قرارداد طرح نیریز فارس به ظرفیت یک میلیون تن، هفت سال پیش با پیمانکاران منعقد شد که در پی بروز مشکلاتی مربوط به تامین اعتبار متوقف ماند و اکنون پس از شش سال تاخیر 44.15 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
به گزارش ایسنا، از ابتدای دولت یازدهم 29 طرح معدنی و صنایع معدنی که نیمهکاره متوقف شده بودند و تاخیری بین چهار الی 12 سال داشتند، با اختصاص 24165 میلیارد تومان سرمایهگذاری فعال شدند. در این میان طرح نیریز فارس به ظرفیت یک میلیون تن پس از شش سال تاخیر 44.15درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
طرح فولاد نیریز فارس از بنبست خارج شد
شش سال پس از سکون در اجرای طرحهای هفتگانه فولادی، در اسفند سال گذشته اعتبار طرح یک میلیون تنی نیریز فارس بهعنوان دومین طرح از مجموعه طرحهای استانی با مشارکت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و شرکت سرمایهگذاری غدیر احداث شد.
طبق گزارش سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مبلغ اعتبار گشایش یافته 2.565 میلیارد ریال است که با سرمایهگذاری مشترک سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و شرکت سرمایهگذاری غدیر به نسبت 35 و 65درصد احداث شده است. برنامهریزی برای اجرای هفت طرح فولادی از سال 1385 آغاز شد و پس از واگذاری فولاد بافق به بخش خصوصی، مابقی را دولت عهدهدار شد که به دلیل شرایط تحریم و مشکل تامین منابع معوق مانده بود.
قرارداد طرح نیریز فارس هفت سال پیش با پیمانکاران منعقد شد که در پی بروز مشکلات مربوط به تامین اعتبار متوقف ماند و اکنون با تلاش و پیگیری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و همکاری نزدیک بانک صنعت و معدن دوباره فعال شده است. پیش از این سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران برای گشایش اعتبار دو طرح دیگر از مجموعه طرحهای فولادی در قائنات و سپیددشت از طریق بانک صنعت و معدن اقدام کرده بود. اعتبار گشایشیافته شامل ساخت بخش فولادی، تکمیل 30 درصد باقیمانده بخش احیا و ساخت تمام زیرساختهای مربوط به طرح است.
تا سال آینده بخش احیا و زیرساخت نیریز فارس خاتمه مییابد
با گشایش اعتبار این طرح برآورد میشود طی یک سال آینده بخش احیا و زیرساختهای مربوط به آن خاتمه یابد و بخشهای فولادسازی هم ظرف 36 ماه آینده به بهرهبرداری برسد. به گزارش ایسنا، از آنجا که فولاد کشور در سال گذشته با تولید 15.4 میلیون تن فولاد خام رتبه پانزدهم دنیا را کسب کرده و رشد 6.6 درصدی را نسبت به سال 2012 داشته پیشبینی میشود، امسال نیز رشد پنج تا شش درصدی را در تولید این کالای معدنی شاهد باشیم. در افق 1404 نیز دیده شده که تولید فولاد کشور به 55 میلیون تن برسد و سهم فولاد خوزستان از این میزان تولید 13.6 میلیون تن باشد.
طرح نیریز فارس یکی از هفت طرح فولادی استانی است که تاکنون پیشرفت بهنسبت خوبی را بعد از فولاد شادگان نسبت به سایر طرحها همچون میانه آذربایجانشرقی، چهارمحال و بختیاری، سبزوار خراسان رضوی، بافت کرمان و قائنات خراسانجنوبی داشته و «طرح فولادی شادگان خوزستان» بیشترین پیشرفت فیزیکی را داشته است.