سه شنبه, ۲ مرداد(۵) ۱۴۰۳ / Tue, 23 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

دبیرکل کانون کارگزاران بورس با اعلام وضعیت کلی اقتصاد و بازار سرمایه از بحران درآمدزایی در صنعت کارگزاری خبر داد. روح‌الله میرصانعی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به سهم کمتر از 15 درصدی بازار سرمایه در نظام تامین مالی کشور اظهار داشت: به تازگی ریاست‌جمهوری با هدف اصلاح نظام بانکی و بازار سرمایه در نامه مهمی به معاون اول خود ضمن تاکید بر اینکه باید برنامه جامع اصلاح نظام بانکی و توسعه بازار اولیه سرمایه تدوین شود، رونق بخشی به اقتصاد در چارچوب اقتصاد مقاومتی را ضروری دانسته است.

34756858965

وی افزود: اینکه بازارهای مالی تا چه حد می‌توانند به خروج اقتصاد از رکود کمک کنند و بر آن تاثیر‌گذار باشند، به میزان قدرت تامین مالی آنها در بازار اولیه و ثانویه برای بنگاه‌های اقتصادی بستگی دارد. این درحالی است که طی سال‌های اخیر آسیب‌های بسیاری به این بازارها وارد شده و در شرایط فعلی چندان نمی‌توان نقش پر رنگی را برای بازارهای مالی و بانکی کشور در زمینه تامین مالی ارزان‌قیمت بنگاه‌های اقتصادی قائل شد. این مقام مسئول ادامه داد: طی سال‌های اخیر حجم بالایی از منابع پولی بانک‌ها به دولت تخصیص داده شده و عدم‌وصول این منابع باعث ناتوانی شبکه بانکی در ارائه تسهیلات به واحدهای اقتصادی شده است. در عین حال کاهش عرضه پول باعث شده تا نرخ سود بانکی نتواند کاهش یابد.

میرصانعی، با بیان اینکه پس از رفع تحریم‌ها و افزایش منابع درآمدی دولت موضوع بازارهای مالی کشور می‌تواند مورد توجه بسیاری قرار گیرد، عنوان کرد: برای پویایی بازارهای مالی باید قبل از هر اقدامی مطالبات بانک‌ها از دولت تسویه شده و در عین حال مطالبات پیمانکاران صنایع بخش‌خصوصی از دولت در بازار سرمایه حل و فصل شوند. در حال حاضر، اغلب صنایع برای تداوم حیات خود مجبور به افزایش هزینه‌های مالی با بهره‌های سنگین شده‌اند که این موضوع شرایط پیچیده‌ای را موجب شده است. وی ادامه داد: دولت در عین حال باید طرف تقاضا را نیز همزمان با رونق پروژه‌های عمرانی در کشور تقویت کرده تا راه برای جان گرفتن دوباره بازار‌های مالی و اجرایی شدن انتظارات عقلایی در اقتصاد فراهم شود.

سایه عوارض تبعیض بر سر صنعت کارگزاری

دبیرکانون کارگزاران با اشاره به آخرین وضعیت بازارسرمایه گفت: در اغلب بورس‌های دنیا با وجود نزول شاخص‌ها اما ارزش معاملات با کاهش فزاینده‌ای مواجه نیست، اما در ایران علاوه بر افت شاخص کاهش حجم و ارزش معاملات سهام را شاهد هستیم. این در حالی است که اغلب درآمد شرکت‌های کارگزاری از محل کارمزد معاملات سهام حاصل می‌شود. میرصانعی افزود: در سال‌های 91 و 92 شرکت‌های کارگزاری همزمان با توسعه ابعاد بازار سهام مجبور به افزایش کمی و کیفی خدمات و سرمایه‌گذاری‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری خود شدند، این در حالی بود که پس از آغاز رکود بازار سهام و تداوم آن در سال اخیر با وجود کاهش ارزش معاملات سهام و به تبع آن درآمد شرکت‌های کارگزاری، اما هزینه‌های این شرکت‌ها همچنان فزونی یافت. 

