طی روزهای اخیر ممنوعیت صادرات سیمان به عراق از سوی فعالان این بخش بارها به گوش رسیده است. عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان درباره اینکه آیا این ممنوعیت قطعی است یا خیر و اینکه دلیل این اتفاق چیست، با «فرصت امروز» به گفتوگو پرداخت که در ادامه میخوانید:
با توجه به صحبتهای قبلی، باید قیمتگذاری سیمان از نیمه تیرماه بر عهده انجمن گذاشته شود، آیا این موضوع بهصورت قطعی تصویب شد؟
بله. سال گذشته قیمتگذاری سیمان از سوی دولت انجام نشد و دراختیار صنف گذاشته شد و همچنین به دلیل رکود موجود، کارخانهها مجبور شدند سیمان تولیدی خود را با تخفیف به فروش برسانند، اما درصدد هستیم تا اواخر خرداد تمام تخفیفها حذف شود و کارخانههای سیمان نیز به میزان نیاز داخل و صادرات تولید داشته باشند تا با کاهش قیمتها و تولید کارخانهها، عرضه و تقاضا به میزان متناسب با هم برسد. علاوه بر این با توجه به اینکه مجامع شرکتهای سیمانی در حال برگزاری است و با ارائه صورتهای مالی حسابرسی آنها، صورتهای مالی اکثر شرکتها مشخص خواهد شد.
با حذف تخفیفها و مشخص شدن هزینههای مالی این کارخانهها تا پایان نیمه تیرماه قیمتگذاری سیمان صورت خواهد گرفت که به طور حتم افزایش خواهد بود.
آیا قیمتگذاری داخلی بر قیمتهای صادراتی هم تاثیری دارد؟
بله. به طور حتما هنگامی که یک خریدار خارجی قصد خرید سیمان ایرانی را دارد، به قیمتهای داخلی توجه میکند و با توجه به قیمت داخلی، قیمت خارجی نیز اعلام میشود. پس اگر قیمت سیمان در داخل بالا باشد، برای صادرات ما نیز بهتر خواهد بود.
در خبرها شنیده میشود که صادرات سیمان ایرانی به عراق سهمیهبندی میشود، شما این بحث سهمیهبندی را تایید میکنید؟
در کشور عراق به دلیل اینکه نیاز داخلی این کشور به سیمان تامین شده و از سویی به دلیل اینکه بودجه عمرانی این کشور و درآمدهای نفتی آن کاهش یافته و بخش اعظمی از بودجه عراق صرف هزینههای مسائل امنیتی و دفاعی میشود، واردات سیمان به عراق از هر کشوری ممنوع است و تنها امکان واردات کلینکر وجود دارد.
با توجه به اینکه مشتری بخش اعظمی از سیمان تولیدی ایران، عراق بود، اکنون چه کشوری جایگزین عراق خواهد شد؟
بهطور حتم حذف مشتری بزرگی مثل عراق به صنعت سیمان در ایران لطمه خواهد زد اما ما بهدنبال جایگزینی آفریقا و کشورهای آسیای میانه با بازار عراق هستیم.
ارتباط با نویسنده : sanazkolahdooz@yahoo.com