شنبه, ۲۳ فروردین(۱) ۱۴۰۴ / Sat, 12 Apr(4) 2025 /
           
فرصت امروز
ارز، سیستم بانکی، قوانین سرمایه‌گذاری خارجی

مسئله‌های تجارت خارجی در پسابرجام

9 سال پیش ( 1394/10/26 )
پدیدآورنده : مینو گله  

تجارت خارجی شاید از محسوس‌ترین بخش‌های تأثیر‌پذیر در پسا برجام باشد. حوزه‌ای که با تحریم‌ها چالش‌های ناخوشایندی را تجربه کرد و حالا با رفع آن و با گذشت بیش از یک دهه با ورود مجدد به فضای بین‌المللی، مواجهه آن با گوناگون شدن ابزارهای بین‌المللی بی‌شک این تجارت را با مسئله‌های جدیدی روبه‌رو خواهد کرد. مسئله‌هایی که به گفته رئیس کنفدراسیون صادرات ایران نه فقط صادرکنندگان و وارد کنندگان که صنایع و تولیدکنندگان هم با آن مواجهند. اما این سوال مطرح می‌شود که قوانین و مقررات حوزه تجارت چقدر پاسخگو هستند و برای بهره‌برداری از پسا برجام در چه بخش‌هایی نیاز به اصلاح در کوتاه‌مدت دارند.

محمد لاهوتی معتقد است حوزه ارز بیشترین تأثیر را بلافاصله پس از اجرای برجام خواهد داشت، چرا که از فاکتورهای اصلی در سرنوشت صادرات کشور است. او به «فرصت‌امروز» می‌گوید: اگر دولت این مسئله را به‌طور منطقی هدایت نکند و اثرات روانی آن در جامعه باعث شود قیمت ارز کاهش چشمگیری داشته باشد، بنابراین از فرصت‌های صادراتی کشور که در حال حاضر هم فرصت‌های مناسبی نیستند به درستی نمی‌توان استفاده لازم را برد. به گفته این عضو اتاق تهران بیشترین مشکلات را در سیستم‌های بانکی شاهد خواهیم بود.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران به «فرصت امروز» می‌گوید: با توجه به اینکه قفل تحریم‌ها از طریق روابط مالی و توسط بانک مرکزی باز خواهد شد، به روز‌رسانی سیاست‌های بانک مرکزی و عملکردشان در ارتباطات با بانک‌های خارجی حائز اهمیت است و باید در به روز‌رسانی این سیاست‌ها تسریع کنند. او می‌گوید: الزام کشور برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی با هدف رسیدن به رشد اقتصادی، اتفاقی است که همه انتظار داریم بیفتد. ما چاره‌ای جز جذب سرمایه‌گذاری خارجی برای ایجاد اشتغال و رشد اقتصاد ملی نداریم.

به گفته او اگر بخواهیم به رشد 8درصدی برسیم باید سالانه 100میلیارد دلار که رقم بسیار بالایی است جذب کنیم. لاهوتی اما برای جذب سرمایه‌گذاری قوانین آن را مورد انتقاد قرار داده و می‌گوید: قوانین فعلی جوابگوی رسیدن به این هدف نیست، این قوانین ناکارآمد هستند و باید سریعا درآنها بازنگری شود. از سویی دیگر مدرس دانشگاه، پژوهشگر، علیرضا راشدی اشرفی، کارشناس امور اقتصادی و بازرگانی معتقد است با اجرایی شدن برجام در برقراری مجدد مناسبات تجاری، محدودیت یا نواقص قانونی در حوزه تجاری وجود ندارد.

به گفته علیرضا راشدی اشرفی قوانین صادرات و واردات شفاف است و معامله تنها با رژیم اشغالگر قدس براساس قوانین ما ممنوع است. ممنوعیت واردات از عربستان و برخی کالاها از آمریکا از دیگر ممنوعیت‌ها درتجارت خارجی کشور است. علیرضا راشدی اشرفی به «فرصت امروز» می‌گوید: در این مورد نیازی به اصلاحات فوری نداریم. به گفته این پژوهشگر بازرگانی تغییرات قوانین تجارت در جهان سالانه نیست.

راشدی اشرفی می‌گوید: آخرین ویرایش سیستم اعتبار اسنادی در سال 2007 انجام شده و همچنان از همان استفاده می‌شود و ما به دلیل بسته شدن سوییفت نمی‌توانستیم با این روش عمل کنیم. به گفته وی با باز شدن سوییفت مطابق آن چیزی که هست مروادات تجاری انجام خواهد شد. این استاد دانشگاه معتقد است نواقص و محدودیت‌های قانونی در حوزه تجارت برای ورود به پسا برجام وجود ندارد.

به گزارش «فرصت امروز» با اعلام ریاست جمهوری, برجام اجرایی خواهد شد. با این اتفاق تمامی تحریم‌های اتحادیه اروپا و آمریکا علیه ایران لغو خواهد شد. قریب به اتفاق صاحب‌نظران در ایران و خارج از کشور معتقدند، اقتصاد ایران روزهای متفاوتی آغاز خواهد کرد و به دلیل بالا بودن امنیت و ثبات بهترین بازار منطقه برای سرمایه‌گذاران خارجی خواهد بود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/t1Pn7KJv
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامضد یخ پارس سهندمشاور مالیاتیمشاوره منابع انسانیتخت خوابخرید PS5تعمیر اینورترکناف سقف کناف سقف کاذبخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلدفترچه یادداشت تبلیغاتیواردات از چیناکستریم VXخرید از چینخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهویزای استارتاپ فنلاندکابینت و کمد دیواری اقساطیپالت پلاستیکیکارگاه مادر و کودکتاسیس کلینیک زیباییچوب پلاستچوب پلاستماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستهارد باکسدستگاه برش لیزرقیمت طلای آبشدهکامیونت فورسموزبلاگ
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه