معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در خصوص واحدهای کوچک 1میلیارد تومان و برای واحدهای متوسط هر کدام 3میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفتهایم.
محسن صالحینیا در گفتوگو با ایلنا در مورد تعداد واحدهای صنعتی غیرفعال در کشور اظهار داشت: تقریبا از80هزار واحد کوچکی که در کل کشور وجود دارد 35هزار واحد در داخل شهرکهای صنعتی مستقر هستند که از این تعداد 8هزار واحد تعطیل است.
وی افزود: ما در پیشبینی برنامههای خود فعالسازی حداقل 3هزار واحد تعطیل شده را داریم که این واحدها یا در شهرکهای صنعتی و نواحی صنعتی هستند یا محل استقرارشان در داخل این شهرکها نیست. معاون وزیر صنعت گفت: تعداد واحدهای متوقف زیر 50درصد ظرفیت تولید 2100 واحد است و تعداد واحدهای بین 50 تا 70درصد ظرفیت نیز همین حدود است. معاون وزیر صنعت تصریح کرد: در خصوص افزایش ظرفیت تولید واحدهای صنعتی، پروژهای در دست داریم که 9هزار واحد کوچک و هزار واحد متوسط را در نظر گرفتهایم.
وی در مورد ارائه تسهیلات به واحدهای کوچک و متوسط خاطر نشان کرد: درخصوص واحدهای کوچک 1میلیارد تومان و برای واحدهای متوسط هر کدام 3میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفتهایم. صالحینیا گفت: این منابع براساس تصمیم ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و از منابع بانکها با یک پیشبینی سود 5درصدی و برای فعالسازی ظرفیت تا رسیدن به حداقل تولیدات در نظر گرفته شده است.
وی گفت: نوسازی در ارتباط با فرآیند مصرف انرژی و استفاده از ماشینآلات و تجهیزات جدید، تنوع در تولید محصولات و ارتقای سطوح کیفی از جمله موارد مدنظر برای ارتقای ظرفیت این واحدهاست. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: پیشبینی شده با یک برش استانی در 31 استان و به نسبت ظرفیتهایی که در آنها موجود است (با در نظر داشتن این موضوع که یک حداقلی را برای کل استانها تعریف کنیم) سعی کردهایم در این طرح بین 2 تا 2.5درصد برای هر استانی مدنظر قرار دهیم.
وی افزود: ما براساس تقسیمبندی و تفکیک واحدها منابع و تسهیلات را پس از تصویب از طریق کارگروههای استانی ابلاغ خواهیم کرد. صالحینیا خاطر نشان کرد: کارگروههای استانی به ریاست خود استانداران و دبیری سازمان صنعت، معدن و تجارت هر استانی است.
وی با اشاره به آمار 11 ماهه سال 94 از تسهیلات ارائه شده به واحدهای صنعتی افزود: 31درصد از کل تسهیلات اعطا شده به بخش صنعت و معدن بوده است و اعداد و ارقام آن شامل تسهیلاتی میشود که بهصورت تسهیلات نقدی یا از قبل پرداخت شده و مجددا استمهال شده و در چرخه قرار گرفته است.
صالحینیا تصریح کرد: پیشبینی میشود 30 تا 35درصد از این تسهیلات جدید باشد و مابقی از مجموعه تسهیلاتی است که در چرخه از پیش مانده و مجددا توسط بانکها تمدید شده است.