جمعه, ۲۵ آبان(۸) ۱۴۰۳ / Fri, 15 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

شـاخـص کل بورس در پنج‌روز معاملاتی گذشته بیش از 3750 واحد ریزش کرد و به کانال 72 هزار واحد رسید. در پایان معاملات دومین روز کاری هفته، شاخص کل بورس با فشار عرضه در اکثر صنایع ریزش بیش از 1055 واحدی را تجربه کرد و به کانال 72‌هزار واحد رسید. در فرابورس هم شاخص با افت شدید 17‌واحدی به رقم 812 واحد رسید. به گفته کارشناسان در کنار برآورده نشدن انتظارات سهامداران از مذاکرات وین، کاهش قیمت نفت و به تبع آن کاهش درآمدهای دولت در کنار افزایش نرخ دلار و ابهامات مطرح شده در بودجه از عوامل عقب‌نشینی سهامداران از بورس تهران است؛ به‌طوری‌که برخی سـهـامـداران با مشاهده چشم‌انداز آینده فعلا ترجیح می‌دهند تا در بازار سهام فعالیت نکنند. به دلیل همین تفکر صف‌های فروش سنگین در تالار شیشه‌ای شکل گرفت به‌گونه‌ای‌که اکثر شرکت‌های خودرویی و بانکی از بیشترین تقاضای فروش برخوردار شدند. همچنین گروه مالی با بیشترین حجم و ارزش معاملات توانست در صدر برترین گروه‌های صنعت قرار‌‌گیرد.

بازار سهام نیاز به محرک اقتصادی قوی دارد
عظیم ثابت، کارشناس بازار سهام در رابطه با افت روزهای اخیر بازار سهام گفت: بورس تهران برای آغاز حرکت صعودی خود به یک محرک اقتصادی قوی نیاز دارد. وی افزود: کاهش شدید قیمت نفت در بازار سهام اثر‌گذار بود، زیرا نفت بخش زیادی از درآمد‌های دولت را تشکیل می‌دهد. این کارشناس بازار سهام ادامه داد: در کنار آن افزایش قیمت دلار موجب سوق‌دادن منابع به آن سمت شد. بنابراین عواملی موجب شد تا ترس زیادی در بازار سهام ایجاد شود، بر این اساس برخی سهامداران به این نتیجه رسیدند که به دلیل مبهم بودن چشم‌انداز بازار سهام نسبت به فروش سهام خود اقدام کنند. ثابت از دیگر عوامل کاهش قیمت سهام شرکت‌ها در بورس را ابهامات موجود در بودجه سال آینده دانست و تصریح کرد: از آنجا که قیمت برخی صنایع مانند معدنی‌ها و پتروشیمی‌ها قرار است در بودجه امسال دیده شود و همچنین به دلیل تعیین قیمت دلار و نفت در بودجه سال 1394 ترسی در بازار سهام ایجاد شده است.

با نفت 70 دلاری روزانه 3 میلیون دلار کسری بودجه خواهیم داشت
 مهدی طحانی، مدیرعامل شرکت مشاور سرمایه‌گذاری آوای آگاه در این خصوص اظهار کرد: نکته‌ای که مطرح است این است که در بودجه، قیمت نفت به‌صورت دلاری نوشته شده است و هم‌اکنون با نفت 70 دلاری روزانه سه‌میلیون دلار کسری بودجه خواهیم داشت. طحانی در ادامه درخصوص علت نوسان بازار در روزهای اخیر افزود: دلیل اصلی ریزش بازار در روزهای اخیر هیجان به معنی واقعی است. وی ادامه داد: بسیاری از صنایع ما بدون اینکه هیچ ربطی به نفت و قیمت آن داشته باشند شاهد صف‌های فروش هستند؛ یعنی الزامی نیست که کاهش قیمت نفت نگرانی برای این سهام ایجاد کند اما بازار شاهد صف‌های طولانی خرید برای این سهم‌ها بود.

چه شرکت‌هایی از کاهش قیمت نفت سود می‌برند؟
علی محصصی، مدیر پرتفوی پترول در رابطه با تاثیر کاهش قیمت نفت بر بازار سهام گفت: بررسی تاثیرات کاهشی نفت خام در بازار پتروشیمی ساده نیست اما به‌طورکل شرکت‌هایی که خوراکشان نفت و مایعات نفتی است در صورت ثبات در قیمت فروش محصولات اثر مثبتی از این کاهش نرخ می‌برند. محصصی افزود: محصولاتی که از نفتا و خوراک مایع استفاده می‌کنند مانند پتروشیمی اراک چون قیمت مواد اولیه کاهش پیدا می‌کند از کاهش قیمت نفت سود مناسبی می‌برند. مدیر پرتفوی پترول به شرکت‌های لاستیکی و پلاستیکی نیز اشاره کرد و گفت: محصولات این شرکت‌ها که از نفت و مایعات نفتی به دست می‌آید به طور عام از این کاهش نرخ نفت منتفع می‌شوند ولی اگر این کاهش نرخ قیمت نفت ادامه پیدا کند می‌تواند منجر به واردات محصولات مشابه شود که رقابت‌پذیری را از صنعت داخل بگیرد.

حقوقی‌ها؛ نظاره‌گر تالار شیشه‌ای
حمیدرضا امیری، کارشناس بازار سهام با اشاره به اینکه نقدینگی از بورس به سمت بازار ارز و دلار حرکت کرده است گفت: متاسفانه مدیران بورس و حقوقی‌ها در شرایط کنونی تنها نظاره‌گر تالار شـیـشه‌ای هستند. این کارشناس بازار سهام افزود: کاهش چند هزار واحدی شاخص بورس در چند روز گذشته موجب زیان بسیاری از سهامداران حقیقی و بی‌تجربه در بازار سهام شده است. این کارشناس بازار سرمایه در ادامه به افزایش قیمت ارز و دلار در پی انتشار خبر تمدید مذاکرات هسته‌ای اشاره کرد و گفت: این موضوع باعث شده تا بخشی از نقدینگی بازار سرمایه به سمت بازار ارز حرکت کند.

بررسی امکان بازارگردانی شرکت‌های بورسی
از سوی دیگر عـلـی شهبندیان، مدیر صندوق سرمایه‌گذاری در بازار سهام گفت: بانک‌ها، بیمه‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری بزرگ هر کدام تحلیلگر دارند و باتوجه به شرایط بازار امکان بازارگردانی خواهند داشت. وی افزود: یکی از موفق‌ترین شیوه‌ها، بازارگردانی سهام توسط گروه‌های حاضر در بازار است که با توجه به تسلط بر فضای درونی شرکت‌ها، بازارگردانی موفق‌تر خواهد بود. به‌عنوان مثال سهام بزرگ سهام از هلدینگ فارس، مپنا و ایران‌‌خودرو باید منابعی را برای بازارگردانی در نظر بگیرند. این مدیر صندوق سرمایه‌گذاری در بازار سهام با اشاره به اینکه یکی از راهکارهای موثر برای کاهش هیجانات و رونق بازار برداشتن مـحدودیت‌های معاملات است، گفت: تشکیل صف‌های خریدوفروش در بازار منجر به ایجاد هیجان در سهامداران می‌شـود و تـصـمیم‌گیری براساس دنباله‌روی، به‌صورت غیرمنطقی همچنان وجود خواهد داشت.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/dv7pMowx
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاتخت خواب دو نفرهگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایر
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه