کاشی و سرامیک از مصالحی هستند که در ساخت و نوسازی همواره مورد استفاده فراوانی دارند و با وجود سرمایهگذاری کلانی که در این عرصه نیاز است به همان نسبت سود معقول و مناسبی برای صاحب کسبوکار به بار میآورد، البته برای احداث واحد تولیدی کاشی و سرامیک همان طور که در گزارشهای پیشین گفته شد توجه به مکان جغرافیایی به دلیل دسترسی به مواد اولیه بسیار حائز اهمیت است. در خبری رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس گفت: در طول 10 ماه گذشته بیش از 14 میلیون و 860 مترمربع کاشی و سرامیک در این استان تولید و به بازار مصرف عرضه شده است.
همتی حجم سرمایهگذاری انجام شده در این صنعت را بالغ بر 320 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: ظرفیت تولید کاشی و سرامیک استان فارس حدود 21 میلیون مترمربع است که در مقایسه با سال گذشته به رشد 9 درصدی رسیدهایم. همچنین یک هزار و 250 نفر به شکل مستقیم و چهار هزار و 260 نفر به شکل غیرمستقیم در این صنعت مشغول به کار هستند.
همتی ضمن یادآوری اینکه شهرستان آباده یکی از قطبهای اصلی تولید کاشی و سرامیک فارس و کشور است، گفت: با توجه به سرمایهگذاریهای انجام شده در زمینه تولید کاشی و سرامیک در این شهرستان و اینکه آباده تامینکننده 90 درصد خاک نسوز مورد نیاز کشور است، آینده خوبی پیشروی این صنعت قرار دارد. در واقع بررسیها نشان میدهد وجود بیشترین منابع خاک نسوز کشور در شهرستان آباده و تامین نیازبیش از 90 درصد کارخانجات تولید کاشی و سرامیک کشور از این منطقه، زمینه لازم برای سرمایهگذاری در شهرستان و نیز استان را فراهم کرده است.