معاون اول رئیسجمهور در مراسم افتتاحیه دهمین نمایشگاه ایرانپلاست با تاکید بر اینکه دولت یازدهم اقتصاد مقاومتی را سرلوحه برنامههای اقتصادی خود دانسته است، گفت: «در حال حاضر بعد از نفت، صنعت پتروشیمی بیشترین ارزشآوری و درآمد را برای کشور دارد. از اینرو میتوان صنعت پتروشیمی را نماد اقتصاد مقاومتی دانست.»
به گزارش خبرنگار «فرصتامروز»، اسحاق جهانگیری با بیان اینکه اولویت کشور توسعه اقتصاد است، گفت: «ایران در جایگاه ویژهای قرار دارد بهطوری که کانون ثبات در منطقه بوده و جذابیتهای زیادی به دلیل داشتن ذخایر غنی نفت و گاز دارد. از سویی به دلیل داشتن نیروی انسانی و بازار مناسب میتواند برای سرمایهگذاران جذاب باشد.»
وی با بیان اینکه برخیها انتقاد میکنند که در دولت، اقتصاد مقاومتی مورد تاکید نیست، گفت: «ما نهتنها اقتصاد مقاومتی را قبول داریم حتی به یک راهبرد مشترک برای تحقق شعار امسال یعنی اقدام و عمل در اقتصاد مقاومتی نیز دست یافتهایم. مقام معظم رهبری حسن ختام این مباحث را با واگذاری اقتصاد مقاومتی به دولت و معاون اول داشته است.
جهانگیری یکی از ویژگیهای اقتصاد مقاومتی را اتکا به ظرفیتهای داخلی کشور دانست و گفت: «این موضوع در صنعت پتروشیمی با تجربیات کسب شده محقق خواهد شد بهگونهای که تمامی مولفههای مربوط به اقتصاد مقاومتی در این صنعت وجود دارد.»
وی با اشاره به اینکه باید از تمامی سرمایهگذاران خارجی دعوت کنیم تا با مشارکت با بخش خصوصی ایرانی در این صنعت حضور یابند، تاکید کرد: «تامین خوراک و اطمینان از این مسئله منجر به توسعه صنعت پتروشیمی و تکمیل زنجیره ارزش خواهد شد.»
در این همایش بیژن زنگنه، وزیر نفت نیز با ارائه گزارشی از وضعیت صنعت پتروشیمی گفت: «در حال حاضر ارزش صادرات محصولات پتروشیمی 20میلیارد دلار است که با تحقق طرحهای نیمهکاره این میزان به 40میلیارد دلار در سال 1400 خواهد رسید. این در حالی است که توسعه این صنعت به 50 میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز دارد.»
وی با بیان اینکه تامین خوراک و اطمینان از آن در دستور کار دولت قرار گرفته است، گفت: «برای توسعه این صنعت به منابع داخلی از صندوق توسعه ملی و فاینانس و سرمایهگذار خارجی نیاز است.»
وی با بیان اینکه از تمامی سرمایهگذاران خارجی دعوت میکنیم که در این صنعت حضور گستردهای داشته باشند، گفت: «امروز واحدهای الفینی و صنایع پاییندستی ما در شرایطی قرار دارند که میتوانند سرمایهگذار جذب کنند. برای این منظور در سالجاری طرحهای نیمهتماممان به اتمام خواهد رسید تا شاهد ظرفیت بالا در اتان و اتیلن باشیم.»
در این همایش همچنین حمیدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت نیز خواستار توسعه صنایع پاییندستی و میاندستی در کشور شد و گفت: «از مجموع 12هزار واحد تولید پاییندستی در کشور 8هزار واحد آن پلیمری هستند. امروز باید کیفیت در این واحدها با تامین منابع و ارائه خوراک هدف قرار گیرد. بدون شک نباید این واحدها دغدغه خوراک داشته باشند. وی تاکید کرد: باید کمبودها در میاندستی پتروشیمی نیز که به دلیل تحریمها تشدید شده بود، برطرف شود، این کار با انتقال فناوری و تکمیل دانش فنی امکانپذیر است تا بتوانیم در چند سال آینده خوراک خام را به محصول نهایی تبدیل کنیم.»
همچنین در این افتتاحیه مرضیه شاهدایی، معاون وزیر در امور پتروشیمی گزارش کاملی از وضعیت صنعت پتروشیمی ارائه کرد و گفت: «هماکنون ظرفیت تولید پلیمر در کشور 7/4میلیون تن در سال است که با تکمیل طرحهای برنامه ششم به 12میلیون تن افزایش مییابد.» وی گفت: «امسال سه واحد پلیاتیلن با ظرفیت یک میلیون و دویست هزار تن در سال وارد مدار تولید میشوند و امیدواریم با برنامهریزی شاهد تکمیل صنایع پاییندستی با بهبود روابط بینالملل باشیم.»
به گزارش خبرنگار «فرصتامروز»، در مراسم افتتاحیه نمایشگاه یکی از تولیدکنندگان پلیمر با حضور در سن از وضعیت ارائه خوراک و منابع مالی توسط وزارتخانههای صنعت و نفت گله کرد و از معاون اول رئیسجمهور درخواست کرد به مشکلات صنایع پاییندستی و پلیمری کشور بیش از گذشته توجه کنند و امکانات و تسهیلاتی که برای خارجیها مهیا است در اختیار بخش داخلی نیز قرار گیرد. دهمین نمایشگاه ایرانپلاست از 25فروردین به مدت سه روز در نمایشگاه بینالمللی دایر است.
* ارتباط با کارشناس: ebrahimi1941@gmail.com