معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه سیاست وزارت راه و شهرسازی سیاست مقابله با تراکم فروشی را در پیش گرفته است، گفت: طرحهایی که حاصل از فروش تراکم بوده شناسایی شده و به حالت قبل برگرداندهایم و افرادی که تراکم فروشی کردهاند را شناسایی کردهایم. به گزارش «فرصت امروز» پیروز حناچی در چهاردهمین همایش سیاستهای توسعه مسکن ادامه داد: زمانی که طرح جامع تهران نوشته شد برای منطقه 22 ساخت 240 هزار واحد مسکونی پیشبینی شده بود، اما تا به امروز برای ساخت 650هزار واحد پروانه صادر شده است.
شانس آوردیم که درصد افزایش جمعیت بالا نبود
معاون شهرسازی و معماری با تاکید بر اینکه شانس آوردیم درصد افزایش جمعیت بالا نبود، گفت: اگر درصد افزایش جمعیت مانند سالهای اول جنگ افزایش مییافت، الان باید وضعیت تهران چیزی مثل بمبئی بود و تعداد کارتون خوابهای کلان شهرها بسیار بیشتر میشد. عضو هیات علمی و دانشیار دانشکده معماری دانشگاه تهران با بیان اینکه باید از افزایش جمعیت چهار دهک کم درآمد و قشر ضعیف کشور جلوگیری کنیم، تصریح کرد: مسکن کم درآمدها یکی از مسئولیتهای وزارت راه و شهرسازی است و دولت باید برای چهار دهک اول برنامه داشته باشد.
وی ادامه داد: دهکهای اول و دوم با هیچ برنامه حمایتی دولت حتی وام هم صاحب خانه نمیشوند و البته لزومی هم ندارد که این قشر را خانه دار کنیم، اما مشکل مسکن دو دهک بعد که توان مالی بیشتری دارند را میتوانیم با مسکن اجارهای حل کنیم. حناچی تاکید کرد: باید راهکارهایی را در نظر بگیریم که به جمعیت این چهار دهک اضافه نشود و درواقع باید فقر را کنترل کنیم اما میتوانیم برنامههایی را برای افزایش جمعیت شش دهک دیگر داشته باشیم.
هیچکدام از برجهای تهران در منطقه مناسب ساخته نشدهاند
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تا پیشنهاد جایگزینی نداشته باشیم طرحهای فعلی را لغو نمیکنیم، ادامه داد: قبول دارم که انتقادهایی به طرحهای توسعهای و عمران وارد است اما تا سیاست جایگزینی نداشته باشیم اجازه لغو سیاستهای فعلی را نمیدهیم.
وی افزود: وضعیت نابسامان امروز تهران نتیجه اجرای ناقص طرح راهبردی است، این در حالی است که در این طرح برنامههای عمرانی بسیار زیادی وجود دارد که متاسفانه به اجرا نرسید. عضو هیات علمی و دانشیار دانشکده معماری دانشگاه تهران با بیان اینکه در طرح جامع شهر تهران پهنههایی برای بلند مرتبهسازی انتخاب شده بود، اظهار کرد: 80 برج در تهران ساخته شد که هیچکدام آنها در پهنه بلندمرتبهسازی ساخته نشدند که هیچ در سالهای گذشته پروانه ساخت برجی روی گسل شناخته شده شهر تهران صادر و این برج ساخته شد.
سیاستهای مسکن 10 سال تعطیل بود
حناچی با بیان اینکه تمام مجموعه شهری تهران تحت تاثیر مسکن مهر قرار گرفت و وزارت راه و شهرسازی در دورهای مدعی بود که تنها وزارت مسکن مهر است، ادامه داد: در واقع سیاستهای مسکنی کشورمان 10سال تعطیل بود و تمام تمرکز دولت روی مسکن مهر معطوف شده بود. وی ادامه داد: با اجرای مسکن مهر جمعیت تهران 700 هزار نفر افزایش یافت این در حالی بود که در هیچ یک از طرحهای شهر تهران این افزایش تراکم بارگذاری نشده بود. معتقدم مسکن مهر بزرگترین فرصت برای تامین مسکن کم درآمدها بود که متاسفانه نادرست ارائه شد.
تراکم شهر حق الناس است
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه طرحهای تراکم فروشی را شناسایی کردهایم و با تراکم فروشان برخورد خواهیم کرد، گفت: تراکم و هوای شهر حق الناس است و از این پس قلم پای کسی را تراکم فروشی کند میشکنیم. وی با بیان اینکه تراکم فروشی مانند ویروسی در تمام شهر پخش شده است، ادامه داد: عدم تبعیت از طرح جامع باعث بروز ناهنجاریهایی مانند خیابان وزرا میشود که دو طرف این خیابان زیر بار ساختوساز رفته است.