مقامات آلمانی از این موضوع می ترسند که هکر ها با استفاده از این عروسک می توانند مکالمات خصوصی را ضبط کنند. عروسک هوشمند «دوست من کایلا» در حال حاضر ممنوعیت فروش در بازار آلمان را دارد. آژانس فدرال شبکه های آلمان روز جمعه اعلام کرد از این پس فروش عروسک ساخت آمریکا که «دوست من، کایلا» نام دارد، در این کشور ممنوع می شود.
این نهاد دولتی آلمان که مسئولیت نظارت و تنظیم مقررات مربوط به پست و مخابرات را به عهده دارد، روز جمعه به خانواده های آلمانی هشدار داد از خرید عروسکی سخنگو که با برخورداری از دوربین و میکروفن، قابلیت اتصال به اینترنت را دارد، خودداری کنند.
یوخن هومان، رئیس آژانس فدرال شبکه های آلمان، عروسک های «دوست من، کایلا» را وسیله ای برای جاسوسی از کودکان توصیف کرده و گفت که به منظور حفاظت از ضعیف ترین بخش از جامعه، فروش عروسک کایلا در آلمان ممنوع اعلام می شود.
وی تاکید کرد: «وسایلی که دوربین و میکروفن را در خود مخفی نگه داشته بدون دیده شدن، از قابلیت انتقال اطلاعات برخوردار است و زندگی خصوصی انسان ها را به خطر می اندازد. این موضوع در مورد اسباب بازی ها نیز صادق است».
عروسک «دوست من، کایلا» در کارخانه آمریکایی «جنزیس تویز» ساخته و توسط شرکت انگلیس «ویوید توی گروپ» در اروپا توزیع می شود. این اسباب بازی 46 سانتی متر طول داشته و با تلفن های همراه هوشمند، از راه دور قابل کنترل است. این عروسک می تواند به پرسش های ساده کودکان پاسخ داده و برای آنها قصه بگوید.
آژانس فدرال شبکه های آلمان پیشتر نیز اعلام کرده بود که فروش هر گونه اسباب بازی با قابلیت ضبط مخفیانه صدا و تصویر در بازار آلمان ممنوع است.
این نهاد دولتی آلمان که در سال 1996 و با انحلال وزارت پست و ارتباطات این کشور تشکیل شد، این استدلال را برای ممنوعیت این نوع اسباب بازی ها مطرح کرده که این گونه وسایل امکان ارتباط کودکان را با افراد غریبه فراهم کرده و زندگی آنها را با خطر روبه رو می کند.
انجمن اروپایی مصرف کننده که در حال حاضر از خطرات ناشی از این اسباب بازی هشدار داده بود، از تصمیم دولت آلمان برای ممنوعیت فروش این گونه عروسک ها که قابلیت اتصال به اینترنت را دارند استقبال کرد. اما این را باید در نظر داشت که «چگونه مصرف کننده در جهان به طور فزاینده ای زندگی شخصی اش در حال به خطر افتادن است.» این انجمن همچنین، برای تقویت قوانین اروپا در مقابل تهدیدات سایبری خواست که کشور های دیگر اتحادیه اروپا از نهاد رگولاتوری آلمان پیروی و این محصول را از بازار خود حذف کنند.
به ظاهر این عروسک ها خطرناک نیستند و جای نگرانی ندارد، اما احتمالا به صورت بالقوه به خاطر تکنولوژی نهفته در آنها، ممکن است خطرآفرین باشند. همین قابلیت کنترل از راه دور عروسک های هوشمند، چندین انجمن حمایت از حقوق مصرف کننده در اروپا و آمریکا را بر آن داشت تا به اتهام جاسوسی که به آنها وارد می شود، رسیدگی کنند. انجمن های حمایت از حقوق مصرف کننده در اروپا و آمریکا به مردم درباره خطر خرید عروسک های هوشمند برای فرزندان خود به عنوان هدیه سال نو هشدار دادند.
حداقل 18 انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان و کودکان در 15 کشور اروپایی و آمریکا درصدد طرح شکایت از این کمپانی تولید اسباب بازی هنگ کنگی و یک شرکت دیگر به نام Nuance (تشخیص دهنده صوت) هستند و می خواهند پرونده شکایت خود را برای رسیدگی و پیگیری به مراجع ذی ربط ارجاع دهند.
دلیل دیگر مخالفان عروسک های هوشمند، علاوه بر اینکه آنها را به جاسوسی متهم می کنند، این است که این عروسک ها هر کلمه و صدایی را که از محیط دریافت می کنند به شرکتی فعال در فناوری شناسایی صوت می فرستند. هدف شرکت سازنده عروسک به ادعای خودشان از این قابلیت دوم این است که بتوانند محصول خود را ارتقا و بهبود بخشند.