مدیر سازمان سلامت جهانی، در ضیافتی رسمی در مونرویا پایتخت لیبریا و با حضور رییسجمهور لیبریا، خانم الن جانسون سیرلیف، اظهار داشت: با گذشت 42 روز بدون گزارش مورد جدیدی، ابولا در لیبریا ریشهکن شده است. سازمان جهانی سلامت، در روز نهم ماه می2015 گزارش داد که لیبریا از ویروس ابولا پاک شده است. رییس سازمان جهانی سلامت، الکس گاساسیرا بیان کرد: «42 روز از آخرین مورد گزارش شده توسط آزمایشگاه گذشته، که البته این فرد فوت کرد و در 28 مارس به خاک سپرده شد.» وی با ارزیابی شرایط اذعان داشت: «این اتفاق بسیار عظیمی برای لیبریاست که در یک سال گذشته از بین 10500 بیمار مبتلا، بیش از 4700 کشته داده و در اوج شیوع بیماری بین ماههای اوت و سپتامبر، هر هفته 300 تا 400 مورد مبتلا گزارش میشده است.»
وی دولت و مردم لیبریا را مورد ستایش قرار داد که با عزمی راسخ و با شجاعتی وصفنشدنی، در مقابل شیوع این بیماری تاب آوردند. رییسجمهور لیبریا، خانم سیرلیف، با ابراز خوشحالی از این واقعه، از تمام شهروندان، بهخصوص پرسنل بخش بهداشت که بهای سنگینی بابت این بیماری پرداختند، تشکر و با آنها ابراز همدردی کرد. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، نزدیک به 380 نفر از بین پرسنل مبتلا شدند که 189 نفر از آنها جان خود را از دست دادند. شیوع این بیماری در آفریقای غربی بسیار شدیدتر از شیوع آن در آفریقای مرکزی در سال 1976 بود. این بیماری در سال 2013 قبل از رسیدن به لیبریا، در جنوب گینه و سیرالئون شایع شد.
در ماه مارس، این سازمان تاکید کرد که شرایط در گینه و سیرالئون همچنان نگرانکننده است. این ویروس هنوز در این دو کشور شایع است و دفنها بدون نظارت سازمان بهداشت انجام میشود. نخستین واکسن ضد ابولا، وی اس وی ابو، توسط سازمان سلامت کانادا، ساخته شد و از ماه مارس در گینه استفاده میشود. واکسن دیگری که شرکت انگلیسی گلکسو اسمیت کلاین به همراه موسسه آمریکایی، ضدبیماریهای آلرژی و عفونی ساختهاند، از ماه مارس در ابولا تست میشود. به طور کلی، این ویروس از زمان شیوع در دسامبر 2013، 11هزار کشته از بین 26500 نفر مبتلا در سه منطقه در جنوب گینه بر جای گذاشته است.