وی افزود: در این بین تحمیل تبعیض‌آمیز یکسری هزینه‌ها از جمله عوارض کسب و پیشه صنعت کارگزاری را در شرایط دشواری قرار داده است. شورای شهر تهران در زمینه قانون عوارض کسب و پیشه مصوبه‌ای را به اجرا گذاشته که براساس ضرایب مختلف این عوارض برای اصناف مختلف تعیین می‌شود. به‌عنوان مثال، پایه این ضریب در عوارض کسب‌وپیشه برای صنف مشاوران املاک 5 هزار ریال، اسناد رسمی 4 هزار ریال، دفاتر اسناد رسمی و کارگزاری‌های بیمه هر یک 4 هزار ریال برای هر مترمربع دیده شده، اما برای شرکت‌های کارگزاری به ازای هر مترمربع مبلغ 200 هزار ریال دیده شده که این یعنی 50 برابر ضریب شرکت‌های کارگزاری بیمه. جالب اینکه بالاترین ضریب در این جدول برای اصناف عدد 8 هزار ریال دیده شده است.

به گفته میر صانعی پیش از این ضریب پایه عوارض کسب و پیشه بانک‌ها در این جدول تا 100 هزار ریال برای هرمترمربع دیده شده بود که با شکایت بردن به دیوان عدالت اداری این عوارض لغو شد، اما برای شرکت‌های کارگزاری به یکباره از 8 هزار به 200 هزار ریال پرش کرده است. این در حالی است که ماهیت فعالیت کارگزار اوراق بهادار تفاوتی با کارگزار بیمه ندارد. میر صانعی از نامه‌نگاری کانون کارگزاران با وزارت کشور و طرح شکایت در دیوان عدالت اداری برای لغو عوارض کسب و پیشه خبر داد و گفت: علاوه بر این از وزیر اقتصاد نیز خواسته شده این موضوع از طریق وزارت کشور به‌عنوان تنها مرجع صاحب اختیار برای لغو این مصوبه پیگیری شود که تاکنون به نتیجه نرسیده است.

بحران درآمدزایی در صنعت کارگزاری

وی با یادآوری بحران کاهش درآمدزایی شرکت‌های کارگزاری گفت: در سال 1393 اگرچه نرخ کارمزد معاملات کارگزاری کاهش یافت، اما شرکت‌های بورس، بورس انرژی و فرابورس کاهش دستمزد خود را بر دوش شرکت‌های کارگزاری انداختند. در حال حاضر، در شرکت بورس تا سقف 120 میلیون‌تومان کارمزد 10درصدی اخذ می‌شود و به ازای هر ایستگاه معاملاتی به‌طور ثابت مبلغ 2.5 میلیون تومان باید به شرکت بورس پرداخت شود، در فرابورس نیز تا سقف 110میلیون تومان تا 15درصد کارمزد کارگزار اخذ می‌شود، اما در بورس انرژی علاوه بر دریافت 15درصد از کارمزد کارگزار به ازای هر ایستگاه معاملاتی مبلغ 2.5میلیون تومان در هر ماه اخذ می‌شود که فشار مضاعفی را بر صنعت کارگزاری دربر داشته است. در عین حال، شرکت مدیریت فناوری بورس موضوع حق دسترسی به سامانه معاملات را به‌عنوان کارمزد از کارگزاری‌ها مطالبه می‌کند که منطقی نیست.

صندوق توسعه بازار از بورس جدا شد

میر صانعی از تغییر رویکرد راهبری صندوق توسعه سخن گفت و افزود: در آخرین جلسه صاحبان واحد‌های سرمایه‌گذاری این صندوق مقرر شد مدیریت صندوق توسعه بر عهده مرکز مالی ایران یا بورس‌ها نباشد و از ابتدای مرداد ماه امسال از طریق دارندگان واحد‌های سرمایه‌گذاری این صندوق شامل بانک‌های پاسارگاد، تجارت، ملت، ملی و نیز بیمه ایران به‌طور مشترک مدیریت و راهبری شود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/yEgmKRHS
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتیندانلود رایگان از شاتراستوک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه