نزدیک به دو سال است که صنایع لبنی و دامداران بر سر نرخ شیرخام با هم اختلاف دارند و دولت نیز برای حل مشکل، قیمتی را تعیین کرد تا بلکه این بازار آشفته، آرام بگیرد. اما صنایع لبنی به خاطر شرایط بحرانی مالی که دارند، نمیتوانند این قیمت را قبول کنند و همچنان این اختلافها بر جای خود باقی است.
این موضوع، فرصتی را برای لبنیاتیهای سنتی که در گوشه و کنار شهر پراکندهاند فراهم کرده تا بدون هیچ دردسری، محصولات خود را به فروش برسانند. این در حالی است که کارشناسان صنعت شیر معتقدند شیوع و گسترش تب مالت در شهرها که تقریبا هیچ ارتباط مستقیمی با حیوانات ندارند، به خاطر وجود همین مغازههای بدون مجوز است. طبق گفته رئیس سازمان دامپزشکی کشور، برای مبارزه با این بیماری، 123میلیارد تومان اعتبار نیاز است که نظارت بر لبنیاتیهای فلهای، یکی از مهمترین اقدامات محسوب میشود.
از نظر دبیرکل انجمنهای صنایع غذایی ایران نیز اگر وزارت جهادکشاورزی بر قیمت تعیین شده شیرخام پافشاری کند، صنایع بزرگ لبنی کشور چارهای جز این ندارند که بازارهای خارجی را انتخاب کنند و این به ضرر دامداران داخلی تمام میشود. این در حالی است که سنتی فروشیها آزادانه روی محصولات خود نرخگذاری میکنند و زیر بار فشارهای مالیاتی و بهداشتی هم نیستند.