اقتصاد دانش بنیان که به عنوان یکی از مهم ترین محورهای اقتصاد مقاومتی شناخته می شود، در سال های اخیر مورد توجه فعالان حوزه های مختلف، از جمله حوزه الکترونیک قرار گرفته به گونه ای که اغلب کارشناسان اقتصادی معتقدند صنایع الکترونیک و های تک اساس اقتصاد دانش بنیان است.
به گزارش «فرصت امروز» ظرفیت های لازم برای توسعه صنایع الکترونیک در کشور موجود است و محصولات این حوزه با ارزش افزوده بالایی همراهند که قابلیت صادرات را به خوبی در خود دارند، اما آخرین آمارگیری ها نشان می دهد که از مجموع حجم تولیدات صنعتی کشور تنها 3درصد سهم صنعت الکترونیک کشور بوده که این میزان در مقابل زیرساخت های خوب کشور در صنعت الکترونیک و همچنین تعداد زیاد فارغ التحصیلان رشته های برق، الکترونیک، كامپیوتر و IT در کشور رقم کمی است و باید سهم صنایع الکترونیک و فعالیت شرکت های دانش بنیان در این حوزه از اقتصاد کشور افزایش یابد.
از این رو صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) با ارائه تسهیلات اعطایی از صندوق، با نرخ سود 6 تا ١٨درصد و تا سقف 30میلیارد ریال از فن آوران حوزه الکترونیک حمایت مالی به عمل می آورد.
این صندوق هدف نهایی خود را ارتقای جایگاه صنایع الکترونیک به عنوان بزرگ ترین گروه فعال در زمینه صنایع پیشرفته و دانش بنیان در کشور همگام با اسناد کلان توسعه کشور می داند، همچنین در ماموریت های صحا سرمایه گذاری ریسک پذیر، خدمات کارشناسی، صدور ضمانت نامه و حمایت مالی و اعتباری از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک عنوان شده است.
در حال حاضر هم صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) اجلاسی را به منظور توسعه اقتصاد دانش بنیان از رهگذر فناوری های پیشرفته، تبیین مهم ترین سیاست های راهبردی در توسعه فناوری های پیشرفته در کشور با شعار «صنایع الکترونیک، پیشران اقتصاد دانش بنیان» برای فعالان صنایع الکترونیک برگزار می کند.
این اجلاس صبح سه شنبه 19 مردادماه سال جاری در پژوهشگاه نیرو توسط صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک که وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت است، برگزار می شود. جهت گیری های راهبردی و پیامدهای آن در حوزه های سازوکارهای حمایت غیرمستقیم با تاکید بر مدل های تامین مالی صنایع پیشرفته، لزوم نفوذ فناوری پیشرفته در بنگاه های بزرگ و نقش آنها در توسعه شرکت های نوپا و همکاری بین المللی و یادگیری فناوری در دوران پساتحریم از جمله اهداف همایش به شمار می رود.
مخاطبان اجلاس فعالان صنایع الکترونیک کشور را شرکت های فعال در صنعت الکترونیک و سیاست گذاران فعال در حوزه صنایع نوین و فناوری های پیشرفته و پژوهشگران عرصه صنایع الکترونیک تشکیل می دهند.
قابل ذکر است که در جریان این اجلاس سه نشست «سازوکارهای حمایت غیرمستقیم با تاکید بر مدل های تامین مالی صنایع پیشرفته»، «لزوم نفوذ فناوری پیشرفته در بنگاه های بزرگ و نقش آنها در توسعه شرکت های نوپا» و «همکاری بین المللی و یادگیری فناوری در دوران پساتحریم» برگزار می شود.
فعالان صنایع الکترونیک و علاقه مندان برای حضور در این اجلاس و کسب اطلاعات بیشتر می توانند به وب سایتwww. esfrd. ir مراجعه کنند.
ارتباط با نویسنده: shokoofehmirzaee@yahoo.com