مدیر برند فولکس واگن با وجود اینکه هدف تحقیقات دادستانهای عمومی آلمان قرار گرفته است، قصد ندارد از سمت خود کنارهگیری کند.
به گزارش ایسنا، فولکس واگن اواخر ماه گذشته اعلام کرد که دادستانهای شهر برونشویگ در راستای تحقیقات از رسوایی آلایندگی دیزلی این خودروساز و زیرپا گذاشتن مقررات بازار مالی و مطلع کردن به موقع سرمایهگذاران از تبعات تخلفات صورت گرفته، از هربرت دایس، مدیر برند فولکس واگن هم تحقیق میکنند.
هربرت دایس در مصاحبه با روزنامه «زوددویچهسایتونگ» آلمان در پاسخ به اینکه آیا به دلیل این تحقیقات به استعفا از سمتش فکر کرده است، گفت: این مسئله قابل بحث نیست.
مدیر برند فولکس واگن در ادامه خاطرنشان کرد: این تحقیقات وی را متعجب کرده و نخستین بار از رسانهها درباره آن اطلاع یافته است.
به گفته وی، وجهه فولکس واگن در عرض ۱۲ تا ۱۸ ماه پس از گذشت این بحران بهبود خواهد یافت اما تغییرات استراتژیک حداکثر ۱۴ سال زمان میبرد.
این خودروساز باید توجه استراتژیک خود را به استفاده از فناوری اطلاعات بیشتر و تخصص باتری معطوف کند. اجرای چنین تغییراتی به اندازه دو نسل خودرو زمان خواهد برد. عمر خودروهای مدرن حداکثر هفت سال است و اگر فولکس واگن نتواند بهرهوری بیشتری داشته باشد، قادر نخواهد بود چنین تغییر و تحولی را عملی کند.
مارتین وینترکورن، مدیرعامل سابق گروه خودروسازی فولکس واگن هم به دلیل گمراه کردن بازار مالی در آلمان تحت تحقیقات قرار دارد وینترکورن سپتامبر سال گذشته پس از افشای تقلب فولکس واگن در تستهای آلایندگی خودروهای دیزلی در آمریکا از سمت خود استعفا کرد.
دفتر دادستانی برانشویگ اعلام کرده که تحقیقات به این مسئله متمرکز شده که فولکس واگن بهمحض اطلاع از تخلف صورت گرفته و تبعات مالی ناشی از آن، سرمایهگذاران را مطلع نکرده است. این شرکت ۲۲ سپتامبر سال گذشته سرمایهگذاران را رسما از موضوع تقلب مطلع کرد.
فولکس واگن که بزرگترین خودروساز اروپاست، در سپتامبر سال ۲۰۱۵ اقرار کرد در بیش از ۱۱میلیون خودرو دیزلی در سراسر جهان از جمله بعضی از مدلهای دیزلی به فروش رفته در آمریکا نرمافزاری را نصب کرده که میزان آلایندگی اکسیدنیتروژن آنها را کمتر از سطح واقعی نشان میدهد.
این نرمافزار در زمان انجام تست، کنترلهای آلایندگی را فعال و در زمان رانندگی معمولی آنها را غیرفعال میکند تا میزان آلایندگی را کمتر از سطح واقعی نشان دهد. انتشار این خبر مارتین وینترکورن، مدیرعامل این شرکت را ناچار به استعفا کرد و میلیاردها یورو از ارزش سهام این خودروساز کاست.
افشای این رسوایی تحقیقات رگولاتورهای کشورهای سراسر جهان از فولکس واگن را بهدنبال داشته و غول خودروسازی اروپا را در معرض شکایتهای گروهی و جریمههای سنگین قرار داده است.