مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اعلام این خبر که تمام کشتیهای مربوط به کشتیرانی و نفتکش جمهوری اسلامی ایران تحت پوشش بیمههای معتبر بینالمللی قرار گرفتند، گفت: در پسابرجام مذاکرات خوبی با ۹ شرکت بینالمللی برای سرمایهگذاری در بنادر کشور انجام گرفته است.
به گزارش ایرنا، محمد سعیدنژاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: یکی از نخستین اقدامات بعد از اجرایی شدن تحریمهای ظالمانه علیه ایران انسداد خطوط کشتیرانی و ورود و خروج کشتیهای ایرانی بود که ورود و خروج کشتیهای ما به بنادر سایر کشورها و کشتیهای سایر کشورها به بنادر ما ممنوع شد.
وی ادامه داد: علاوه بر این متاسفانه با استفاده از اهرمهای کلاسبندی و بیمه کشتیها سعی شد تا حملونقل دریایی را دچار توقف و مشکل کنند. معتقدم به علت مشکلاتی که برای کشور ایجاد شد در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی باید توان مقاومت با این نوع مشکلات و زیادهخواهیها را داشته باشیم.
وی تاکید کرد: بعد از ماجرای برجام و پیگیریهایی که صورت گرفت خوشبختانه کشتیهای مربوط به کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و کشتیهای مربوط به نفتکش جمهوری اسلامی ایران از لیست تحریمها خارج شدهاند و تحت پوشش بیمههای معتبر و بینالمللی دنیا قرار گرفتهاند و در زمینه شناورها و کشتیها نیز کلاسبندی شدند.
وی با بیان اینکه از سال گذشته اجرای طرح توسعه بندر چابهار آغاز شده و در حال حاضر این پروژه ۶۹درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: در آستانه انعقاد قراردادی با دولت هند هستیم که برای بندر چابهار به ارزش ۸۵ میلیون دلار تجهیزات بیاورند و ۱۵۰ میلیون دلار نیز بهصورت فاینانس در بندر چابهار سرمایهگذاری کنند. مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود: در بنادر جنوب کشور، بنادر اصلی بندر شهید رجایی و امام خمینی(ره) هستند که این دو بندر به تنهایی حدود ۹۰ درصد حجم عملیات دریایی کشور را پوشش میدهند.
سعیدنژاد با بیان اینکه در پسابرجام با ۹ شرکت بینالمللی مذاکرات خوبی داشتیم، گفت: مهمترین نکتهای که در مذاکرات با خارجیها در نظر گرفته شد، انتخاب مناسب پیمانکار برای فاز دوم و سوم بندر شهید رجایی بود. همچنین در آستانه ارائه یک فراخوان عمومی بینالمللی هستیم مبنی بر اینکه شرکتهایی که میتوانند بازار ترانزیت و ترانشیپ را ارتقا دهند و انتقال دانش روز را به بنادر کشور انجام دهند از حضورشان در بنادر استقبال کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با یادآوری اینکه بنادر ایران توسط بخش خصوصی سرمایهگذاری میشود، گفت: تمامی فعالیتها در بنادر کشور توسط بخش خصوصی در حال انجام است و در همین راستا با استقبال خوبی روبهرو بودهایم، به طوری که در سال گذشته 3هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان قرارداد احداث منعقد شد و این قراردادها براساس استانداردهایی که سازمان تعریف میکند، نهایی میشود.