استاندار مرکزی گفت: منطقه ویژه اقتصادی ساوه قطب بزرگ اقتصادی کشور خواهد شد. به گزارش ایسنا، محمدحسین مقیمی در جریان بازدید از منطقه ویژه اقتصادی کاوه شهرستان ساوه در جمع خبرنگاران افزود: بیش از 400 واحد صنعتی و تولیدی بزرگ و کوچک در شهر صنعتی ساوه بهعنوان بزرگترین شهر صنعتی کشور فعالیت دارند. وی بیان کرد: با فعالیت این میزان واحد تولیدی و صنعتی در ساوه و نیز فعالیت منطقه ویژه اقتصادی در این شهر صنعتی امید آن میرود تا این منطقه در آینده نزدیک با ارتقای شاخصهای اقتصادی حاصل از فعالیت صنعتی و بازرگانی به یکی از قطبهای بزرگ اقتصادی کشور تبدیل شود.
وی با بیان اینکه هر روز شاهد استقبال سرمایهگذاران از نقاط مختلف کشور برای سرمایهگذاری در این منطقه هستیم، افزود: استقرار گمرک و رونق فعالیتهای گمرکی در منطقه ویژه اقتصادی ساوه منجر به فعال شدن روند صادرات و واردات شده و حجم عظیمی از سرمایهگذاران متقاضی را روانه این منطقه کرده است. وی با اشاره به برخورداری سرمایهگذاران از مزایای حاصل از فعالیت منطقه ویژه اقتصادی تصریح کرد: سرمایهگذارانی که زمینه فعالیت آنان در این منطقه فراهم شده است با برخورداری از قوانین منطقه ویژه انگیزه بیشتری برای رونق تولید و صنعت در این شهرستان پیدا میکنند.
به گفته مقیمی، واردات مواد اولیه و امکان صادرات برای تولیدکنندگان در محل این منطقه مزایای خاصی را برای آنها ایجاد میکند، بهطوریکه تولیدکنندگان میتوانند با انجام برخی عملیاتهای گمرکی فعالیت خود را تسهیل کنند. وی از احداث مناطق ویژه اقتصادی بهعنوان عاملی برای رونق اقتصادی و صنعتی یاد کرد و افزود: با آغاز بهکار منطقه ویژه اقتصادی در ساوه شاهد تحولی جدی در این حوزه هستیم. مقیمی به پیشرفتهای حاصل از تاسیس منطقه ویژه اقتصادی نیز اشاره کرد و افزود: البته برخی موانع و مشکلات نیز بر سر راه توسعه آن وجود دارد که با همکاری بین بخشی برطرف خواهد شد.
مدیرعامل شهرصنعتی کاوه نیز به خبرنگاران گفت: با فعالیت منطقه ویژه اقتصادی کاوه علاوه بر اینکه شهر صنعتی ساوه بهعنوان قطب بزرگ صنعتی و تولیدی کشور معرفی شد، محوریت بازرگانی و تجاری نیز پیدا کرده و بخشی از گردش پول کشور به این سمت هدایت میشود. محمدرضا نجفی افزود: شهر صنعتی ساوه از مهمترین مراکز اشتغال، تولید، ارزش افزوده و سایر ظرفیتها در کشور است. به گفته وی، با آغاز بهکار منطقه ویژه اقتصادی کاوه در این شهر صنعتی هماکنون تمامی انبارها و زیرساختهای موردنیاز فراهم شده تا فعالیت سرمایهگذاران در این منطقه تسهیل شود.
**********
لزوم توسعه ظرفیتهای منطقه ویژه اقتصادی ساوه
همچنین رییس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در سفر به ساوه از شهر صنعتی این شهرستان و منطقه ویژه اقتصادی بازدید و بر لزوم توسعه ظرفیتهای شهر صنعتی کاوه در راستای رشد اقتصادی منطقه تاکید کرد. به گزارش ایسنا، محمد سعیدیکیا در جریان این بازدید از نزدیک با زیرساختها، توانمندیها و همچنین نیازمندیهای منطقه آشنا شد. وی در ادامه ضمن شرکت در جلسه هماندیشی و ارائه گزارش های مسئولان در راستای برطرف کردن کمبودها و مشکلات، تصمیمات لازم را اتخاذ و ضمن آشنایی با پتانسیلهای منطقه ویژه اقتصادی ساوه نسبت به توسعه سرمایهگذاری در این منطقه با توجه به ظرفیتهای موجود ابراز امیدواری کرد.
سعیدی کیا در جریان این بازدید در سخنان کوتاهی منطقه ویژه اقتصادی کاوه و شهر صنعتی شهرستان ساوه را به لحاظ موقعیت مناسبی که دارد، پتانسیل مناسبی برای رشد اقتصادی منطقه دانست. وی در ادامه با اشاره به مسائل و مشکلات و نیازهای مطرحشده در این جلسه اظهار کرد: موضوعات مطرحشده از منظر بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی بررسی شده و در سفر مجدد و بازدیدی که در آینده نزدیک از این منطقه بهعمل خواهد آمد، اعلام نتیجه خواهد شد.
به گزارش ایسنا، مدیرعامل شهر صنعتی کاوه نیز در جریان این بازدید گفت: در این مجموعه عظیم تولیدی صنعتی که نزدیک به نیمقرن از تاسیس آن میگذرد، 570 بنگاه اقتصادی با حدود 50 هزار بیمه شده فعالیت دارند. محمدرضا نجفی افزود: شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه در سال 1388 براساس مصوبه مجلس منطقه ویژه اقتصادی اعلام شد و با استقرار گمرک و ابلاغ رویههای گمرکی از تیرماه 93 فعالیت خود را با عنوان منطقه ویژه اقتصادی آغاز کرد.
وی از منطقه ویژه اقتصادی کاوه شهرستان ساوه بهعنوان یک فرصت بزرگ سرمایهگذاری صنعتی و اقتصادی در کشور یاد کرد و افزود: با عملیاتی شدن منطقه ویژه اقتصادی و استقرار گمرک، بخش تجارت و بازرگانی نیز به حوزه صنعت افزوده شد. وی با اشاره به تامین آب و برق بهعنوان دو نیاز ضروری در این منطقه ویژه اقتصادی گفت: بنا بر تعهد دولت قرار بود هزار لیتر بر ثانیه آب در این منطقه تامین شود، اما دولت 400 لیتر بر ثانیه را تامین کرد که با توجه به افت منابع آبهای زیرزمینی 300 لیتر از این میزان قابل مصرف است، لذا دولت همچنان 700 لیتر بر ثانیه برای تامین آب شهر صنعتی متعهد است.
مدیرعامل شهر صنعتی کاوه در ادامه با بیان ماموریتهای منطقه ویژه اقتصادی کاوه گفت: ایجاد ارزش افزوده برای حوزه صنعت، تجارت و خدمات کشور، ارائه الگویی منحصربهفرد در حوزه کسبوکار با همکاری سرمایهگذاران، توسعه متوازن و دانشمحور با بهرهگیری از فناورهای نوین و ارائه خدمات باکیفیت ، مناسب و مشتریمدارانه از ماموریتهای مهم منطقه ویژه اقتصادی کاوه است.