کمیته انتخاب فیلم ایرانی برای معرفی به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی در مرحله نخست۱۰ فیلم را برای بررسی بیشتر انتخاب کرد و فیلم نهایی تا چند روز آینده معرفی خواهد شد. جلسه انتخاب فیلم ایرانی برای معرفی به آکادمی اسکار با میزبانی بنیاد سینمایی فارابی و حضور نمایندگان سازمان سینمایی و خانه سینما برگزار شد.
در ابتدای این جلسه محمدرضا جعفریجلوه، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، جشنوارهها و جوایز جهانی را فرصتی برای فرهنگ و هنر کشورهای مختلف دانست که داشتهها، ویژگیها، تفاوتها و تمایزات خود را در ویترینی جهانی به نمایش بگذارند و تریبونی برای شاخصترین بروز و برترین تجلی خویش بیابند.
وی با اشاره به اتکای آکادمی اسکار و آیین فرهنگستان علوم و هنرهای سینمایی به ظرفیت عظیم رسانهای، بهرهگیری هوشمندانه از این فرصت را از اولویتهایی برشمرد که در تعامل مستقیم میان پدیدآورندگان آثار و متولیان امر به نتیجهای مطلوب میرسد، امری که در چنین هیات داوریای مشهود است.
محمدمهدی عسگرپور، مدیرعامل خانه سینما نیز با بیان این نکته که دولتمردان در دوره جدید فضای روانی مثبتی ایجاد کردهاند که هم خود و هم اعضای خانواده سینما باید قدردانش باشند، بر پیگیری روش مناسب و پرهیز از بیقاعدگیها و همچنین ترکیب خوب هیات حاضر و ضرورت معرفی بهترین گزینه ممکن از میان فیلمهای اکران شده، تاکید کرد. عسگرپور همچنین حساسیت جامعه نسبت به معرفی نماینده ایران برای اسکار را ناشی از موفقیتهای سینمای ایران در عرصه اسکار دانست.
در ادامه جلسه، امیر اسفندیاری بهعنوان سخنگوی این هیات انتخاب شد. اعضای این هیات عبارتند از: حبیب احمدزاده نویسنده و استادیار دانشگاه، امیر اسفندیاری معاونت بینالملل بنیاد سینمایی فارابی، احمد امینی کارگردان، آرش امینی مدیرکل حوزه ریاستی و امور بینالملل سازمان سینمایی، امین تارخ بازیگر و مدرس سینما، ایرج تقیپور تهیهکننده، پرویز شیخطادی نویسنده و کارگردان، محمدباقر قهرمانی مدرس دانشگاه و مجید میرفخرایی مدیر هنری.
کمیته انتخاب فیلم ایرانی پس از مرور قوانین و مقررات، بحث درخصوص رویکردهای ممکن برای انتخاب فیلم، بررسی فهرست رسمی ۵۸ فیلم به نمایش درآمده در ایران در یک سال گذشته و ارزیابی وضعیت بینالمللی عناوین حائز شرایط به فهرستی کوتاه شامل 10 فیلم رسیده است که عبارتند از: «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران»، «استرداد»، «امروز»، «برف»، «تنهای تنهای تنها»، «چ»، «خسته نباشید»، «خط ویژه»، «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» و «سر به مهر».