پنجشنبه, ۲۰ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Thu, 9 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز
مدیرعامل فولاد مبارکه درباره وضعیت صنعت در پسابرجام گفت

فولاد روی ریل توسعه

8 سال پیش ( 1394/11/11 )
پدیدآورنده : ساناز کلاهدوز  

بهرام سبحانی، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان و رئیس انجمن تولید‌کنندگان فولاد ایران صبح دیروز در نشست خبری خود با خبرنگاران در اصفهان که به مناسبت دهه فجر برگزار شده بود به بیان عملکرد گروه شرکت‌های فولاد مبارکه اصفهان و صنعت فولاد در پسابرجام پرداخت و گفت: شرکت فولاد مبارکه اصفهان بزرگ‌ترین تولیدکننده ورق‌های فولادی در خاورمیانه و شمال آفریقا است و حدود 50‌درصد فولاد کشور نیز در گروه فولاد مبارکه تولید می‌شود که سه مجموعه فولاد مبارکه، فولاد سبا و فولاد هرمزگان از جمله این شرکت‌های زیرمجموعه هستند.

به گزارش «فرصت امروز»، مدیر عامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان افزود: این شرکت با 12میلیون تن ظرفیت آهن اسفنجی در جهان بزرگ‌ترین تولید‌کننده آهن اسفنجی و در منطقه نیز پس از ترکیه دومین تولیدکننده فولاد به‌شمار می‌رود. وی افزود: شرکت فولاد مبارکه اصفهان سهم بیش از یک‌درصد در تولید ناخالص ملی و سهم 6‌درصدی در بخش صنعت در تولید ناخالص داخلی را داراست.

78095758568568565696464695568949565689

سبحانی درباره تقسیم‌بندی سهام این شرکت در بازار سرمایه گفت: بیشترین سهام فولاد مبارکه متعلق به سهام عدالت و ایمیدرو است که هریک به ترتیب سهم 30 و 17‌درصدی دارند. وی ادامه داد: هم‌اکنون در شرکت فولاد مبارکه دو پروژه شامل فولاد سپیددشت و فولاد سنگان در حال اجرا‌ست که فولاد سپیددشت با مشارکت ایمیدرو و دیگری پروژه سنگان در معادن سنگان خراسان که در این پروژه 5‌میلیون تن کارخانه کنسانتره و 5‌میلیون تن کارخانه گندله‌سازی استحصال می‌شود.

مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان ادامه داد: ظرفیت فعلی فولاد مبارکه 5.2‌میلیون تن است که با اقداماتی که در دست داریم، نیمه اول سال آینده به ظرفیت 7.2‌میلیون تن خواهد رسید. رئیس انجمن تولید‌کنندگان فولاد ایران افزود: برنامه صنعت فولاد کشور در افق 1404، 55‌میلیون تن تولید در کشور دیده شده است که فولاد مبارکه هم برنامه‌های خود را براساس این سند تنظیم کرده تا بتواند به 25‌میلیون تن ظرفیت تولید فولاد برسد. سبحانی افزود: در سال 94 فولاد مبارکه اصفهان حدود 51‌درصد از سهم تولید فولاد در بازار داخل را به خود اختصاص داد که پس از آن، فولاد خوزستان 24.5 درصد، ذوب‌آهن 16.8‌درصد و مابقی شرکت‌ها نیز 7.9‌درصد تولید کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان تعداد افراد شاغل در فولاد مبارکه را 14‌هزار نفر اعلام کرد و گفت: هم‌اکنون در فولاد هرمزگان 1670 نفر و در فولاد سبا 9230 نفر اشتغال دارند که با احتساب صنایع پایین‌دستی و بالا‌دستی چرخه تامین‌کنندگان کالای شرکت، بیش از 350‌هزار نفر از این شرکت ارتزاق مالی دارند. میزان فروش ما روند کاهشی داشته که به دو دلیل اصلی ازجمله رکود داخلی و واردات بی‌رویه است که خوشبختانه ما توانستیم با صادرات محصولات تا‌حدودی این روند را بهبود بخشیم. از سال 1390، حدود 600‌هزار تن صادرات داشتیم و الان در سال 94 نیز برنامه 1.5‌میلیون تنی برای صادرات داریم که در 10 ماهه ‌هزار و 324‌هزار تن آن محقق شده است که نشان از عملکرد صحیح و طبق برنامه در سایه تحریم‌ها دارد. 

او با بیان اینکه برای نخستین بار 5‌درصد از سهام فولاد هرمزگان را در بورس عرضه کردیم، ادامه داد: بزرگ‌ترین چالش ما واردات است که با توجه به روند موجود کل فولاد را با چالش جدی مواجه کرده است و در سال آینده مصرف نهایی فولاد در کشور حدود 16‌میلیون تن است که نشان از این دارد به هر میزانی که فولاد وارد کشور شود، به همان میزان از تولیدات داخلی انباشت خواهد شد. فولاد مبارکه از چندین ماه پیش برای دوران پساتحریم و گسترش و توسعه ارتباط‌های خود برنامه‌ریزی و مذاکراتی داشت که برای اجرای این برنامه‌ها و ارتباط‌ها منتظر اجرای برجام و لغو تحریم‌ها بود که یکی از این برنامه‌ها احداث نورد شماره 2 فولاد مبارکه بود، دیگری افزایش ظرفیت فولاد هرمزگان از 1.5‌میلیون تن به 3‌میلیون تن بود که در راستای استراتژی تولید 55‌میلیون تنی فولاد در کشور است. سومین پروژه ما بحث راه‌اندازی نورد گرم بود که تمامی رایزنی‌ها با طرف‌های خارجی صورت گرفته بود و نیازمند فرصتی برای ایجاد ارتباط‌های مالی با طرف‌های خارجی بودیم که در این قراردادها پیش‌بینی شده حداقل 50‌درصد این سرمایه‌گذاری توسط پیمانکاران داخلی صورت گیرد. 

وی در ادامه تاکید کرد: با توجه به شرایطی قیمت نفت بودجه دولت نیاز کشور را تامین نمی‌کند که استفاده از منابع ارزان قیمت خارجی می‌تواند کمک بسزایی در این زمینه داشته باشد.

سبحانی، مدیرعامل فولاد مبارکه در پاسخ به «فرصت‌امروز» درباره پیش‌بینی آینده بازار فولاد در پایان برنامه پنجم توسعه با‌توجه به پسا‌تحریم، گفت: پیش‌بینی‌های جهانی به‌گونه‌ای است که تا 2025 تولید و مصرف از 1.6‌میلیارد تن به 2‌میلیارد تن برسد که تا حدودی خوش‌بینانه است اما با توجه به اینکه فولاد هیچ‌گونه جایگزینی ندارد، یکی از کشورهایی که مزیت تولید دارد ایران است و با توجه به اینکه در طول چند سال آتی به دلیل هزینه‌های حمل‌و‌نقل بسیاری از واحدهای تولید کشورهای مختلف تعطیل خواهد شد، در روند مصرف افزایشی مصرف فولاد در جهان، ایران هم باید با توجه به مزیت‌هایی از جمله دارا بودن سنگ آهن، انرژی و... بخشی از بازار را بگیرد. امروزه بهترین زمان برای سرمایه‌گذاری در صنعت فولاد است و با توجه به دیربازده بودن صنعت فولاد می‌توان امیدوار بود که تا سه سال آینده شرایط مناسبی وجود داشته باشد و من به شخصه نسبت به آینده بازار فولاد خوشبین هستم.

* ارتباط با کارشناس: sanazkolahdooz@yahoo.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/dmC0ai6x
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچ
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه