وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از مذاکره با چند شرکت خارجی برای تولید ماهواره ملی مخابرات و ماهواره سنجش از راه دور خبر داد. به گزارش «فرصت امروز»، محمود واعظی در مراسم معارفه رئیس پژوهشگاه فضایی کشور گفت: برای سال آینده در بخش فضایی، دو برنامه موازی در دست اجرا داریم که یکی از آنها طراحی و ساخت ماهواره ملی مخابراتی و دیگری ایجاد ماهواره سنجش از راه دور است که برای تحقق این هدف درحال مذاکره با چند کمپانی خارجی هستیم و امیدواریم تا سال آینده قرار داد آنها را امضا کنیم. وی افزود: البته ما برای ساخت داخلی این دو ماهواره نیز برنامههایی را مدنظر داریم که پیشبینی میکنیم تا سال 1404 ماهواره ملی مخابرات توسط متخصصان داخلی ساخته و در مدار زمین قرار دهیم.
وزیر ارتباطات با اشاره به پنج برابر شدن بودجه بخش فضایی کشور در سال آینده گفت: ما توانستهایم دولت و سازمان مدیریت را متقاعد کنیم که با بودجه 30 تا 40میلیاردتومانی نمیتوان کار بزرگی را در بخش فضایی انجام داد، به همین دلیل پیشنهاد بودجه پنج برابری را پیشنهاد کردیم که باید مجلس در این زمینه تصمیم نهایی را بگیرد که امیدواریم این امر تحقق پیدا کند. وی افزود: تا زمانی که طراحی و ساخت ماهواره ملی را به نتیجه برسانیم، باید این ماهواره را با همکاری کمپانیهای مطرح جهانی به اجرا برسانیم.
وی همچنین از مذاکره برای ثبت نقاط مداری مختص ایران خبر داد و اظهار کرد: برای اداره نقاط مداری مراحل طولانی را طی کردهایم و هماکنون نیز بعضی از این نقاط مداری متعلق به ایران در فضا به ثبت رسیده است. واعظی با اشاره به دو نقطه ۱۹ و ۲۴ مداری که هماکنون به نام ایران به ثبت رسیده است، عنوان کرد: علاوه بر این دو نقطه مداری دیگر نیز در فضا متعلق به ایران است. همچنین در حال ثبت ۱۳ نقطه مداری در مدار زمین به نام ایران هستیم.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه اواخر سال ۹۳ تصمیم بر انتقال سازمان فضایی ایران و پژوهشگاه فضایی به وزارت ارتباطات اتخاذ شد، بودجه ۹۴ بدون تعریف ردیف اعتبار بودجه مشخص برای این سازمان بسته شد و بر این اساس ما تلاش کردیم، نیازمندیهای این بخش را با کمک اعتبارات سایر بخشها جبران کنیم، اما امسال با پیشنهاد بودجهای امیدواریم پیشرفتهای قابل توجهی را در این بخش ببینیم.
واعظی با اشاره به انتقال دبیرخانه شورای عالی فضایی به سازمان فضایی ایران تاکید کرد: پیش از این برخلاف قانون دبیرخانه شورای عالی فضایی و دبیر آن با تصمیماتی به معاونت علمی سپرده شده بود که سعی کردیم این مسئله را حل کنیم و خوشحالیم که دبیرخانه شورای عالی فضایی و دبیر این شورا به مجموعه سازمان فضایی ایران بازگشتهاند. هماکنون کمیتههای دهگانه در ذیل این دبیرخانه طراحی شده و امیدواریم برنامههای کلان در این بخش با پشتوانههای ایجاد شده محقق شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به سیاستهای کلان برنامه ششم در حوزه فضا و اختصاص بندی مجزا به این حوزه اظهار کرد: بعد از رفع تحریمها پیشبینی میشود فضای خوبی در کشور حاکم شود و ما بتوانیم از تواناییهای ایرانیهای خارج از کشور و همکاری با آنها برای حوزه فضایی کشور و تحقیق و توسعه استفاده کنیم. واعظی درباره وضعیت کنونی اینترنت کشور نیز گفت: در حال حاضر ظرفیت پهنای باند به 3هزار گیگابایت رسیده و این مقدار تا دو ماه دیگر به 4 گیگابایت خواهد رسید، البته با لغو تحریمها سرعت توسعه زیرساختها افزایش خواهد یافت.