توسعه روزافزون دانش بشری باعث شده مشارکت انسان در تولید روزبهروز کاهش یابد. استفاده از ماشین امروزه جزء جداییناپذیر در فرآیند تولید است. استفاده از ماشینآلات و روباتها در صنایع مختلف رو به گسترش است و این مسئله میتواند برای یک سرمایهگذار باهوش فرصتی مناسب برای سودآوری تلقی شود در همین راستا طراحی و ساخت شش روبات جدید به منظور فعالیت در نیروگاهها، شبکه انتقال و توزیع برق آغاز شده است.
به گزارش مهر، محمدعلی فرحناكیان در تشریح طراحی و ساخت روباتهای جدید در صنعت برق ایران، میگوید: هماکنون شش پروژه اولویتدار روباتیك صنعت برق شامل طراحی و ساخت روبات مانیتورینگ دیواره بویلر، روبات بازرس ژنراتور، روبات تست جوش لولههای نیروگاه، روبات شستوشوی مقره و تجهیزات خط، روبات آندوسكوپ تجهیزات GIS و GIL و روبات شستوشوی چراغهای روشنایی معابر در دستور کار قرار گرفته است. مدیر كل دفتر امور تحقیقات برق توانیر عنوان میکند: با همكاری تنگاتنگ بین كمیته تخصصی روباتیك صنعت برق و پژوهشگاه نیرو مقرر شد كمیته راهبری روباتیك صنعت برق تشكیل و نسبت به تدوین اسناد راهبردی روباتیك اقدام كند.
فرحناكیان درخصوص اینكه سرمایهگذاری مورد نیاز بخش روباتیك صنعت برق از چه طریق تامین میشود، توضیح میدهد: با توجه به اینكه این فناوری نوین است و در مرحله بلوغ قرار دارد، سرمایهگذاری اولیه در این بخش مانند سایر كشورها به وسیله بخش دولتی انجام میشود و در مرحله بعد بخش خصوصی توسعه و تجاریسازی دانش فنی حاصل شده را بر عهده میگیرد.
با صحبتهای مدیرکل دفتر امور تحقیقات برق توانیر سرمایهگذاران بخشخصوصی میتوانند منتظر فرصتهای سرمایهگذاری در این بخش باشند یا حتی از همین امروز فعالیتهای خود را برای مشارکت با این نهاد آغاز کنند بنابراین به فعالان و سرمایهگذارانی که فعالیتهایشان مرتبط با این بخش است توصیه میکنیم فرصت را از دست ندهند و به دنبال تعامل، سرمایهگذاری و فراهم کردن زمینههای مشترک همکاری با این نهاد باشند.