معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری سازمان میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روز گذشته در نشست خبری این سازمان در پاسخ به سوال «فرصت امروز» درخصوص چگونگی جذب سرمایهگذاری از بخشخصوصی گفت: مهمترین موضوع برای صنعتی شدن گردشگری، سودآور شدن آن است که زمینه را برای حضور بخشخصوصی امکانپذیر میکند. سعید شیرکوند آماده کردن زمینه برای حضور بخشخصوصی توسط دولت را ضروری دانست و افزود: نباید انتظار داشته باشیم بخشخصوصی پیش از سودآور شدن در این راه سرمایهگذاری کند، چرا که این بخش با سودآور شدن میتواند با سرمایهگذاری در جهت توسعه و پایدار ماندن آن گام بردارد.
معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری سازمان میراثفرهنگی با بیان اینکه اتاق بازرگانی ایران کانون بخشخصوصی است، تاکید کرد: ما برای رسیدن به اهداف گردشگری و طی کردن این مسیر به ارتباطات تنگاتنگ با اتاق بازرگانی نیاز داریم و در حال حاضر هم در نشستهای متعددی از نظرات و مشاوره آنها استفاده میکنیم اما معتقدیم باید زمینه حضور سرمایههای بخشخصوصی را آماده کنیم تا برای سرمایهگذاری در آنها رغبت ایجاد شود.
شیرکوند ارتباط و نشست با اتحادیههای حوزه گردشگری را از دیگر فعالیتهای این سازمان برشمرد و ادامه داد: واقعیت این که قرار است تحول بزرگی اتفاق بیفتد و این کاری نیست که در طول یکی، دو سال انجام شود. وی افزود: گردشگری تا صنعتی شدن راه طولانی در پیش دارد. شیرکوند گفت: سودآوری برای بخشخصوصی مسئلهای مهم است و گردشگری تا سودآور شدن راهی نهچندان کوتاه در پیش دارد. در این روند است که صنعت گردشگری شکل میگیرد، اما این صنعت بدون حضور بخشخصوصی پایدار نمیماند.
حرفهای مخالفان طرح آشوراده، وهم و خیال
شیرکوند در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به خبرنگاران مبنی بر آسیبرسان بودن طرح تبدیل آشوراده به منطقه گردشگری گفت: سخنان بسیاری از کارشناسانی که مخالف گردشگری در آشوراده هستند و تصوراتی که دارند، بیشتر شبیه وهم و خیال است. وی با وجود مخالفت خبرنگاران با این تعبیر از نظرات کارشناسان توضیح داد: ما هنوز جزییات طرح را ارائه نکردهایم، درحالیکه ساخت هتل چندین طبقه و حضور 100 هزار نفر گردشگر توسط مخالفان این طرح منتشر شده است. اما اگر لازم باشد گردشگر بدون کفش یا با شنا اجازه حضور دراین منطقه را داشته باشد، این برنامهریزی را خواهیم کرد چون همه فعالیتها باید براساس رعایت موازین زیستمحیطی باشد.
وی با بیان اینکه چرا نباید از قلعهرودخان بهعنوان منطقه گردشگری استفاده کنیم، تاکید کرد: سازمان محیطزیست و میراثفرهنگی معتقدند که با حفظ استانداردها امکان بهرهبرداری از مناطق حفاظت شده وجود دارد، اما مسئله این است که باید فرهنگ استفاده درست را بیاموزیم در غیراین صورت باید همه آثار تاریخی و اماکن را تعطیل کنیم چون هنوز فرهنگ استفاده را نیاموختیم.
شیرکوند گفت: مطمئن باشید خانم ابتکار راضی نیست اعتبار و ارزش خود را قربانی آشوراده کند و ما هم آمادگی نداریم کاری کنیم که امکان پاسخگویی به آن را نداشته باشیم، بنابراین طرح فعلا در دست بررسی است تا نتیجه درست بگیریم.
گردشگری سلامت
معاونت گردشگری سازمان، دیگر سخنران نشست درباره برنامههای جذب گردشگر به خبرنگاران گفت: برای جذب گردشگر 40 کشور را شناسایی و به سه گروه تقسیم کردیم که 16 کشور در مرحله اول هستند. مرتضی رحمانی موحد توضیح داد: 10 نماینده فعال برای تبلیغ گردشگری فعال هستند و تا پایان امسال به 25 نماینده میرسند تا برای گردشگری کشور تبلیغ کنند.
به گفته وی، شرکتهای گردشگری و خدمات مسافرتی تنها دو ماه برای دریافت گواهینامه سلامت برای فعالیت در حوزه گردشگری سلامت فرصت دارند و در ستورالعمل پذیرش بیماران در حوزه گردشگری سلامت تا دو هفته دیگر به بیمارستانها ابلاغ خواهد شد.
سرویسهای بهداشتی و جذب گردشگر
سرویسهای بهداشتی دیگر چالش بین خبرنگاران و مـعـاونـان سـازمــان میراثفرهنگی بود. سعید شیرکوند با بیان اینکه ساخت 1000 واحد در دولت قبل برنامهریزی شد و به استانها هم اعتبار داده شد، در این باره توضیح داد: کار به سرعت و غیرکارشناسی انجام شد درحالیکه برای آب و برق این واحدها فکر و برنامهریزی نشد. وی افزود: ما سرویسهایی را که امکان داشت به شهرداریها یا رستورانها واگذار کردیم تا رسیدگی شود اما هزینه برای برخی سرویسها که دور از هر امکاناتی است عاقلانه به نظر نمیرسد. به گفته وی، 350 سرویس بهداشتی اکنون بهرهبرداری میشود و حدود 400 واحد را واگذار میکنیم و بقیه قابل استفاده نیستند.