غلامحسین کریمی خراسانی، رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی، ارتباطی و لوازم جانبی مهمترین چالش و مشکلات این اتحادیه را قاچاق تلفن همراه دانسته و معتقد است باید عزم جدی برای حل این مشکل وجود داشته باشد. گفتوگوی «فرصت امروز» را با رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی بخوانید.
***
یکی از مشکلاتی که همواره صنف شما نسبت به آن اعتراض دارند، قاچاق تلفن همراه است، اقدامی در این خصوص داشتهاید؟
چالش اصلی صنف ما درباره تلفن همراه و مشکلات آن است، بهگونهای که اتحادیه حدود 50 پرونده شکایت از مشتریان تلفن همراه دارد که از نوع و قیمت خدماتارائهشده، گران فروشی، خدمات غیرمنطقی و. . . شکایت دارند که همه از مشکل قاچاق این محصول نشات میگیرد. اتحادیه با برخورد و دادن تذکرات لازم و جریمه متخلفان، در جهت حل این مشکلات تلاش کرده اما متأسفانه هیچ نتیجه قابل قبولی نداشته است.
منشاء این مشکل از عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت یا ستاد مبارزه با قاچاق کالا است؟
متولی این امر وزارت صنعت، معدن و تجارت، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سازمان حمایت از حقوق مصرفکننده و اتحادیه است که همه تلاش میکنند این مشکلات رفع شود، اما متأسفانه تاکنون نتیجه جامع و کاملی حاصل نشده است. از طرفی منشا این مشکل را میتوان در دریافت مالیاتهای بیش از حد هم پیدا کرد، زیرا مالیات به حدی کمرشکن است که فروشنده ترجیح میدهد به جای پرداخت مالیات و هزینههای جانبی و عوارض و... جنس خود را به صورت قاچاق با هزینهای کمتر خریداری کند.
پیگیریهایی هم در این زمینه داشتهاید؟
بله بارها جلساتی در وزارتخانه، اتحادیه و سازمان امور مالیاتی داشتهایم، اما نتیجهای عملی و قابل توجه نداشتهایم. با توجه به اینکه بخش اعظمی از قاچاق تلفن همراه از مالیات سرچشمه میگیرد، بازهم اقدام جدی و عملی صورت نگرفته است.