرمایه ملی و همچنین استفاده از سیستم بانکداری بهگونهای صحیح به مردم آموزش داده شود. مدارس و کتب درسی در این زمینه کمک شایانی به مهارتآموزی خانوادهها و افراد میکنند.
* آسیب شناس